Ξέρεις τι θα πει καλοκαίρι για οποιον μένει πίσω στην Αθήνα, φίλε προβοκάτορα; Καλοκαίρι θα πει μπαλκόνι, άραγμα, κοκτέιλ και σειρές! Όχι χωριστά το καθένα, όλα μαζί!

Όμως με το δίκιο σου θ’ αναρωτιέσαι, “ποιες σειρές;”. Ε, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να σου δώσουμε τις απαντήσεις που ζητάς. Πάρε 5 σειρές να ‘χεις και βγες στο μπαλκόνι. Τώρα βέβαια, αν θες να δεις σειράρες και να ‘σαι πρώτος μάγκας, πρέπει να ‘χεις και Nova. Και πώς αλλιώς δηλαδή, αφού εκεί παίζουν οι καλύτερες! Εμπιστεύσου μας, κάτι ξέρουμε…wink

Sharp Objects

Τη Gillian Flynn τη γνωρίσαμε σε οθόνη, μέσα απ’ το “Κορίτσι που Εξαφανίστηκε” του David Fincher. Όμως παρά τη μικρή σύγχυση που προκάλεσε στους σινεφίλ η ταινία του Fincher, δεν εμπόδισε τη Gilian να σκάσει μύτη και στη μικρή οθόνη, με το καλύτερο μέχρι στιγμής βιβλίο της, τα “Αιχμηρά Αντικείμενα”. Ένα θρίλερ που σε κάνει ν’ ανατριχιάζεις εσωτερικά, στα γεμάτα μεράκι χέρια του HBO. Με την Amy Adams, την Patricia Clarckson και την κάμερα στα έμπειρα χέρια του Jean-Marc Vallee. Του ανθρώπου δηλαδή που σκηνοθέτησε και το “Big Little Lies”.

 
The Handmaid’s Tale


Σε εποχές που η δυστοπία “πουλάει” κι ο φεμινισμός είναι τάση, η ΚΥΡΙΑ Margaret Atwood και το σπουδαίο βιβλίο της μεταφέρονται στη μικρή οθόνη (by Hulu) και δεν αφήνουν βραβείο για βραβείο. Θεοκρατική καταπίεση, παραλογισμός και μια “υποχρέωση” τόσο παράλογη που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Η Αμερική μετά τον 2ο εμφύλιο, συνεχίζει να προσπαθεί να σου κόψει το οξυγόνο. Η Elizabeth Moss ωστόσο δεν μασάει από τέτοια και θα αντέξει, απέναντι στον Joseph Fiennes και τον μεγάλο μου έρωτα (από την εποχή του Chuck), την Yvonne Strahovski.


Counterpart

Ένας κόσμος, κι ένας παράλληλος κόσμος. Και ξαφνικά, είναι σαν να ‘χεις περάσει απ’ την άλλη μεριά του καθρέφτη. Όταν ένα πείραμα του Ψυχρού Πολέμου πήγε στραβά, ο κόσμος μας, βρήκε τον δίδυμο αδερφό του. Τώρα, τι συμβαίνει άραγε, αν κάποιος απ’ τον “άλλο κόσμο” έρθει στον δικό μας; Ο J K Simmons θα μάθει, αφού θα έρθει σε άμεση επαφή με τον “εαυτό” του. Και μαζί να προσπαθήσουν να σταματήσουν μια δολοφόνο. ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ;;; Τέλος πάντων, σειριαλάρα, δεν μεταδίδω άλλο…

https://www.youtube.com/watch?v=c3Bu2DOM66g


Plus | Game of Thrones + The Tudors

Ένα καλοκαίρι χωρίς το Μουντιάλ των σειρών, το Game of Thrones (!), αξίζει να το δει κανείς (για να μη βάλει τα κλάματα) σαν ευκαιρία για επανάληψη ή για… μαθήματα ιστορίας! Δηλαδή, ή ξαναδές την 7η σεζόν της μάχης για τον θρόνο και μείνε ζεστός, ή ακόμα καλύτερα δες την ιστορική συνέχεια των φανταστικών βιβλίων του Μάρτιν. Δηλαδή, αν υποθέσουμε (χωρίς πολύ μεγάλη πιθανότητα λάθους) πως το “παιχνίδι του θρόνου” είναι βασισμένο στον “πόλεμο των ρόδων”, εσύ δες το The Tudors και μάθε πώς εξελίχθηκε μέσα απ’ αυτόν η πιο ξακουστή δυναστεία των Βρετανών. Ο πόλεμος των Γιορκ με τους Λάνκαστερ έχει τελειώσει (βλέπε Σταρκ και Λάνιστερ!) αλλά την εξουσία (και την ένωση των δύο αντιπάλων) αναλαμβάνει η Ντενέρις ο Ερρίκος Τυδώρ. Κι ο γιος του, ο Ερρίκος ο 8ος, θα μείνει στην ιστορία ως ο βασιλιάς της πιο ιντριγκαδόρικης περιόδου του βρετανικού θρόνου. Κατά τα άλλα, βία, σεξ, σκάνδαλα και δολοπλοκίες, σε μια σειρά εποχής που γυρίστηκε πριν το GoT. Δες και θα καταλάβεις!

 
Το Sharp Objects, το Counterpart, το The Tudors  τα βλέπεις στη Nova, και το Handmaid’s Tail με τον τελευταίο κύκλο του  Game of Thrones (VII) στο Νova on Demand. Ε, κι επειδή μπορεί να ‘χεις κάναν συγκάτοικο περίεργο και να καβατζάρει για πάρτη του την τηλεόραση, με Nova GO Extra βγάζεις μπαλκονάτο το τάμπλετ και το λάπτοπ σου, και είσαι βασιλιάς! Άντε και καλό μας καλοκαίρι!