Ας ξεκινήσουμε με ένα υποθετικό σενάριο. Ξυπνάς το πρωί ακριβώς την ώρα που πρέπει, επειδή η εφαρμογή ύπνου έχει υπολογίσει σωστά τα patterns του ύπνου σου και μπορεί και καταλαβαίνει πότε να χτυπήσει το ξυπνητήρι. 

Η ψηφιακή βοηθός σου, σε ενημερώνει για όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα ενώ παράλληλα ακούγεται από τα ηχεία του σπιτιού, η αγαπημένη σου playlist. Πλένεις τα δόντια όπως ακριβώς σου λέει η οδοντόβουρτσά σου μέσα από το ειδικό app, που έχεις κατεβάσει στο smartphone σου κι έχει συνδεθεί αυτόματα και με το ρολόι σου και στη συνέχεια πίνεις τον πρώτο καφέ που σου έχει ετοιμάσει ήδη η καφετιέρα και πας για προπόνηση στο δρόμο ή στο γυμναστήριο.

Το ρολόι σου μπορεί και κρατάει στατιστικά για τους καρδιακούς παλμούς, για τις θερμίδες που έχεις κάψει, για τις ασκήσεις που έχεις κάνει και φροντίζει να σε ενημερώσει αν χρειάζεται να κάνεις κάτι ακόμα ή αν είσαι οκ. Μπαίνεις για ένα ντους και πας δουλειά. Η ψηφιακή βοηθός, σου στέλνει notification για τα ραντεβού σου, ενώ παράλληλα μόνο με τη φωνή σου, ξεκινάς και γράφεις τα reports που χρειάζονται για το αυριανό meeting. 

Μετά από λίγη ώρα, σου έρχεται notification στο ρολόι ότι πρέπει να σηκωθείς γιατί κάθεσαι πολύ ώρα ακίνητος στην καρέκλα. Στο δρόμο για το σπίτι, σκάει νέο notification αυτή τη φορά από το ψυγείο του σπιτιού σου. Σε ενημερώνει ότι τελειώνει το γάλα και σε ρωτάει αν θες να παραγγείλει ή αν θα πας να πάρεις εσύ. Φτάνοντας σπίτι, τα φώτα είναι ήδη αναμμένα, όπως ακριβώς τα έχεις προγραμματίσει και ρωτάς την ψηφιακή βοηθό, αν έχει τίποτα καλό η τηλεόραση και από που να παραγγείλεις να φας.

Τέλος έρχεται ειδοποίηση στο ρολόι ότι φτάνει η ώρα να πας για ύπνο. Λες “καληνύχτα” στην ψηφιακή βοηθό, τα φώτα σβήνουν αυτόματα και είσαι έτοιμος για ξεκούραση.

Ένα τέτοιο σενάριο σου μοιάζει με κάτι πολύ μακρινό ή ακόμα καλύτερα, επιστημονική φαντασία; Να σε ενημερώσουμε ότι δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Πλέον μπορείς να συνδέσεις το smartphone σου, με πάρα πολλές συσκευές τόσο μέσα στο σπίτι όσο και αξεσουάρ. Φυσικά δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα. Πρέπει κάποιος να σου τα δείξει.

Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν οι Tech Experts του Γερμανού. Τι να τον κάνεις τον Tech Expert; Σκέψου ότι θα έχεις ένα φίλο που θα είναι πάντα εκεί να σου λύνει κάθε σου τεχνολογική απορία, ενώ παράλληλα θα σε συμβουλεύει για νέες επιλογές που μπορεί να βλέπει ότι σε ενδιαφέρουν και δεν ήξερες ότι μπορεί να υπάρχουν. 

Eίναι πάντα δίπλα σου, για να σε βοηθήσει να επιλέξεις ποιο smartphone είναι αυτό που σου ταιριάζει, ανάλογα με το τι χρήση θες να του κάνεις. Θα σου περάσει εύκολα, χωρίς να σε απασχολήσει, όλες τις επαφές και τις εφαρμογές από το προηγούμενο κινητό σου και θα σου λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχεις όπως για παράδειγμα πώς να κάνεις pair το smartphone σου με το wearable που σκέφτεσαι να αγοράσεις για να μπορείς να πηγαίνεις για τρέξιμο άνετα χωρίς να κουβαλάς το κινητό σου μαζί.

Ο Tech Expert είναι ο άνθρωπος σου! Θα σου πει με απλά λόγια πώς δουλεύει το drone και πόσο εύκολα μπορεί να το συνδέσεις με το κινητό σου για να τραβάς ακόμα καλύτερα βιντεάκια ή να κάνεις livestreaming τα πάντα, απευθείας στα social media. Μπορεί να σε βοηθήσει στο setup της  έξυπνης τηλεόρασής σου που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις γιατί την λένε Smart Tv. Αν θες να το πας κι ένα βήμα παραπέρα, μπορεί να σε βάλει και στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και να σου δείξει τι γίνεται ή μάλλον πώς γίνεται να συνδέσεις το κινητό σου με την ειδική κάσκα Virtual Reality και μετά να κόβεις εικονικές βόλτες παντού.

Επίσης ο Tech Expert μπορεί να σου δείξει διαφορετικούς τρόπους χρήσης της συσκευής σου έτσι ώστε να πας την εμπειρία, σε άλλο λεβελ.

Παλιά λέγαμε, ότι το κινητό θέλει το Γερμανό του. Πλέον λέμε ότι ο χρήστης θέλει τον Tech Expert του και η καθημερινότητα εμπλουτίζεται τεχνολογικά.