Η Βαλεντίνα Σαμπάιο είναι απίθανα όμορφη! Υπέροχα μάτια και χαμόγελο, αγκαλιάζονται από τα όμορφα μαλλιά της. Διατηρεί ένα όχι υπερβολικό κορμί και είναι το νέο εξώφυλλο του πιο σνομπ περιοδικού. Η Βαλεντίνα Σαμπάιο, είναι τρανς και είναι στη γαλλική Vogue!

Η διεθνής μόδα, μετά από αποστεωμένα μοντέλα που τρώνε χαρτί, στερεώνοντας το κεφάλι τους στον κοκαλένιο τους κορμί, φρενάρει και κάνει θόρυβο. Με σημαία τον “σεβασμό στη διαφορετικότητα”, πραγματοποιήθηκε και η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, έχοντας ρίξει ήδη εκλογικό άκυρο στον Τράμπ. Η απάντηση στήριξης έρχεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, με τη διευθύντρια της γαλλικής Vogue, Εμανουέλ Αλτ, να δηλώνει:

Η κοινωνία θα έχει πραγματικά αποδεχθεί τη διαφορετικότητα, όταν στο εξώφυλλο όπου εικονίζεται ένα τρανς μοντέλο δεν θα είναι απαραίτητο να μπει τίτλος που να αναφέρει το φύλο, και όταν η διεύθυνση του περιοδικού δεν θα χρειάζεται να γράψει άρθρο του εκδότη που να εξηγεί και να υποστηρίζει την επιλογή”.

Ακόμα όμως και αν κατά κοινή ομολογία τα πράγματα είναι καλύτερα απέναντι στην τρανς κοινότητα, εξαιτίας της προβολής των social media, πόσο στα αλήθεια είναι καλά τα πράγματα;

Τι σημαίνει τρανς.

Αρχικά και για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο όρος τρανς αφορά τους ανθρώπους που δεν ταυτίζονται με το ανατομικό τους φύλο. Πότε μπορεί να γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο; Στην περίπτωση της Avery Jackson, τα πράγματα έγιναν εντυπωσιακά ξεκάθαρα στα 4 της χρόνια. Τότε που πίεζε τα γεννητικά της όργανα, γιατί όπως έλεγε την ενοχλούσαν και δεν τα ήθελε. Ζητούσε φορέματα, στέκες και ροζ παπούτσια για να πάει να πάρει παγωτό με το ποδήλατο. Οι γονείς της, επισκέφτηκαν παιδοψυχολόγο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι “πάσχει” από δυσφορία φύλου. Τότε συνειδητοποίησαν ότι 50% των τρανς παιδιών μέχρι το τέλος της εφηβείας τους αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν και πολλά το καταφέρνουν. Αισθάνονται πως η οικογένειά τους δεν τα αγαπά, ούτε τα αποδέχεται.

“Ήταν τότε που αποφασίσαμε πως προτιμάμε να έχουμε μια ευτυχισμένη, υγιή κόρη από έναν νεκρό γιο”.

Τα παραπάνω παραδείγματα σίγουρα δεν είναι ο κανόνας, σε μια κοινωνία που βράζει στο καζάνι του μίσους, ανακατεύεται με μπαχαρικά ρατσισμού και τελικά σερβίρεται με σούπα από δάκρυα. Δάκρυα ανθρώπων που βιάζονται, βασανίζονται, εξευτελίζονται και πολλές φορές δολοφονούνται για να μπορούν να υπάρχουν όπως είναι. Δεν πρόκειται για κανένα λάθος της πάνσοφης φύσης, είναι απλά μια ακόμη της πτυχή.

Η transgender Hande Kader, βιάστηκε και πυρπολύθηκε! Χιλιάδες άνθρωποι, ξεχύθηκα στους δρόμους της Τουρκίας. Άντρες, γυναίκες, λεσβίες, γκέι και ποιος νοιάστηκε τι άλλο; Φωνές ανθρώπων ήταν, που ζητούσαν την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Τα αυτονόητα, που καταπατούνται από δήθεν φυσιολογικούς άντρες και γυναίκες που τα βράδια φαντασιώνονται σεξ με κορμιά που λιθοβολούν στο φως της μέρας. 

