Η σοκολάτα είναι σαν μια μορφή καθημερινής ευλογίας. Είναι εκεί για εσένα στον πόνο και στη χαρά, στη φτώχεια και στα πλούτη. Σε στηρίζει χειμώνα καλοκαίρι μπορεί να στη χαρίσει από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Η σοκολάτα είναι ο πρώτο έρωτας στη ζωή πολλών ανθρώπων και της αξίζει κάθε δάκρυ της δίαιτας μας.

Πώς φτάνει όμως στο ράφι και στο ψυγείο μας; Ποια η διαδρομή και πόσο σημαντικό το ταξίδι της;

Όλη η αλήθεια στις παρακάτω φωτό. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Αυτό το λεπτό λουλούδι είναι η αρχή της μεγάλης καταστροφής. Είναι η αρχή κάθε σοκολάτας που έχεις φάει ποτέ…

Αναπτύσεται κατευθείαν στον κορμό του δέντρου και στα μεγάλα κλαδιά του κακαόδεντρου, σε έντονα χρωματιστούς λοβούς κακάου.

Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μέσα σε κάθε λοβό υπάρχει ένας λευκός πολτός που περιβάλλει 25-40 κόκκους κακάο.

Οι κόκκοι κακάο περιβάλλονται από το γλυκό λευκό χαρτοπολτό τους.

Μια ματιά μέσα στο φασόλι-κακάο.

Μετά τη συγκομιδή, οι λοβοί κόβονται ανοιχτά και αφαιρούνται τα φασόλια και ο πολτός τους.



Μετά τη ζύμωση, τα φασόλια τοποθετούνται στον ήλιο για να στεγνώσουν για 7-10 ημέρες.

Τα φασόλια αλλάζουν θέση τακτικά για να βεβαιωθούν ότι στεγνώνουν ομοιόμορφα.
 
 
Μετά την ξήρανση, τα φασόλια συσκευάζονται σε σάκους λινάτσας για να μεταφερθούν στους κατασκευαστές σοκολάτας σε όλο τον κόσμο.
 
 
Όταν επεξεργάζονται τα φασόλια, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να τα ταξινομήσουν, με το χέρι.
 

Αυτό είναι το μικρό μας ψήσιμο!
 

 
Μπόλικες φρεσκοκομμένες καρυδιές κακάου, έτοιμες για λείανση!
 
 
Στροφές!
 
 
 
3 ημέρες μετά, φθάνει η ώρα να ρίξουμε τη σοκολάτα έξω!