Τη λένε Τζέσικα Κόκερ (καμία σχέση με τον Τζο), κι έχει πάθος με τα ζώα. Παλεύει να δημιουργήσει το δικό της καταφύγειο άγριων ζώων, καθώς και να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Τζούνιπερ: Η πιο χαρούμενη αλεπού”. Όμως, σε αντίθεση με όσα θα φανταζόταν κανείς, η Τζούνιπερ δεν είναι απλώς το φανταστικό δημιούργημα της Τζέσικα. Είναι το κατοικίδιό της. Μια κανονική αλεπού!

“Στην πραγματικότητα δεν είναι άγρια. Είναι αλεπού των ράντζων, ένα είδος που ζει στην αιχμαλωσία εδώ και 150 χρόνια για τη γούνα του” εξηγεί η Τζέσικα. “Πλέον δεν είναι ικανές να ζήσουν στην άγρια φύση. Παραμένουν αλεπούδες αλλά δεν μπορούν αν επιβιώσουν χωρίς φροντίδα”.

Η κοπέλα, παρότι ξεκαθαρίζει ότι ακόμη και αλεπούδες σαν τη Τζούνιπερ είναι πολύ δύσκολα κατοικίδια (δεν είναι σκύλοι, ούτε γάτες), κοιμάται μαζί της σχεδόν κάθε βράδυ.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως, τουλάχιστον το φαγητό της είναι κροκέτες ή κάτι αντίστοιχο, η Τζέσικα κάνει πάλι την έκπληξη: “Έχει ανάγκη το ωμό κρέας. Την ταΐζω κάθε μέρα ένα μείγμα κυνηγιού ανακατεμένο με φρούτα και λαχανικά. Εκείνη πάντως προτιμάει τα ζαχαρωτά!”.

Λοιπόν, μπέσα, μολόγα: θα ‘θελες αλεπού για κατοικίδιο; Να θυμάσαι μόνο ότι οι αλεπούδες είναι γι’ αρχόντους, δεν είναι για λινάτσες…