Στα σχολεία η συζήτηση για ομοφυλοφιλία και transgender.

Σήμερα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις συστάσεις του για την αντιμετώπιση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και την πρόσφατη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Παιδιών 2016-2021, επισημαίνει τη σημασία της ενδυνάμωσης του ρόλου της εκπαίδευσης στην πρόληψη του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες τα σχολεία συμπεριλαμβάνονται στους πιο ομοφοβικούς κοινωνικούς χώρους.

Η γνώμη της επιστήμης.

Νέα επιστημονική έρευνα, υποστηρίζει ΞΑΝΑ ότι η ομοφυλοφιλία είναι (και) θέμα γονιδίων. Η αμερικανική έρευνα, ανέλυσε το DNA 409 ζευγαριών διδύμων αδελφών που είναι ομοφυλόφιλοι και κατέληξε στο “αιρετικό” συμπέρασμα, ότι οι γκέι γεννιούνται γκέι και δεν πρόκειται για θέμα επιλογής τους αργότερα. Αυτά για να ξέρουμε και τι λέμε…

Τρανς και εκκλησία.

Σπυριά πέταξαν οι εκπρόσωποι του Θεού! Τους ξέρετε καλά ποιοι είναι πλέον, ας μη τους δώσουμε και άλλη από τη δημοσιότητα που πουλάνε την ψυχή τους στο διάβολο για να αποκτήσουν. “Να προστατεύσουμε τα παιδιά από την διαστροφή την προσωπικότητας τους”, λένε. Κάποιοι άγιοι της εκκλησίας προφανώς μπορούν να αντέξουν περισσότερο τις 295 δολοφονίες τρανς ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν για την ταυτότητα τους ανά τον κόσμο, από το να τους επιτρέψουν να είναι ο εαυτός τους.

Ομοφοβία και πολιτική.

Τους ενοχλεί το πεζοδρόμιο, η πορνεία, τα λεφτά από σπέρμα και αίμα. Δεν μας λέει όμως ο κύριος Κώστας Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ, που διερωτάται αν ένας τρανσέξουαλ μπορεί να είναι παιδαγωγός ή μπέιμπι σίτερ, τι άλλες επιλογές αφήνουμε στους ανθρώπους αυτούς; Μια κάποια θετική αντίδραση στο ομοφοβικό παραλήρημα του συγκεκριμένου αποτελεί η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Αποδεικνύει ότι το 63% των πολιτών στη χώρα μας έχουν θετική γνώμη για την νόμιμη αναγνώριση της ταυτότητα φύλου, ενώ το 73% αναγνωρίζει ότι οι τρανς άνθρωποι υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τις διακρίσεις.

Αναρωτιέμαι στα αλήθεια πόσο χειρότεροι μπορεί να είναι οι άνθρωποι που πουλάνε το κορμί τους, από αυτούς που το αγοράζουν. Πόση περισσότερη ευθύνη έχουν για τη μετάδοση ασθενειών, από εκείνους που πάνε να χωθούν όπου βρουν, χωρίς προφυλάξεις.

Δεν είναι μασκαράδες αυτοί οι άνθρωποι! Ο αυτοπροσδιορισμός του καθένα ξεκινά και τελειώνει στον εαυτό του. Δεν χρειάζεται καμία ιατρική διαδικασία, ούτε ψυχιατρική γνωμάτευση, για να αλλάξουν κάποια έγγραφα που το μόνο που κάνουν είναι να τους δυσκολεύουν τη ζωή. Χρειάζεται άμεση τροποποίηση των νομοθεσιών κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας και παροχής υπηρεσιών.

Αυτά τα λίγα για ένα τεράστιο θέμα, γεμάτο χλευασμό, φόβο και μοναξιά. Και αν η αρχή βρίσκεται σαν σπόρος στην κοιλιά μας, στο ερώτημα που δέχονται νέοι γονείς: “αγόρι ή κορίτσι;”, υπάρχει μία θαυμάσια απάντηση: “Δεν το ξέρουμε, δεν μας το είπε ακόμη”…