Υπάρχουν σ’ αυτό τον κόσμο πράγματα χρήσιμα και πράγματα άχρηστα. Υπάρχουν πράγματα που έχουν μόνο μια χρήση, και άλλα που μπορούν να προσφέρουν σε διάφορους τομείς (ελβετικός σουγιάς, Κώστας Παπανικολάου κτλ). Όμως, όπως λέει κι ένας Γιαπωνέζος φιλόσοφος που μόλις επινοήσαμε: Δεν έχει σημασία το αντικείμενο, αλλά πώς εσύ θα το χρησιμοποιήσεις!

Οπότε, τσέκαρε εδώ πόσο χρήσιμα μπορούν να είναι 10 καθημερινά αντικείμενα που ως τώρα δεν τους έδινες και τόση σημασία…

1. Πιστωτική (ή χρεωστική. Ή κάρτα για τον ηλεκτρικό. Ή κάρτα σούπερ μάρκετ. Ή…).

Σε τσίμπησε μέλισσα και το κεντρί σου γλιστράει; Τσουπ! Βγάζεις κάρτα και καθάρισες. Ανεκτίμητο…

2. Κονσέρβα τόνου.

Μέχρι και 3 ώρες “λυχνάρι” βγάζεις με το λαδάκι. Κι άμα λάχει, τρως και λίγο τόνο μέχρι να ‘ρθει το ρεύμα!

3. Λιποζάν.

Μια απ’ τα ίδια, το λιποζάν – κεράκι κρατάει ένα δυωράκι και η φλόγα του μπορεί ν’ ανεβάσει τουλάχιστον 2 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία τριγύρω. Καθόλου κακό, γλιτώνεις και το καλοριφέρ αν αποκλειστείς με το αμάξι.

4. Κόλλα.

Πέρα από εξαίρετη μαστούρα στα δύσκολα, η υγρή κόλλα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές πρώτες βοήθειες. Αν σ’ ένα βαθύ κόψιμο, απλώσεις με προσοχή ένα λεπτό στρώμα κόλλας εξωτερικά, αποτρέπεις την αιμορραγία και αποτρέπεις τη μόλυνση. Με προσοχή όμως, μην περάσει παραμέσα και μολυνθείς τελικά απ’ την κόλλα!

5. Σουτιέν.

Κι όμως, ο καλύτερος φίλος της γυναίκας κι ο χειρότερος εχθρός του άντρα, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια λύση σε περιπτώσεις δύσκολης αναπνοής από καπνό, σκόνη ή άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

6. Ξύδι.

Αντιβακτηριδιακό, το ξύδι μπορεί, πέρα από σαλάτα να βοηθήσει σε μικρομολύνσεις και καψίματα. Το κανονικό, για μπαλσάμικο δεν ορκιζόμαστε…

7. Προφυλακτικά.

Λογικό δεν είναι; Οτιδήποτε θες να διατηρήσεις στεγνό, μπορείς να το τυλήξεις μ’ ένα προφυλακτικό. Είναι σχετικά ανεκτικά, τρομερά ελαστικά και δεν περνάει καθόλου υγρό. Ως και νερό κουβαλάς, άμα λάχει…

8. Κορδόνια.

Όποτε χρειαστείς σχοινί για οποιοδήποτε λόγο, θυμήσου: κουβαλάς πάντα στα πόδια σου! (Αρκεί να μη φοράς “παντοφλέ” παπούτσια).

9. Κάλτσες.

Σε καταστάσεις ανάγκης, μια κάλτσα μπορεί να αποδειχτεί ικανοποιητικό φίλτρο για το νερό που ίσως χρειαστεί να πιείς. Ντάξει, δεν θα φιλτράρει και τα πάντα, αλλά τουλάχιστον τα χοντρά τα κρατάει. Και κάποιους μικροοργανισμούς επίσης.

10. Γυαλιά.

Ξέρεις όλους αυτούς τους δύσκολους τρόπους ν’ ανάψεις φωτιά όταν παρουσιαστεί ανάγκη, όπως το να τρίψεις ξύλα ή να χτυπήσεις πέτρες μεταξύ τους; Ε, αν φοράς γυαλιά δεν τα χρειάζεσαι. Μόνο λίγο ήλιο χρειάζεσαι και κάτι που να “αρπάζει”. Συγκεντρώνεις τις ακτίνες του ήλιου επάνω του και… Ωπ! Ποιος είναι ο “γυαλάκιας” τώρα;;;