Η Google είναι μεγάλο κορίτσι πια, με εμπειρίες που σίγουρα δεν έχουν πολλές 20χρονες. Προκειμένου να την τιμήσουμε όπως της αξίζει, σου παρουσιάζουμε πώς τίμησε εκείνη, πρόσωπα και γεγονότα.

Τσέκ!

1. Ημέρα Martin Luther King Jr

2014

2016

2017

2. Τα 78α γενέθλια του Robert Moog

Η Google, γιόρτασε τα γενέθλια του μεγάλου εφευρέτη του συνθεσάιζερ, με ένα αδιανότητο Interactive doodle, για να κολλήσεις στο γραφείο. Δεν το έμαθες από εμάς, αλλά… Παίξε εδώ.

03. Ιούλιος Βερν

Ακριβώς εδώ, μπορείς να μπεις και να ταξιδέψεις στο υποβρύχιο του Κάπτεν Νέμο.

4. Κλωντ Ντεμπυσσύ

Αφιέρωμα στον Γάλλο σκηνοθέτη και ένα από τα πιο όμορφα doodle σε μεταφέρει στο Παρίσι του 19ου αιώνα, με όλα τα στοιχεία του animation να χορογραφούνται στο “Clair de lune”.

5. Τα 65α γενέθλια του Freddie Mercury

Εμμ… οκ, χωρίς σχόλια.

 
6. Georges Méliès
 
Η Google  μπαίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στον μαγικό κόσμο του κινηματογραφιστή, με το πρώτο εικονικής πραγματικότητας 360° interactive doodle!
 
 
7. Ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα
 
 
Ήταν 11 Απριλίου του 1961, όταν ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο διάστημα. Για να γιορτάσει τηn 50η επέτειο η Google, έφτιαξε ένα interactive doodle, εμπνευσμένο από την τέχνη των Σοβιετικών Πόστερ.
 
8. Pac-Man
 
 
Ξέρεις τι σε περιμένει ακριβώς εδώ.
 
9. Burning Man
 
 
Το ΠΡΩΤΟ doodle που ανέβηκε ποτέ, πριν 14 χρόνια.  Αφορμή; Οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, συμμετείχαν στο φεστιβάλ “Βurning Man”, στην έρημο της Νέβαδα!
 
10. Martha Graham
 
Η Google, γιορτάζει τα 117α γενέθλια της χορεύτριας και χορογράφου Martha Graham με ένα από τα καλύτερά της animation.
 

Super Bonus

Τσέκαρε τι σκάρωσε η διάσημη μηχανή αναζήτησης για τον δικό μας Διονύσιο Σολωμό, εδώ. Καθώς και για τον Οδυσσέα Ελύτη, εδώ.