Πώς κοιμάσαι;

Όχι, δεν εννοούμε αν κοιμάσαι καλά. Πιτζάμες φοράς; Αν φοράς… βγάλ’ τες! Αμέσως.

Χωρίς πλάκα τώρα, η επιστήμη (ξανα)μίλησε κι αυτή τη φορά έπιασε στο στόμα της τις πιτζάμες. Δεν φαντάζεσαι λοιπόν τι κακό κάνει αυτός ο διάολος. Επειδή όμως το Provocateur ενδιαφέρεται κάργα για την υγεία σου, διάβασε παρακάτω τα τεράστια οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός και… ξεγυμνώσου!

Υ.Γ. Μας ευχαριστείς αργότερα.

1. Κοιμάσαι Καλύτερα

Επιστήμονες απ’ το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (από πού αλλού, διάολε;) στηρίζουν φανατικά τον γυμνό ύπνο. Και επιχειρηματολογούν: Χωρίς ρούχα κοιμάσαι καλύτερα και πιο βαθιά. Αυτοί ξέρουν!

2. Χάνεις κιλά!

Αν κοιμάσαι σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο μεταβολισμός σου ανεβαίνει, η κορτιζόλη (η ποια;) πέφτει, τα κιλά χάνονται πιο εύκολα κι έχεις λιγότερη όρεξη για τζανκ φουντ. Όχι ρε, δεν τα βγάζουμε απ’ το μυαλό μας. Αυτά είναι σοβαρά, επιστήμονες τα λένε! Να κάνεις δίαιτες και να στο χαλάνε οι πιτζάμες; Μαλακία…

3. Αποκτάς Δέρμα Μωρού

Δες το ως εξής. Είμαστε ζώα. Το δέρμα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ για ρούχα. Κι εμείς του φοράμε κάμποσες στρώσεις ρούχα όλη μέρα (ειδικά στις “ευαίσθητες” περιοχές και στα πόδια σου). Όμως το δέρμα μας έχει και δεύτερη ευκαιρία. Δέρμα μωρού σου λέω, ούτε κρέμες ούτε μπούρδες. Ύπνος. Χωρίς ενδυμασία.

4. Αρχίζουν… τα όργανα! (Αναπαραγωγής)

Αυτό δεν θέλει και μεγάλη φαντασία. Χωρίς ρούχα κρατάς την περιοχή δροσερή, στεγνή και “αεράτη”. Που σημαίνει: όχι μικρόβια, όχι ψηλές θερμοκρασίες, χαρούμενα γεννητικά όργανα. Δώσε λίγη χαρά ρε, θα στην ανταποδώσουν (έλα που δεν κατάλαβες…).

5. Αποκτάς Αυτοπεποίθηση 

Νιώθεις το σώμα σου “απροστάτευτο”, βλέπεις το σώμα σου γυμνό, αγαπάς το σώμα σου άρα και τον εαυτό σου.

6. Η νυχτερινή σου ζωή… ζωντανεύει!

1000 άτομα έρευνα και τα αποτελέσματα καθαρά και ξάστερα: Όσα ζευγάρια κοιμούνται χωρίς ρούχα έχουν καλύτερη σχέση και πιο ευτυχισμένο γάμο. Ούτε ταξίδια, ούτε υποχωρήσεις, ούτε “ναι μωρό μου, ο,τι θέλει η μάνα σου”. Πετάξτε τα ρούχα σας κι όλα θα πάνε καλά.

Απ’ την άλλη μεριά βέβαια, καλά όλα τα παραπάνω όμως… Ε, υπάρχουν και φορές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κοιμάσαι χωρίς πιτζάμες. Ας πούμε:

Αν είσαι υπνοβάτης!

Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, απλά καν’ το εικόνα. Ντάξει, άλλη φάση…

Έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Ε, εκεί παίζουν άλλα προβλήματα (αλλεργίες, κοκκινίλες, μέχρι άσθμα λένε). Ασ’ το, φόρα τις πιτζάμες σου καλύτερα. Λόρδος!

Κρυώνεις εύκολα.

Ντάξει, απ’ το κρύωμα δεν αρρωσταίνεις, αλλά όσο να πεις, δεν αξίζει να ξυπνάς κάθε πρωί με πονοκέφαλο και βήχα. Οπότε, δυστυχώς θα πρέπει μάλλον ν’ αφήσεις την απόλαυση του γυμνού ύπνου και να στραφείς σε άλλες απολαύσεις (φάε σοκολάτα ρε παιδί μου!).

Όλοι οι υπόλοιποι πάντως, μην το σκέφτεστε καν. Τσιτσιδωθείτε!