Η επίσημη προβολή της νέας ταινίας του Λάνθιμου, στο Φεστιβάλ της Βενετίας, απέσπασε πανηγυρικές κριτικές από τον διεθνή τύπο και το “The Favourite”. Τέσσερα αστέρια καρφίτσωσε ήδη η Guardian, κάνοντας λόγο για “χωρίς αναστολές” στοιχεία που εμπεριέχονται στο γνωστό και τόσο αγαπητό παράλογο στυλ του σκηνοθέτη.

“Ένα τέλεια κομμένο διαμάντι, μια εξαιρετικά εκτελεσμένη, ψυχρά διασκεδαστική είσοδος στο είδος του βάναυσου μπαρόκ δράματος”. Variety

Με την ταινία να οδεύει για τα Όσκαρ παρέα με λαμπρούς πρωταγωνιστές, η Έμμα Στόουν εξακολουθεί να μας ρίχνει το σαγόνι στο πάτωμα, σε ένα φιλμ που θίγει τη θέση των γυναικών καθώς και το κίνημα #metoo.

“Σίγουρα θέλαμε να κάνουμε κάτι θετικό για τις γυναίκες. Πλάσαμε πολυδιάστατες, υπέροχες, εφιαλτικές γυναίκες. Σύνθετες, όπως κάθε άνθρωπος”. 
 Λάνθιμος

Δεν κρατιόμασταν που δεν κρατιόμασταν για τη νέα ταινιάρα, έρχεται και η Κόλμαν να απαντήσει σε ερώτηση για το αν το σεξ έπαιζε ρόλο στην πολιτική της εποχής:

“Πολύ! Ξέρετε, δεν εφηύραμε εμείς το σεξ. Προυπήρχε. Οι άνθρωποι το κάνουν εδώ και αιώνες. Και ήταν απολαυστικό να κάνεις σεξ με την Έμμα Στόουν!“.

 
*Bonus σκηνή