Ο υπέροχος Banksy για ακόμη μια φορά ενώνει τη γροθιά του ενάντια στο άδικο και επανεμφανίζεται στη Νέα Υόρκη μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Με τον πιο αγαπημένο αρουραίο του πλανήτη να κοσμεί ένα υπό κατεδάφιση κτίριο που παλιά ήταν τράπεζα και ταχυδρομείο, δίνει το στίγμα ότι η καλλιτεχνάρα είναι πίσω στην μεγάλη πόλη και ξαναχτυπά.

Που; Στη γωνία Houston Street και Bowery στο Μανχάταν. Εκεί, σε συνεργασία με τον Street Artist Borf, απεικόνισε τις γραμμές που κάνουν οι φυλακισμένοι στους τοίχους των κελιών τους για να μετρούν τις μέρες, μέχρι την ελευθερία. Ανάμεσα στις γραμμές αυτές, το πρόσωπο της Τουρκάλας ζωγράφου Ζέχρα Ντογάν, η οποία εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια κρατείται σε ένα κελί εξαιτίας ενός πίνακα της.

Το έργο, απεικονίζει τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να επιχειρούν κατά του ΡΚΚ -με βάση μια φωτογραφία, κτήρια είναι πλέον ερείπια, τουλίπες καπνού υψώνονται, συγκεντρωμένα στρατιωτικά οχήματα, όλα στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας από μαχητές του PKK.

O Banksy, πόσταρε στον λογαριασμό του τη φωτογραφία της τοιχογραφίας αυτής, προτρέποντας τον κόσμο να μοιραστεί στους λογαριασμούς του, το έργο της κάνοντας tag τον φασίστα Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι κολλημένος με το Instagram.

Παίρνεις το ρίσκο;