Τι ξέρουμε για τη μπύρα; Ότι είναι ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ αλλά παχαίνει, φουσκώνει και γενικά καλό είναι να μην πίνεις και συνέχεια. Αλκοόλ έχει, καλό θα κάνει; Κι όμως, γι’ ακόμα μια φορά… κάνουμε λάθος!

Η αλήθεια είναι πως μια μπύρα (ή και δύο) κάθε μέρα, όχι μόνο δεν θα σε σκοτώσει, αλλά θα κάνει καλό στην υγεία σου. Και μάλιστα θα σου κάνει καλό σε μια σειρά από πράγματα. Για παράδειγμα…

…Κάνει καλό στην καρδιά σου!

Ιταλοί ερευνητές δηλώνουν σίγουροι. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το κρασί, έτσι και με τη μπύρα, η κατανάλωση μιας μετρημένης ποσότητας σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά 42%.

Όμως πέρα απ’ την καρδιά, η “καθημερινή μπύρα” μπορεί να προλάβει μια σειρά ακόμη από ασθένειες όπως ο διαβήτης (τύπου 2), τα προβλήματα στα νεφρά ή ακόμη και… στα μάτια!

Είναι αλήθεια. Μια ομάδα Ολλανδών επιστημόνων παρατήρησε πως οι άνθρωποι που επί 4 χρόνια κατανάλωναν καθημερινά από μια μπύρα, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, ενώ Φινλανδοί συνάδελφοί τους, συμπέραναν πως μία-δυο μπύρες την ημέρα ρίχνουν σχεδόν στο μισό, την πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος πέτρα στα νεφρά του. Τέλος, Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν τη σχέση της καθημερινής κατανάλωσης μπύρας, με την εξαιρετικά μεγάλη μείωση της πιθανότητας για καταρράκτη στα μάτια!

Τέλος, η καθημερινή μπύρα σε κάνει και… εξυπνότερο! Ή τέλος πάντων, αυτό ισχυρίζεται ότι απέδειξε το περιοδικό Consciousness and Cognition, το οποίο έβαλε ανθρώπους να παρακολουθούν ταινίες ενώ ταυτόχρονα έλυναν νοητικά και λεκτικά παζλ. Όσοι είχαν καταναλώσει λίγη (λίγη όμως!) μπύρα πιο πριν, έλυναν τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο σωστά απ’ τους υπόλοιπους.

Το μυστικό ωστόσο, βρίσκεται στην ποσότητα. Μία μπύρα για τις γυναίκες, δύο για τους άντρες σε καθημερινή βάση, θα έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Αν η ποσότητα ξεφύγει… τότε μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα.

Οπότε, να θυμάσαι: Μέτρον άριστον! Όσο υπάρχει μέτρο, τότε η καθημερινή σου μπύρα θα είναι… στην υγειά σου!