Ξέρεις αυτή τη φάση που κάθεσαι και πίνεις, και γίνεσαι ντίρλα, και οι φίλοι σου αντί ν’ αρχίσουν μια κανονική μεθυσμένη συζήτηση (για έρωτες, μπάλα και ντράγκονμπολ), αρχίζουν κάτι παράξενα επιστημονικά του στυλ: Κι αν οι άνθρωποι μπορούσαν να πετάξουν; Ε, λοιπόν, εμείς την ξέρουμε πολύ καλά!

Κι επειδή ξέρουμε επίσης πόσο χάλια είναι να υπάρχουν κάνας δυο φυσικοί στην παρέα σου, και ν’ αρχίσουν τα δικά τους κι εσύ να μην μπορείς να συμμετάσχεις, ορίστε: Σου δίνουμε (με την επιστημονική σφραγίδα του brightside.me) την απάντηση σε 8 θεοπάλαβα σενάρια, για να εντυπωσιάσεις εσύ την επόμενη φορά το μεθυσμένο παρεάκι σου! 

Τι θα γινόταν, αν…

1. …σταματούσες να μιλάς για έναν χρόνο;

Απολύτως τίποτα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μύες που ευθύνονται για την ικανότητα της ομιλίας δεν θα ατροφούσαν, καθώς οι ίδιοι μύες κινούνται όταν τρως, βουρτσίζεις τα δόντια σου ή κάνεις γκριμάτσες. Ακόμη και κάποια μικροπροβλήματα με τη φωνή σου, θα λύνονταν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε, αν το ‘χεις πάρει απόφαση να μην ξαναμιλήσεις στον κόσμο, μπορείς ελεύθερα να το πράξεις.

2. …η γη σταματούσε να γυρίζει;

Χαμός! Βλέπεις, μπορεί η γη να σταματούσε, όμως όλα τα υπόλοιπα πάνω της θα συνέχιζαν. Οπότε σπίτια, δέντρα κι αυτοκίνητα θα “πετούσαν” προς τα ανατολικά, τεράστια τσουνάμι σε μέγεθος βουνού θα έκαναν την εμφάνισή τους, Χόλιγουντ κανονικό λέμε. Και η μόνη ελπίδα σου να ζήσεις, θα ήταν να αλλάζεις ημισφαίριο κάθε 6μηνο.

(Αν είσαι επιπεδιστής μπορείς ελεύθερα να αδιαφορήσεις πλήρως για όλα αυτά και ν’ ασχοληθείς λίγο παραπάνω μ’ αυτό).

3. …η Google σταματούσε να δουλεύει για 30 λεπτά;

Το 2013 η Google όντως έπαψε να δουλεύει για 5 λεπτά και η κίνηση στο ίντερνετ έπεσε κατά 40% (τα χρήματα που χάθηκαν απ’ αυτή την ιστορία έχουν πολλά μηδενικά για να τα γράψουμε χωρίς να μας πιάσει βέρτιγκο). Οπότε εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει πως, 8 χρόνια μετά, σε μια κοινωνία πολύ πιο “διαδικτυακή”, αν η Google κλείσει το μαγαζί για μισή ώρα… τη βάψαμε!!

4. …όλοι οι άνθρωποι ζούσαν τουλάχιστον ως τα 100;

Η κοινωνία θα άλλαζε πολύ. ΠΟΛΥ. Θα υπήρχε ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αφού θα υπήρχαν πιο πολλοί συνταξιούχοι για να πληρωθούν απ’ τον ίδιο περίπου αριθμό εργαζομένων. Πιθανότατα λοιπόν σύνταξη θα παίρναμε στα 80! Ωστόσο, αν λυνόταν αυτό, κατά τα άλλα ο κόσμος θα γινόταν πολύ καλύτερος, καθώς θα έπεφτε το ποσοστό εγκληματικότητας, η κοινωνία θα είχε πια μεγαλύτερο ποσοστό “εμπειρίας” για ν’ αντισταθμίζει τη νεανική τρέλα και αξίες όπως η φιλία θα είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία.

5. …έπινες καθημερινά αναψυκτικά αντί για νερό;

Τα δόντια σου θα καταστρέφονταν, θα ήσουν στάνταρ παχύσαρκος αφού το “νερό” θα σου ‘δινε τόσες θερμίδες όσες και δύο πίτσες σπέσιαλ, ενώ η τόση πολλή ζάχαρη θα προκαλούσε σε, όχι πολύ μεγάλο βάθος χρόνου, προβλήματα στην καρδιά και στο συκώτι σου. Νεράκι του Θεού, χίλιες φορές!

6. …ζούσες στον Άρη;

Κακή ιδέα! Χαμηλότερη βαρύτητα = χαμηλότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, άρα δυσκολία στην αναπνοή και προβλήματα στους πνεύμονες. Επίσης, η πίεση του αίματός σου θα ανέβαινε, ενώ η ακτινοβολία στον Άρη που δεν περιβάλλεται από καμία ατμόσφαιρα, θα ανέβαζε κατά 10% και την πιθανότητα να εμφανίσεις κάποια μορφή καρκίνου. Μια χαρά είναι η γη, αν θες ταξίδι πήγαινε στα Κύθηρα!

7. …μπορούσαν οι άνθρωποι να τρέξουν με την ταχύτητα του φωτός;

Η ζωή μας θα ήταν μεγαλύτερη αφού κάθε φορά που θα “τρέχαμε” θα περνούσε λιγότερος χρόνος απ’ όσο περνάει τώρα. Το πιο κουλ αποτέλεσμα ωστόσο θα είχε να κάνει με την όραση. Θα βλέπαμε τα πάντα σαν μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ, τα αστέρια που θα βρίσκονταν μπροστά μας θα είχαν μπλε χρώμα, ενώ τα πίσω μας κόκκινο, και σε μια ορισμένη ταχύτητα όλα θα σκοτείνιαζαν καθώς το μήκος του φωτεινού κύματος θα ήταν πια έξω απ’ το οπτικό μας πεδίο. Γάμησε;;;

8. …οι δεινόσαυροι δεν είχαν εξαφανιστεί;

Τα θηλαστικά δεν θα κατάφερναν ποτέ να ανταγωνιστούν τα τεράστια ερπετά στον αγώνα της ζωής, άρα οι άνθρωποι δεν θα είχαν το χρόνο και τις συνθήκες να εξελιχθούν, άρα δεν θα διάβαζες το κείμενο που μόλις διάβασες. Αυτά με λίγα λόγια.