Είσαι σπίτι και θες να ακούσεις μουσική. ΟΚ, εύκολο. Μπαίνεις σε μία υπηρεσία και ακούς. Αν όμως δεν είσαι μόνος στο σπίτι και υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Internet τι κάνεις; Μέχρι σήμερα, υπομονή… 

Καλά, δεν λέω ότι οι ταχύτητες που έχεις σήμερα είναι αργές, ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Απλά, αν σου φαίνεται ότι η σύνδεση σου κάπου κολλάει όταν παίζεις Fortnite ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι που είναι στο σπίτι, θέλουν να streamάρουν 4K βίντεο από το Youtube και υπάρχει και αυτός ο περίεργος που θέλει να δουλέψει και να κάνει video κλήσεις, τότε τα πράγματα, ΟΝΤΩΣ δυσκολεύουν.

Ο κανόνας λέει, ότι η ταχύτητα μιας σύνδεσης, εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των χρηστών που είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα, όσο και από τις ενέργειες που κάνει ο καθένας τους. Όταν συμβαίνει αυτό σε μεγάλο βαθμό, έχουμε το φαινόμενο του “αργού Internet”.

Αυτό, αλλάζει. Η COSMOTE φέρνει 100% οπτική ίνα στο σπίτι. Η παρουσίαση της πρώτης σύνδεσης με υποδομή Fiber To The Home έγινε στο Παλαιό Φάληρο, αυτή την εβδομάδα, και μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν είδαμε το speed test να γράφει 1Gbps. 

Το παιχνίδι δεν πρόκειται να ξανακολλήσει, η ταινία δεν θα περιμένεις να κάνει buffer για να παίξει καλά, και φυσικά το upload των βίντεο που θες να βάλεις στο Facebook και στο Youtube, θα γίνεται στο πιτς φιτίλι. 

Η COSMOTE διαθέτει, μέσω του δικτύου Fiber to the Home, τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, με υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, που άμεσα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα, σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου, αλλά και Καλαμάτας και σταδιακά σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. 

Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα

Σκέψου ότι πριν μερικά χρόνια όλο αυτό, έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως όπως φαίνεται, μέχρι το 2019 πάνω από 150.000 σπίτια κι επιχειρήσεις θα μπορούν να απολαύσουν αυτές τις ταχύτητες ενώ έως το 2022 ο αριθμός αυτός θα έχει αγγίξει το 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της COSMOTE.

Αν θέλεις κι εσύ να δεις τι παίζει, μπορείς να μπεις εδώ και να τσεκάρεις αν είσαι από τους τυχερούς που το δίκτυο της περιοχής τους, υποστηρίζει το COSMOTE Fiber To The Home.

Σκέψου ότι σε λίγα χρόνια, αν περνάει από μια περιοχή ένα δίκτυο οπτικών ινών, θα είναι το ίδιο σημαντικό με το να περνάει το μετρό και δεν αποκλείεται οι κάτοικοι μιας περιοχής να επιλέγουν το σπίτι που θα μείνουν ανάλογα με το αν η περιοχή έχει πρόσβαση σε γρήγορο Internet. Αυτό είπε στην παρουσίαση που έγινε στο Παλαιό Φάληρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Έτσι είναι. Οι πάρα – πολύ γρήγορες ταχύτητες στο internet, είναι πλέον πραγματικότητα και πολύ γρήγορα –αν όχι ήδη- θα τις θεωρούμε όλοι απαραίτητες.