Το χρέος μου το ‘κανα. Σε προειδοποίησα απ’ τον υπέρτιτλο ότι οι εικόνες που θ’ ακολουθήσουν θα ‘ναι σκληρές και βάναυσες, αλλά μάλλον δεν έδωσες και πολύ σημασία… επομένως λούσου τα τώρα!

Κεφάλαιο Dad outfits λοιπόν. Ρούχα και αξεσουάρ που μόνο στους 50+ (πενήντα πλας) μπορείς να συναντήσεις και που κάθε φορά που τα βλέπεις, θέλεις να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου και να ταξιδέψεις σ’ άλλα μέρη μακριά από μπανάνες‘, ‘σαγιονάρες 5-0′ και ‘καπελάκια του ψαρά‘.

Έλα μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και βυθίσου στα 7 πιο κακόγουστα μπαμπαδίστικα outfits που ‘χεις δει.

1. Γυαλί ηλίου και μυωπίας MAZI

Προσωπικά, αυτήν την εφεύρεση την βάζω στην ίδια κλίμακα εφευρετικότητας μ’ αυτήν της τηλεόραση, του τηλεφώνου και της ηλεκτρικής μυγοσκοτώστρας. Γνώμη μου, ήθελε πιο πολύ σκέψη το να σκαρφιστείς αυτήν την πατέντα ‘ηλίου-μυωπίας’, απ’ το να φτιάξεις το πρώτο τηλέφωνο ξέρω ‘γω. Τράβα να σκεφτείς καμιά έξυπνη σίτα ρε Γκράχαμ Μπελ. Ωστόσο, για να τα λέμε όλα, όσο χρήσιμη κι αν είναι, δεν παύει να ‘ναι κακόγουστη. Πολύ κακόγουστη. Πάρα πολύ κακόγουστη. Ειδικά από την στιγμή, που μόλις σηκώσεις το γυαλί είσαι ένας AVENGER και τα πιτσιρίκια δίπλα σου σε ρωτάνε “Kύριε πώς το κάνατε αυτό; Τώρα θα πετάξετε; Μπορώ να σας ανεβάσω stories στο instagram; Δεν έχω δει ποτέ τον Iron Man από κοντά!” 

Βαθμός αμηχανίας: 10/10

2. To καπέλο του ψαρά

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το καπέλο του “ψαρά” (έτσι το βαπτίζουμε) δεν σε βοηθάει να καταπολεμήσεις τον ήλιο, όπως τα γυαλιά πχ. Άσε δηλαδή που είναι και αρκετά άβολο, αφού δεν μπορείς να δεις καλά ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε μπροστά, αλλά ούτε και πίσω. Γενικά, δεν βλέπεις τίποτα μ’ αυτό το διαστημόπλοιο πάνω στο κεφάλι σου το καπέλο. Το πιο αστείο βέβαια στην όλη φάση, είναι ότι πολλά έχουν και τσεπάκι με φερμουάρ πάνω, ώστε να βάζεις τα ψιλά σου. Και ρωτάω. Αυτή είναι η πρόοδος της τεχνολογίας εν έτει 2018; Έτσι φανταζόμασταν το μέλλον; Με κέρματα στο καπέλο του πατέρα μας;

Βαθμός αμηχανίας: 6/10 (αν το φοράει μόνο στο ψάρεμα)

Βαθμός αμηχανίας: +οο (αν το φοράει για βόλτα)


3. Το κλασικό καπελάκι… παραλίας

Μιλάμε, ουσιαστικά, για το κλασικό (χιλιο)φθαρμένο καπελάκι από κάποιο random brand (από κοακόλα και ενεργειακά ποτά… μέχρι ‘Ψητοπωλείο, τα τρία αδέλφια’) που φοράει ο πατέρας σου στην παραλία. Ή όταν πηγαίνει για τσίπουρα. Δεν ξέρεις πού το βρήκε, αλλά ούτε ο ίδιος ξέρει πού το βρήκε. Το καπέλο ωστόσο, για έναν ανεξήγητο λόγο, υπάρχει στο κεφάλι του. Και ο ίδιος για έναν ακόμα πιο ανεξήγητο λόγο δεν λέει να το αποχωριστεί με τίποτα. Ακόμα κι αν το φοράει καμιά εικοσαετία και έχουν φύγει τα γράμματα, η στάμπα και το μπροστά μέρος του καπέλου. 

Βαθμός αμηχανίας: 9/10


4. Το ίδιο χρώμα σε φούτερ και φόρμα #σετάκι

Το κάναμε κι εμείς στα μικράτα μας, αλλά όταν μεγαλώσαμε το κόψαμε “μαχαίρι”! Οπότε ακούστε το καλά πατεράδες. ΟΧΙ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ (ΣΕΤ) ΦΟΡΜΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΖΟΚΙΝΓΚ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. Άνθρωποι είστε, όχι σημαδούρες, γι’ αυτό και σας λατρεύουμε. Οκέι;

Βαθμός αμηχανίας: 8/10

5. Μπανάνα

Ναι, δεν αντιλέγω, η ‘μπανάνα’ είναι επιπλέον και το κλασικό αξεσουάρ του καγκουράκου γυμνασιόπαιδου (όλοι έχουμε φορέσει μπανάνα στη μέση), όμως ό,τι και να λέμε η μπανάνα θ’ ανήκει πάντα στους πατεράδες μας. Δημιουργήθηκε γι’ αυτούς. Όχι για εμάς. Ένας πατέρας εκεί μέσα μπορεί να κρύψει από δόλωμα… μέχρι κουπόνι στοιχήματος. Εμείς ούτε το κουπόνι. Ρισπέκτ στην χρήσιμη (και τιμιότατη) μπανάνα, αλλά η ασχήμια, είναι ασχήμια. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ!

Βαθμός αμηχανίας: 5/10

6. Σαγιονάρα ‘5-0’

Το ξέρω ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια το 5-0 υπερτερεί του 4-1 και προκρίνεται στην επόμενη φάση, αλλά το ντύσιμο δεν είναι μπάλα daddy (νιώθω Ιωάννα Τούνη στην τοποθεσία Προβοκατέρ). Έχουμε και λέμε. Η σαγιονάρα είναι μία και είναι η διχαλωτή. Την ‘5-0’ (ή αλλιώς γέφυρα) πρέπει να την φοράνε μόνο αθλητές του πόλο και τίποτα κολυμβητές ξέρω ‘γω. Οι διχαλωτές είναι για ‘μας τους θνητούς. Κομπλέ;

Βαθμός αμηχανίας: 8/10

7. Σαλοπέτα ή φόρμα εργασίας χωρίς μπλουζάκι από μέσα

Υπάρχουν δουλειές που ‘ναι πολύ πιο ζόρικες από κάποιες άλλες. Φαντάσου να δουλεύεις σε κάποιο συνεργείο για παράδειγμα, με 40 βαθμούς και χωρίς κλιματισμό. Ζόρικο, το καταλαβαίνω. Σκας. Θες να βγάλεις το φανελάκι μέσα από την φόρμα εργασίας, ώστε να νιώσεις πιο άνετα. Το δέχομαι. Όμως ρε άνθρωπε, όταν σχολάσεις και πας για καφέ (ή για μπύρες) στο καπάκι, κάνε τον κόπο να βάλεις ένα φανελάκι. Έτσι για να νιώσουμε πιο άνετα και οι υπόλοιποι.

Βαθμός αμηχανίας: 8/10

*Επειδή σίγουρα ξεχάσαμε αρκετά, περιμένουμε στα σχόλια τα δικά σου dad outfits. cheeky