Είναι ένας απ’ τους πιο γνωστούς φαν της περίφημης θεωρίας που θέλει τη γη να είναι… επίπεδη! Ο λόγος για τον Μάικ Χιουζ, γνωστό και ως “Τρελομάικ” (γιατί άραγε;) που αποφάσισε να πάει την έρευνά του λίγο πιο πέρα απ’ τους υπόλοιπους Flat Earthers. Για την ακρίβεια, σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο πιο πέρα!

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο: “Πιστεύω ότι η γη είναι επίπεδη σαν φρίσμπι; Ναι, το πιστεύω. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος; Δεν είμαι και πρέπει να κάνω κάτι γι’ αυτό“. Κι ενώ οι άλλοι υποστηρικτές της θεωρίας κάνουν πειράματα με μπουκάλια και αλφάδια, ο Τρελομάικ αποφάσισε πως δεν του αρκεί αυτό. Κατασκεύασε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ έναν πύραυλο από σίδερο και αποφάσισε να… απογειωθεί.

Όχι, ο Μάικ δεν ήταν αρκετά φιλόδοξος για να θέλει να μπει σε τροχιά με τον αυτοσχέδιο πύραυλό του. Στόχος του ήταν να πετάξει κοντά στα 1.800 πόδια, για να μπορέσει από εκείνο το ύψος να δει την “καμπυλότητα”. Το παράδοξο ωστόσο (ντάξει, ένα απ’ τα παράδοξα!) είναι πως ο τύπος κατασκεύασε τον πύραυλο με βασική αρχή το “δεν πιστεύω στη φυσική!“. Όμως μην νομίζεις ότι το άφησε έτσι, όχι, έδωσε εξηγήσεις για την τρελή του δήλωση. “Ξέρω τους νόμους που επιτρέπουν σ’ ένα σώμα να κινείται στον αέρα” είπε ο επίδοξος πιλότος, “όμως αυτό δεν είναι επιστήμη, αυτό είναι μια φόρμουλα. Η φυσική κι η επιστημονική φαντασία, δεν έχουν καθόλου διαφορές“. Μάλιστα…

Αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο τύπος να φάει τα μούτρα του. Ο ατμοκινητήρας του δεν άντεξε, τα μαθηματικά της επιστημονικής φαντασίας δεν δούλεψαν ακριβώς, η πτήση δυστυχώς απέτυχε. Ευτυχώς ο 61χρονος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει. Συνεχίζει να θεωρεί “ηλίθιους” όσους δεν αναρωτιούνται για την καμπυλότητα της γης και σκοπεύει να ξαναδοκιμάσει το πείραμά του. Εμείς πια τι μπορούμε να ευχηθούμε; Καλές πτήσεις, Τρελομάικ!