Έχεις σκεφτεί ποτέ πως κάτι που έχεις στο σώμα σου είναι άχρηστο. Εντελώς! Ότι δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει; Ε, λοιπόν, μπορεί και να μην έχει απόλυτο άδικο…

Υπάρχουν όντως σημεία στο σώμα μας που τα έχουμε απ’ τη “ζωική” μορφή μας και τώρα πια δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Λογικά λοιπόν, το ανθρώπινο DNA θα τα αποβάλει κάποια στιγμή. Μην περιμένεις να τη δεις βέβαια, θα περάσουν εκατοντάδες χρόνια. Όμως τότε, τα 5 παρακάτω σημεία, θα εξαφανιστούν!

Τρίχες στο σώμα.

Ήδη, αν μας συγκρίνεις με τα περισσότερα ζώα… μας έχουν! Ο άνθρωπος έχει χάσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το “τρίχωμά” του, και θα συνεχίσει να το χάνει όσο δεν το ‘χει ανάγκη (για να κρατάει τη θερμοκρασία του και να προστατεύεται απ’ το περιβάλλον). Κι αυτό είναι ένα μάλλον καλό νέο για τις γενιές που έρχονται και δεν θα τραβάνε ζόρια με ξυράφια κι αποτριχώσεις. Μόνο τα μαλλάκια μας να μείνουν! (Και τα γένια, καλό θα ‘ταν…).

Φρονιμίτες.

Αν υπάρχουν δόντια που είναι στ’ αλήθεια άχρηστα, αυτά είναι οι φρονιμίτες. Δεν προσφέρουν τίποτα, βγαίνουν σε μια ηλικία που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ για καινούρια δόντια, και κατά 99% βγαίνουν στραβά, πονάνε και θέλουν αφαίρεση. Οπότε, πολύ σοφά το σώμα μας αποφασίζει σιγά σιγά να τους κάνει πέρα. Αλλά πολύ αργές διαδικασίες ρε DNA, ούτε εφορία να ‘σουνα…

Δάχτυλα ποδιών

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο βαδίσματός τους και πια το κέντρο ισορροπίας του βρίσκεται στη βάση του πέλματος και όχι κοντά στα δάχτυλα όπως κάποτε. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά τα δάχτυλα του ποδιού δεν έχουν τεράστια χρησιμότητα πια, και δεν είναι διόλου απίθανο σε κάποια (πολλά!) χρόνια, να μην τα έχουμε καθόλου. (Λυπάμαι παιδιά, το φετίχ δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να πειστεί το DNA να σας τα αφήσει…).

Ιγμόρεια

Κανείς δεν ξέρει γιατί υπάρχουν έτσι κι αλλιώς. Το λοιπόν, άντε, να μας γράφετε! (Και πάρτε μαζί και την ιγμορίτιδα, και τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους!!).

Αντρικές ρόγες

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως οι άντρες δεν τις χρειάζονται. (Σχεδόν) ΚΑΘΟΛΟΥ. Οπότε πολύ λογικά θα τις… αφήσουν πίσω. Ωστόσο, με δεδομένο πως οι ρόγες σχηματίζονται σε μια περίοδο που το έμβρυο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το δρόμο που τελικά θα πάρει (αρσενικό ή θηλυκό), δεν ξέρουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό. Οι επιστήμονες ωστόσο δηλώνουν βέβαιοι: οι άντρες μετά από μερικές εκατοντάδες χρόνια, δεν θα έχουν ρόγες.

Επιστημονική έρευνα: brightside.me