Αν ζούσαν στην Ελλάδα, τότε σίγουρα θα ‘χαν κάποιο ρολάκι στο “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα”, θα κατέβαιναν κάθε τόσο για κόντρες στην Παραλιακή και θα άκουγαν στην διαπασών Master Tempo ft. Μάκη Δημάκη ft. Μίκη Θεοδωράκη. Ή κάπως έτσι ξέρω ‘γω.

Έλα όμως που δεν μένουν στην Ελλάδα. Ζουν στο χόλιγουντ και έχουν στις πλάτες τους κάμποσες ταινίες. Με παρόμοια στόρις ωστόσο. Δηλαδή, συμμορίες που κλέβουν αμάξια, μετά τα πουλάνε σε εμπόρους ναρκωτικών και μπλα μπλα μπλα μπλα. Κουράστηκα.

Το λοιπόν. Ζεσταίνουμε τις μηχανές, φορτώνουμε το σώμα μας με κρεατίνες και ετοιμαζόμαστε να αναλύσουμε τον κάθε κάγκουρα ξεχωριστά. Όκει; Κι αν ξεχάσαμε κάποιον, ρίξε τον στα σχόλια. wink

Vin Diesel
Μιλάμε, ουσιαστικά, για τον “πατριάρχη” της καγκουριάς. Αυτός το “έφερε” πρώτος και 17 χρόνια μετά το πρώτο Fast And Furious, ο ίδιος δεν λέει να ξεπουληθεί και μέχρι σήμερα το κρατάει ψηλά. Και ξέρεις γιατί; Επειδή ΔΕΝ έχει παίξει σε ταινία χωρίς αμάνικο, χωρίς τα αγαπημένα του γούφερ ηχεία μέσα στα “κωλοφτιαγμένα” αμάξια του, χωρίς το μανουρο-ύφος “τι κοιτάς α;”, και βέβαια, χωρίς το μικρό (τόσο δα) σταυρουδάκι στον λαιμό του που τον συντροφεύει πάντα. Σεβασμός και μόνο, στον τύπο που αν κάνει μια γρήγορη γύρα απ’ το Μπουρνάζι, το Μπουρνάζι θα βαρέσει προσοχή! Δεν χρειάζεται να σου πούμε τίποτα άλλο, διάολε… Αρκεί να δώσεις βάση στο μότο της ζωής του που είναι η μεγαλύτερη καγκουροατάκα που ‘χει ακουστεί ποτέ σε ταινία του “εγώ δεν έχω φίλους, έχω οικογένεια“. Ωωω, τα μισά.

Βαθμός καγκουρίλας: +οο


Dwayne Johnson
Αρχικά για να μην ξεχνιόμαστε, ο The Rock θα ‘ναι ο επόμενος πλανητάρχης, όπως όλα δείχνουν (και δεν σου κάνουμε καμία πλάκα!). Εντάξει; Σε ξενέρωσα κι άλλο, ε; Γυμναστήριο, αναβολικά, κρεατίνες, γυαλί καθρέφτης ρέι μπαν, αντικειμενικά (πολύ) κακές ταινίες και ατελείωτη ποζεριά στο WWE. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του The Rock και μ’ αυτά μπορείς να τον αναγνωρίσεις μέσα στο πλήθος. Τελεία και παύλα. Ο Dwayne είναι κάγκουρας, αλλά με την κακή έννοια του κάγκουρα (όχι λαϊκό παιδί όπως ο Βιν). Και όπως λέει ένα κινέζικο ρητό: “Για τον καπιτάλα κάγκουρα, το μίσος παραμένει ταξικό”.

Βαθμός καγκουρίλας: 9/10


Jean-Claude Van Damme

Τον Van Damme από την άλλη, όσο κι αν τον αγαπάω για τα κλωτσομπουνίδια που σκόρπαγε στις ταινίες του, δεν γίνεται να μην τον πω κάγκουρα. Μιας άλλης εποχής, βέβαια, άλλα κάγκουρα, καθώς στα ‘φόρτε’ του (αλλά και τώρα) ήταν όλη μέρα μπράτσο, γκαζιές, τζελ στο μαλλί και εσώρουχο Lee. Α, και σκότωνε και φίδια με τα γυμνά του χέρια. Άλλη δεκαετία όμως. Πιο καλτ. Πιο αγνή. Οπότε τον συγχωρούμε. Δεν ήξερε τι έκανε.

Βαθμός καγκουρίλας: 8/10


Tyrese Gibson
Αν δεν θυμάσαι το όνομά του, σ’ αφήνω να τον γκουγκλάρεις μια στα γρήγορα. Περιμένω. Το ‘κανες; Ωραία. Μόλις (κακώς) σου θύμισα τον νίγκα Βιν Ντίζελ. Πόσο ίδιοι; Πόσο; Στα Fast And Furious να φανταστείς, ο Tyrese οδηγούσε μωβ κάμπριο και είχε τατού με κάτι σκορπιούς ξέρω ‘γω. Aλλά το καλύτερο; Φορούσε αμάνικο πουκάμισο και από πάνω γουνικό. ΩΝΑΣΟΥΓΑΜΗΣΩ.

Βαθμός καγκουρίλας: 9/10


Danny Trejo

Ιεροσυλία, το ξέρω, να βάζω τον γίγαντα Μασέτα μέσα σ’ αυτά τα γατάκια. Αλλά έπρεπε. Danny Trejo να με συμπαθάς, όμως η εμφάνισή σου πιο πολύ σε καγκουροιδιοκτήτη κωλόμπαρου (με 3 χρόνια αναστολή) φέρνει, παρά σε Χολιγουντιανό σούπερσταρ. Έχεις όλα τα βασικά χαρακτηριστικά κυρ Danny. Τατού με μια μεξικάνα στο στήθος (και από πάνω της το όνομά σου), λαδωμένη χαίτη, βαρβάτο μουστάκι και χρυσό σταυρό που κρύβει το μισό στέρνο σου. Και επιπλέον, γλεντάς και τους υπόλοιπους, αφού εσένα το πουκάμισό σου δεν είναι απλά αμάνικο. Έχει ανοικτά και τα πρώτα 6 κουμπιά του.

Βαθμός καγκουρίλας: Σοβαρά τώρα; Θέλετε να βαθμολογήσουμε τον Μασέτα;


Michelle Rodriguez

Θα με πεις προκατειλημένο προκατηλειμένο προκατειλημμένο με το Fast And Furious, γιατί 4 στους 6 της λίστας έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους εκεί, αλλά δεν είμαι. Μπέσα σου μιλάω. Τα ‘χω δει όλα (ή έστω έχω προσπαθήσει να τα δω όλα) και κάνα δύο μπορώ να πω ότι μου άρεσαν κιόλας. Καλά μέχρι εδώ; Στο θέμα μας και πάλι. Η λίστα μου έπρεπε να έχει και μια καγκούρισσα μέσα, γι’ αυτό και αποφάσισα να κλείσω με την Michelle Rodriguez. Στο μυαλό μου την έχω ως το αγοροκόριτσο που έριχνε καντήλια, ήξερε πως να βάλει το νίτρο σ’ ένα αυτοκίνητο και πριν το φαγητό έκανε προσευχή στο μπουζί, στο καρμπιλατέρ και όλα τα σχετικά. Κι όμως υπάρχει αυτή η σκηνή. Το ερώτημα όμως είναι ένα. Τόσο όμορφο κορίτσι, γιατί;;; Γιατί;;;

Βαθμός καγκουρίλας: 9/10