Θυμάσαι που όταν ήσουνα παιδάκι, σου λέγανε “κάνε αυτό”, “μην κάνεις το άλλο”, “φάε τα μπρόκολά σου” και τα νεύρα σου γίνονταν κορδελάκια; Ε, λοιπόν κι εμείς το θυμόμαστε! Και σήμερα θα σου δώσουμε την ευκαιρία να πάρεις την εκδίκησή σου γι’ αυτό.

Ορίστε 10 πράγματα που σου λέγανε να κάνεις και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνεις. Ή τέλος πάντων, όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με την έγκυρη υπογραφή του brightside.me. Η επιστήμη μίλησε…

1. Πολύ αντηλιακό

Η έρευνα της Ανν Λουίς Πόσνομπι έδειξε πως η υπερβολική χρήση του αντηλιακού αποτρέπει την απορρόφηση βιταμίνης D απ’ τον οργανισμό κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, ακόμη και σε μορφές καρκίνου.

2. Καθόλου λιπαρά

Το να αποφεύγεις τα λιπαρά είναι καλό. Το να μην τρως ΚΑΘΟΛΟΥ λιπαρά ωστόσο, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανκ. Τα λιπαρά βοηθούν το σώμα σου να μεταβολίζει τις βιταμίνες, οπότε… όλα με μέτρο!

3. Πάρα πολλά λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αναγκαία για μια σωστή δίαιτα, αλλά αν καταναλώνεις μεγάλο αριθμό (πάνω από 4 μερίδες φρούτα ή 7 μερίδες λαχανικά) κάθε μέρα, αυτό μπορεί να καταστεί επιζήμιο για την καλή υγεία σου. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όχι περισσότερες από 4 φορές την ημέρα, και θα ‘σαι κομπλέ.

4. Ξεφλουδισμένα μήλα

Αποφεύγεις χημικά και φάρμακα που ίσως βρίσκονται πάνω στη φλούδα, αλλά ξεφλουδίζοντας τα φρούτα σου, χάνεις επίσης πολλά συστατικά της φλούδας που προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες – ακόμη κι από καρδιακά προβλήματα. Το καλύτερο είναι να ξέρεις από πού αγοράζεις φρούτα, να τα πλένεις καλά και να τα τρως… φλουδωτά!

5. Δυνατό ξυπνητήρι

Είναι λογικό να θες δυνατό ήχο για να μην παρακοιμηθείς κι αργήσεις στη δουλειά, αλλά ο απότομος δυνατός ήχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και σου δημιουργεί στρες. Στρες που αν αυτό συνεχιστεί για μήνες, μπορεί και να γίνει μόνιμο. Κρίμα δεν είναι;

6. Να κοιτάς τα μέιλ σου κάθε τρεις και λίγο

Ο Δρ Ρίτσαρντ ΜακΚίνον είναι ξεκάθαρος:

  • Μην τσεκάρεις μέιλ το πρωί.
  • Πρώτα δούλεψε, μετά τσέκαρε μέιλ.
  • Κλείσε τις ειδοποιήσεις.

Αλλιώς… στρες αλέρτ!

7. Πολλά αρωματικά κεράκια

Ένα κεράκι σε χαλαρώνει και μειώνει το στρες. Ωραία. Πολλά κεράκια όμως, προκαλούν προβλήματα σε πνεύμονες, εγκέφαλο και αίμα. Ε, δεν θέλει πολύ μυαλό, σαν το τσιγάρο σκέψου το.

8. Παυσίπονα

Μειώνουν τον πόνο, μειώνουν και την ένταση των θετικών συναισθημάτων. Αν θες να μην πονάς, πάρε ένα παυσίπονο. Αν δεν θες να νιώθεις δυστυχής, πάρε πολλά. Στα πάρα πολλά πεθαίνεις, οπότε…

9. Να τυλίγεις το κεφάλι σου με πετσέτα

Επιτέλους, δικαίωση! Όταν τυλίγεις τα βρεγμένα σου μαλλιά με πετσέτα, εκείνα χάνουν τη δύναμή του και μπορεί μέχρι και… να σου πέσουν! Είναι να παίζει κανείς με τέτοια πράγματα;

10. Να κάνεις πολύ ώρα ντουζ

Νιώθεις ωραία, χαλαρώνεις, όμως αφαιρείται όλη η υγρασία απ’ το δέρμα και χρόνια αυτό οδηγεί σε δερματικές παθήσεις. 10 λεπτά, ο χρυσός χρόνος του ντουζ!