Δεν είναι ταινία γουέστερν. Δεν είναι φτηνό μυθιστόρημα. Δεν είναι μύθος της Άγριας Δύσης. Είναι η καθαρή αλήθεια και συνέβη στην Αριζόνα. Ο Λούκυ Λουκ έφυγε, ο ήλιος έδυσε όμως για τον γιό της Anna Mae Blessing δεν ανέτειλε ποτέ ξανά…

Πήγαινε καιρός που μια υποψία είχε τρυπώσει στο μυαλό της 92χρονης γυναίκας. Οι ύποπτες συμπεριφορές του γιού της, την έκαναν να γυροφέρνει στο νου της μια ιδέα που δεν άργησε να γίνει έμμονη. “Θέλει να με κλείσει στο γηροκομείο!”.

Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να μάθουμε αν όντως αυτή η ιδέα είχε δόσεις αλήθειας (και πόσες), αφού το πρωινό της Δευτέρας που μας πέρασε, η τοπική αστυνομία βρήκε τον 72χρονο άντρα νεκρό στο σπίτι του. Είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο στήθος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πάντα έγκυρου vt.co, η Anna μάλωνε συχνά με τον γιό της τον τελευταίο καιρό. Εκείνο το πρωί λοιπόν, ύστερα από έναν ακόμη καυγά, μπήκε στο δωμάτιό του με δυο ρεβόλβερ να κρέμονται απ’ τη ζώνη της ρόμπας της.

Δεν ξέρουμε αν η μητέρα είπε κάποια βαρύγδουπη ατάκα στον κανακάρη της (κάτι σαν “Go ahead punk, make my day” ή κάτι ανάλογο), αλλά με το που ξεκίνησαν και πάλι να μαλώνουν, έβγαλε τα κουμπούρια της και του ‘ριξε στο ψαχνό. Και το ξέρουμε με σιγουριά, αφού στο δωμάτιο βρισκόταν και η ερωμένη του θύματος, που πάλεψε με την ηλικιωμένη πιστολέρο κι ύστερα άρχισε να τρέχει – τελικά δέχτηκε κι εκείνη μια σφαίρα, ευτυχώς όχι μοιραία.

Μου πήρες τη ζωή, κι εγώ παίρνω τη δική σου” φέρεται να δήλωσε η γυναίκα χωρίς την παραμικρή τύψη για το έγκλημά της.

Όπως είναι φυσικό η γυναίκα καταδικάστηκε, όμως η κοινή γνώμη του Τweeter φαίνεται να είναι μαζί της. “Καημένο πλάσμα, πώς είναι δυνατόν να της έριξαν βαριά ποινή. Δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία” έγραψε κάποια γυναίκα, ενώ ένας άλλος χρήστης του μέσου δικτύωσης συμπλήρωσε: “Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός κακός σ’ αυτή την ιστορία“.

Όπως και να ‘χει, σίγουρα το θλιβερό αυτό περιστατικό θα μείνει στην ιστορία και θα λέγεται μετά από χρόνια, γύρω απ’ τη φωτιά, κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό της Αριζόνα…

https://www.youtube.com/watch?v=h1PfrmCGFnk