Πόσες φορές δεν είπες “ουάου” βλέποντας κόλπα από διάφορους ταχυδακτυλουργούς που δήλωναν “μάγοι”; Εμείς σίγουρα πολλές, και πάντα θέλαμε να μάθουμε πώς στην ευχή γίνονται αυτά τα τρικ.

Σήμερα λοιπόν, με τη βοήθεια του brightside.me τα καταφέραμε! Ανακαλύψαμε το κόλπο πίσω από 9 απίθανα μαγικά και στα παρουσιάζουμε. Διάβασε και ζήτα εξηγήσεις απ’ τον επόμενο που θα σου ορκιστεί ότι έχει “κληρονομικό χάρισμα”.

Δεν είσαι μάγος, Χάρι. Απλά κουνάς γρήγορα τα χέρια σου!

Γενηθήτω… περιστέρι!

Το περίφημο τρικ με τον μάγο να βάζει φωτιά σ’ ένα φτερό κι απ’ τις φλόγες να βγαίνει ένα ολόκληρο περιστέρι, στην πραγματικότητα είναι το απλούστερο τρικ που υπάρχει. Το φτερό φτιαγμένο από flash paper, από ένα χαρτί δηλαδή σχεδιασμένο να “αρπάζει” με τη μία. Ε, πάνω στην έντονη λάμψη του φτερού που καίγεται, ο “μάγος” βγάζει το περιστέρι από μια κρυφή τσέπη στο μανίκι ή στον θώρακά του.

Το χαρτί που σηκώνεται

Να βρει το χαρτί που τράβηξε, μπορεί ο οποιοσδήποτε! Παλιό το κόλπο (όλα προς τη μια μεριά και το δικό σου προς την αντίστροφη). Όμως πώς καταφέρνει ο ταχυδακτυλουργός να κάνει το φύλλο σου να σηκώνεται μόνο του απ’ την τράπουλα. Πολύ απλά, φροντίζει να τοποθετηθεί το χαρτί σου, όπως το επιστρέφεις, πάνω από ένα άλλο χαρτί με ειδικό μηχανισμό – ένα μαγνητικό “κουμπί” που φροντίζει να πιέσει το χαρτί σου προς τα πάνω όταν έρθει η ώρα.

Το τενεκεδάκι της ισορροπίας

Ντάξει, αυτό έκανε μεγάλη επιτυχία απ’ το youtube, κι εκεί ο τύπος εξηγεί πώς το κάνει. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Δύο φύλλα κολλημένα μεταξύ τους ως τη μέση, ώστε η μια άκρη του πίσω φύλλου να μπορεί να λυγίζει. Την πρώτη φορά που το βλέπεις, ψαρώνεις, πάντως…

SMS μες στο μπουκάλι

Ο “μάγος” δίνει ένα πλαστικό μπουκάλι σε κάποιον, του λέει να το τσεκάρει (για κοψίματα κτλ), κι όταν το θύμα πει “οκ, ένα σφραγισμένο μπουκάλι”, ο “μάγος” πιέζει πάνω στο πλαστικό ένα κινητό κι εκείνο μπαίνει μέσα στο μπουκάλι. Όλη η μαγεία είναι στον εξοπλισμό του “μάγου” που φοράει ένα γάντι με πολύ λεπτή, αιχμηρή λεπίδα σε κάποιο σημείο του, κι αφού το θύμα επιβεβαιώσει πως το μπουκάλι είναι εντάξει, ο μάγος ανοίγει μια σχισμή για να περάσει μέσα το κινητό.

Tο περιστρεφόμενο κινητό

Εντυπωσιακό, εντυπωσιακό, εντυπωσιακό! Ο τύπος πιάνει ένα κινητό, στριφογυρίζει τη μια πλευρά του και… ωπ! Το μισό είναι οθόνη και το μισό… πίσω μέρος. Στην πραγματικότητα βέβαια, όλο οθόνη είναι. Ο τύπος στριφογυρνάει μες στο χέρι του ολόκληρο το κινητό, αλλά έχει έτοιμο κι ένα κάλυμμα “πίσω μέρος” με το οποίο σκεπάζει τη μισή οθόνη. Αν σε μπερδέψαμε, δες εδώ. Πανεύκολο.

Η κούπα – κατάψυξη

Ρίχνει νερό σε μια κούπα, τη γυρίζει ανάποδα ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ και τσουπ! Παγάκι. Πώς; Ο πάτος του ποτηριού έχει σφουγγάρι που απορροφά όλο το νερό. Κατά τα άλλα, ο τύπος έχει ήδη ένα παγάκι μες στην κούπα του. Πολύ απλό, αν στο ‘χουν ήδη εξηγήσει…

Περνώντας μέσα απ’ τον τοίχο

Φαίνεται Χόγκουαρντς αλλά δεν είναι! Ο τύπος ακουμπάει σ’ έναν τοίχο, τον καλύπτουν με παραβάν και βλέπουμε τη σκιά του να γίνεται ένα με τον τοίχο. Οι θεατές μπορούν να εξετάσουν τον τοίχο και να δουν ότι είναι στέρεος. Το παραβάν μεταφέρεται απ’ την άλλη μεριά του τοίχου κι ο τύπος κάνει ξανά την εμφάνισή του. Το πρόβλημα είναι πως, όσο οι θεατές εξέταζαν τον τοίχο, κανείς δεν σκέφτηκε να τσεκάρει το πάτωμα. Εκεί υπάρχει μια καταπακτή που οδηγεί τον τύπο στην άλλη πλευρά.

Έλα και κόψε με στα δυο

Το κλασικό κόλπο του Κόπερφιλντ, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς βοήθεια (ή χωρίς να κοπεί πραγματικά στα δύο ο “μάγος”). Την ώρα της προετοιμασίας, ο μάγος τραβάει τα πόδια του και σχεδόν αμέσως ο βοηθός βγάζει τα δικά του. Και οι δύο βρίσκονται στο τραπέζι όπως βλέπεις παρακάτω. Τελικά το πριόνι κόβει σκέτο ξύλο. Αλλά ο Ντέιβιντ χτυπιέται και φωνάζει χωρίς κανένα πραγματικό λόγο.