Γεγονός, η εφηβεία είναι χάλια. Σπυράκια, τρίχες, η φωνή αλλάζει κι όλη την ώρα έχεις τις μαύρες σου. Κι όλη την ώρα έχεις νεύρα. Κι όλη την ώρα έχεις… ορμές, τέλος πάντων. Χάλια. Καλή φάση δεν θα ‘ταν να μην την περάσεις ποτέ όλη αυτή τη φάση;

Όχι, δεν θα ‘ταν. Ρώτα και τον καημένο τον Μπράντον Βέστφαλ, που 31 έφτασε κι ακόμα δεν μπήκε στην εφηβεία!

Ρώτησε καθηγητές, ρώτησε γιατρούς, όλοι του λέγανε: “Απλά έχεις αργή ανάπτυξη”. Τι διάολο, η εφηβεία κι οι φόροι τους βρίσκουν όλους! Σωστά; Λοιπόν, όχι απόλυτα. Κι αν οι φόροι δεν είναι της παρούσης, η εφηβεία του Μπράντον είναι. Είδε κι απόειδε λοιπόν ο καψερός κι έφτασε ως την εκπομπή “The Doctors” μπας και βγάλει άκρη για την περίπτωσή του. 

Δεν έχω καθόλου ορμές για κοπέλες. Μ’ αρέσουν οι γυναίκες αλλά δεν νιώθω σεξουαλικό λόγο να τις κυνηγήσω” είπε ο 31χρονος και συνέχισε: “Δεν μ’ αρέσει να κυκλοφορώ δημόσια. Δεν μ’ αρέσει να με βλέπουν. Όποτε περνάω συνέντευξη για δουλειά, πιστεύουν ότι παραείμαι μικρός και δεν με παίρνουν!”.

 

Όπως αποδείχτηκε τελικά, ο ασθενής πάσχει απ’ το σύνδρομο Κάλμαν. Μια ιατρική κατάσταση που δεν σου επιτρέπει να μπεις, ή να ξεπεράσεις την περίοδο της εφηβείας. Τουλάχιστον ο Μπραντ είχε την τύχη (μες στην ατυχία του) να μην μπει καθόλου. Σκέψου να περνάς εφηβεία σ’ όλη τη ζωή σου;

Σήμερα, ο Μπραντ δουλεύει ως υπάλληλος τηλεφωνικής υποστήριξης και καταφέρνει να πληρώνει τη θεραπεία του. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα καταφέρει τελικά να λύσει το πρόβλημά του και να μπει στην κατάσταση που οι περισσότεροι καταριούνται όταν τη βιώνουν. Όμως αν γνώριζαν τον Μπραντ, ίσως και να το ξανασκέφτονταν.