Άντρες vs Γυναίκες. Αυτή η κολόνια κρατάει όσο υπάρχει κόσμος και οι δυο πλευρές έχουν, η κάθε μία τα δικά της επιχειρήματα.

Προσφάτως όμως, οι γυναίκες απέκτησαν και τη στήριξη της επιστήμης. 10 τουλάχιστον πράγματα κάνουν, πολύ διαφορετικά (και συνήθως καλύτερα!) απ’ τους άντρες σύμφωνα με τις έρευνες που δημοσίευσε το έγκριτο brightside.me. Οπότε, κυρίες μου, ορίστε πυρομαχικά να ‘χετε να ρίχνετε!

Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερα χρώματα.

Για την ακρίβεια, 20% περισσότερα! Οπότε κορίτσια, δεν φταίνε οι άντρες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το τιρκουάζ απ’ το θαλασσί…

Το γυναικείο σώμα έχει μικρότερη αντοχή στο αλκοόλ.

Σίγουρα κάποιες το ‘χουν “προπονήσει” αρκετά και είναι πολύ δυνατές, αλλά και πάλι, μια γυναίκα επηρεάζεται πιο εύκολα απ’ το ποτό.

Το γυναικείο σώμα ομορφαίνει μεγαλώνοντας.

Γεγονός και καλά που το επιβεβαιώνουν οι επιστημόνοι, γιατί τόσο καιρό μας λέγανε τρελούς! Το γυναικείο σώμα όσο πλησιάζει σε ηλικίες όπως 40-45 γίνεται όλο και πιο θελκτικό για το άλλο φύλο. Και ειδικά μετά από εγκυμοσύνη (εδώ ίσως παίζει και το Οιδιπόδειο τον ρόλο του).

Οι γυναίκες τρώνε (!) σχεδόν 2 κιλά κραγιόν κατά μέσο όρο στη ζωή τους.

Ναι, μάλλον δεν είναι πολύ θετικό, είναι όμως εντυπωσιακό και μας άρεσε!

Προστατεύονται καλύτερα απ’ τα ρίσκα.

Το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για να “ζυγίζει” αποφάσεις, είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες απ’ ο,τι στους άντρες. Οι γυναίκες λοιπόν παίρνουν λιγότερα και πιο “προσεγμένα” ρίσκα.

Προτιμούν το στυλ απ’ την άνεση.

Ε, δεν χρειαζόμασταν και επιστήμη γι’ αυτό το συμπέρασμα…

Έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα αρώματα.

Για να μπορούν να ξεχωρίζουν τη σωστή τροφή απ’ τη λάθος, αφού ανέκαθεν οι γυναίκες φρόντιζαν το φαγητό των μικρών τους (αργότερα προστέθηκε στη φαμίλια κι ο αχαΐρευτος!).

Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι πυκνότερα στον γυναικείο εγκέφαλο.

Κατά 9% μικρότερα βέβαια, όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αφού στα εγκεφαλικά κύτταρα το μέγεθος… δεν μετράει! Η ποσότητα την κάνει τη δουλειά.

Διαβάζουν καλύτερα πρόσωπα.

Εκφράσεις, γκριμάτσες, τόνο φωνής. Έλα που δεν το περίμενες…

Ζουν περισσότερα χρόνια.

Κατά μέσο όρο 2 με 3 χρόνια. Α ρε κοριτσάρες, για σας είναι η ζωή!