Ταξίδια εντός κι εκτός Ελλάδος κάποια στιγμή όλοι έχουμε κάνει ή ετοιμαζόμαστε να κάνουμε. Για διακοπές ή δουλειά, το ταξίδι όπως και να ‘χει, είναι ταξίδι. Πας σε ένα νέο μέρος και όπως είναι λογικό, το κινητό σου, παίρνει φωτιά από τις φωτογραφίες που τραβάς από τα μέρη που είσαι. 

Τις φωτογραφίες αυτές όμως, δεν τις τραβάς μόνο για σένα. Θες να τις μοιραστείς με τους φίλους. Να ‘ναι καλά αυτό το καλό παιδί, ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ που έφτιαξε το Facebook και πλέον όλα όσα κάνεις εσύ και οι φίλοι σου, “ζούνε” σε κάποια από τις πλατφόρμες του.

Facebook θες; Instagram θες; Κάπου θα τις ανεβάσεις για να δουν οι υπόλοιποι, όλα όσα βλέπεις κι εσύ. Άλλωστε υπάρχει και το ρητό που λέει “Αν δεν ανέβει κάτι στα Social Media, είναι σαν να μην έχει συμβεί”.

Φυσικά, όλα αυτά τα ποσταρίσματα που κάνεις, απαιτούν δεδομένα. Αν είσαι σε Wi-Fi, τότε είσαι κομπλέ. Αν το Wi-Fi εκεί που βρίσκεσαι δεν υπάρχει ούτε για πλάκα, τότε χρησιμοποιείς τα δεδομένα του κινητού σου. Τα Ντάτα σου βρε αδερφέ. 

Κάποτε, τα παλιά τα χρόνια σαν να λέμε, το Ντάτο ήταν κάτι το πολύ ακριβό. Θυμάμαι, τότε που έπαιζε ογκοχρέωση κι ερχόντουσαν κάτι λογαριασμοί στο σπίτι, που απλά θέλω να ξεχάσω. Το να βάλεις ογκοχρέωση σε κάποιον είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να του συμβεί στην ψηφιακή του ζωή.

Ειδικά η COSMOTE , έχει φροντίσει ιδιαίτερα για τα Ντάτα μας. Γιατί κατ’ αρχάς μόνο αυτή  σου/μας επιτρέπει τον τακτικό έλεγχο της διαθεσιμότητάς τους. Επίσης, μπορείς να βρεις προγράμματα και πακέτα που σου/μας ταιριάζουν. Ανεβάζεις πολλά στα social media; Θες μεγάλο πακέτο δεδομένων. Αν σου τελειώσει μην σκας, μπορείς να αγοράσεις νέο πακετάκι πριν ανανεωθεί το πρόγραμμά σου.

Όλα είναι οκ, με τα δεδομένα όσο είμαστε Ελλάδα. Τι γίνεται όμως, όταν παίξει ταξιδάκι στα εξωτερικά; Έχω να πάω Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και δεν θα ανεβάσω ούτε μία φωτογραφία στο Instagram; ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ;

Παλιά, το χακ ήταν, μία κάρτα δεδομένων από τη χώρα που είσαι. Οικονομικά πράγματα και ήσουν σίγουρος ότι δεν θα δεις τον λογαριασμό σου στο τέλος του μήνα να είναι στο θεό. Με 5-10€ είχες 20GB για μία βδομάδα. Όλα σούπερ δηλαδή.

Όλα αυτά όμως λαστ γίαρ! Τι να το κάνεις το χακ, όταν μπορείς να έχεις το ίδιο πρόγραμμα που έχεις στην Ελλάδα, και στην χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεσαι, και παράλληλα να έχεις ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για τα δεδομένα που καταναλώνεις.

Η υπηρεσία COSMOTE My Internet κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα! Σε κάθε ταξίδι, με βοηθάει να ελέγχω τα δεδομένα που καταναλώνω, ανεξάρτητα από το μέρος που βρίσκομαι και με ενημερώνει αυτόματα με SMS, όταν καταναλώσω τα MB του προγράμματός μου (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%). Αυτό το SMS, να τονίσω, με έχει σώσει ουκ ολίγες φορές από διάφορες επιπλέον χρεώσεις.

Ακόμα ένα ωραίο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας είναι ότι, όταν καταναλώσω όλα τα δεδομένα, σταματάει αυτόματα και η χρήση δεδομένων σε περίπτωση που δεν θέλω να αγοράσω κάποιο επιπλέον πακέτο GIGA NOW. Καλά αυτό δεν παίζει να συμβεί, αλλά αν συμβεί, χτύπα ξύλο, με αυτόν τον τρόπο έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν χρεωθώ ούτε 1 ευρώ παραπάνω.

Η COSMOTE, δημιούργησε την υπηρεσία COSMOTE My Internet και τα πακέτα GIGA NOW, γιατί είδε ότι οι ταξιδιώτες, καταναλώνουν πλέον περισσότερα όγκο δεδομένων (4 φορές περισσότερο) στο εξωτερικό σε σχέση με το 2017.

Τα Social Media μπορεί να “καίνε” πολλά Ντάτα, όμως πλέον δεν αγχώνομαι, ούτε μήπως ξεμείνω ούτε μήπως χρεωθώ για κάτι παραπάνω.