Κοίτα να δεις τι γίνεται. Θυμάσαι που είχαμε γράψει εκείνο το άρθρο για τη λαϊβάρα – παρτάρα που στήθηκε απ’ τo Strongbow στην ταράτσα με θέα την πλατεία Συντάγματος; Στο τέλος, στο ‘χαμε υποσχεθεί, να τα πούμε στην επόμενη μάζωξη. Ε, λοιπόν η επόμενη μάζωξη στήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Κι επειδή θέλαμε να ‘μαστε τίμιοι, πήγαμε και σ’ αυτή.

Λοιπόν, ακριβώς επειδή θέλουμε να ‘μαστε τίμιοι, φίλε αναγνώστη, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ το Strongbow Rooftop Concert ΤΑ ‘ΣΠΑΣΕ!

Μια πανέμορφη ταράτσα, πάνω από ‘να παλιό νεοκλασικό, γέμισε κόσμο που έψαχνε απεγνωσμένα λίγη δροσιά και λίγο κέφι στην καλοκαιρινή ζέστη. Τη δροσιά τη βρήκε στους μηλίτες τoυ Strongbow. Ο κόκκινος “red berries” κι ο χρυσός “golden apple” ανανεώνονταν συνεχώς -σερβιρισμένοι όπως αξίζει σ’ ένα σωστό, δροσιστικό cider-, κι έσβηναν τη δίψα απ’ τους θαμώνες. Κι όσο για το κέφι; Γι’ αυτό ανέλαβα και πάλι δράση οι (σεσημασμένοι πια) Wedding Singers.

Με τραγούδια που ξεκινούσαν απ’ την πιο funky πλευρά των μπλουζ κι έφταναν ως τις πιο κουλ διασκευές της κλασικής ροκ, οι τύποι που θα ήθελες να τραγουδάνε στο γάμο σου (φτάνει να μην τους ζητήσεις την ορίτζιναλ εκτέλεση της “Παπαλάμπραινας”), έκλεψαν την παράσταση και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα χαλαρής, ξεκούραστης διασκέδασης. Αυτό ακριβώς δηλαδή, που ζητάς για το βράδυ της Παρασκευής σου.

Ώστόσο, μέχρι να πέσει ο ήλιος, ν’ ακουστούν οι πρώτες ηλεκτρισμένες νότες κι η νύχτα να μυρίσει γιασεμί, η ταράτσα κι ένα μικρό αεράκι έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να κουβεντιάσουν, να γελάσουν ή ακόμη και να γνωριστούνε μεταξύ τους! Τελικά, δεν είναι κι αυτός ένας ακόμη λόγος να πας σ’ ένα λάιβ;

Και φυσικά, για όσους απ’ τους καλεσμένους ένιωθαν λίγο περισσότερο “παιδιά”, υπήρχαν οι… φούσκες! Τεράστιες φούσκες!!! (Τι εννοείς, ΦΥΣΙΚΑ και μας ενθουσίασαν). Γέμιζαν τον αέρα με μια αίσθηση νοσταλγικής πλάκας σε slow motion. Μεταξύ μας, στάνταρ όλοι στο πάρτι θα ‘θελαν να βγάλουν για λίγο τις γραβάτες και τα τακούνια τους και να παίξουν με τις φούσκες. Γιατί όχι και κάνα μπουγέλο, ε; Αλλά βλέπεις, επικράτησε η λογική (γιατί;;;).

Μέσα στην καλοκαιρινή κάψα λοιπόν, άλλη μια ευκαιρία δροσιάς έφυγε, αλλά μας άφησε αναμνήσεις και μια μεγάλη σιγουριά: Όσο ο ήλιος σε βομβαρδίζει με ζέστη, πόνταρε στον μηλίτη. Δροσιστική γεύση και 4,5% αλκοόλ. Στην υγειά σας, μάγκες! Και #StrongbowYourDay