Πιθανότητες: 1. Θα ‘σαι όμορφος στα νιάτα σου και θα χαλάσεις στα γεράματα. 2. Θα ‘σαι “όχι και τόσο όμορφος” στα νιάτα σου, κι άμα σε πάρουνε τα χρόνια, κλαφ’ τα Χαράλαμπε. 3. Θα ‘σαι απ’ αυτούς που είναι ωραίοι μικροί, κι έχουν την τύχη να γεράσουν “όμορφα”. Να καλοκρατιούνται, που λέμε. Και τώρα, όπως τις διάβασες τούτες εδώ τις πιθανότητες, ξέχνα τες! Και προχώρα με προφύλαξη παρακάτω. 

Σήμερα λοιπόν αδερφέ, θα μιλήσουμε για πραγματική ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ. Για κυρίους και κυρίες που δεν βλέπονταν στα μικράτα τους, και με το που καβατζάρανε τη σύνταξη, γίνανε μοντελάρες! Φάουστ σου λέω. Μόνο που αντί να ξαναγίνουν νέοι, έγιναν ωραίοι (παρωχημένο το αστειάκι, το ξεχνάς, προχωράμε).

Χιού Λόρι

Αν γνωρίζεις τον Λόρι απ’ τις χρυσές εποχές της “Μαύρης Οχιάς“, τότε ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Ένας φλεγματικός Εγγλέζος με ψηλό λαιμό, μικρό κεφάλι και χαζοβιόλικο βλέμμα, έγινε στα 40φεύγα του συνώνυμο της γοητείας. Τον καιρό του “Χάουζ” και του “Let Them Talk“, τα μισά και βάλε κορίτσια του ντουνιά σου ‘λεγαν με άνεση: “Ποιος Κλούνεϊ ρε, ο Λόρι!”. Και μπράβο τους. Και μπράβο του. Γενικώς, μπράβο.

  

Ρότζερ Γουότερς

Αν υπήρχε ροκ σταρ που είχε πιθανότητες ν’ ακούσει από γκρούπι την ατάκα “δεν έμπαινα”, αυτός ήταν ο Γουότερς. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, όμως ας πω δυο τρεις ακόμα: Κούρεψε ρε μαν το πλέι μομπίλ απ’ το κεφάλι, ρίξε και κάνα πλύσιμο με κλεραζίλ, σουλουπώσου λίγο! Μ’ άκουσε που λες ο Ρότζερ, και με σαράντα χρόνια καθυστέρηση, να ‘τος. 60αρης να κολλάει στον “Τοίχο” κάθε τσουτσέκι του σήμερα. Τα γεράματά σου να ‘χουμε, ρε μάστορα!

Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Δεν κατέκτησε το Χόλυγουντ με την εμφάνισή της. Δεν έγινε ποτέ της σύμβολο του σεξ. Είχε όμως μπόλικο ταλέντο, είχε τρομερή φωνάρα, είχε θεατρικότητα, νάζι, χιούμορ, προσωπικότητα, έκανε τελικά μια τεράστια καριέρα. Κι ύστερα, ο χρόνος ο πανδαμάτωρ έπαιξε τον δικό του ρόλο. Κι έτσι, η Μπάρμπρα μπορεί να καυχιέται πια ότι στα “μεγάλα νούμερα” δεν έχει αντίπαλο. Σοβαρά, δες την και πες μου, έχει;

Λουκ Σκαϊγουόκερ

Επειδή ο Μαρκ Χάμιλ απ’ όποια μεριά και να τον κοιτάξεις, σε καμιά ηλικία δεν το ‘χει, αποφάσισα ν’ ασχοληθώ κατευθείαν με τον ρόλο. Τι ήταν ο Λουκ, λοιπόν; Ολίγον φλώρος, ολίγον βύσμα, η μεγάλη ελπίδα του γαλαξία… Σπυράκια, μάτια γουρλωτά σαν και του Γκόλουμ (άλλο που τότε δεν ξέραμε ποιος είναι ο Γκόλουμ!), και μόνιμα χαζό χαμόγελο. Ο γερο-Λουκ στο τελευταίο Star Wars ωστόσο, είναι μια άλλη φάση. Βλέπεις, ο Χάμιλ ακόμη δεν “τα λέει” με τίποτα, όμως εσύ τόνε λες πια και λεβεντόγερο!

Έμμα Τόμσον

Κλέβω. Η Έμμα πάντα της ήταν όμορφη (τουλάχιστον εμένα μ’ άρεσε). Στα νιάτα της ωστόσο, ήταν… Πώς να το πω; Λιγάκι αδιάφορη. Κι επειδή είναι τυπάρα, δεν κυνηγούσε ποτέ πολύ το θέμα “εμφάνιση”. Καθημερινή γυναίκα, Τρελόουνι στο Χάρι Πότερ, έπαιξε κι ο Κένεθ Μπράνα λίγο με τα νεύρα της, ε καταλαβαίνεις. Τώρα πια όμως, σίγουρη, ώριμη, ΚΥΡΙΑ, άλλη γοητεία η Εμμάρα.

  

Αντρέα Πίρλο

Εδώ δεν κλέβω καθόλου! Ούτε λίγο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο μικρός είχε πόδι, είχε καντάρια μυαλό αλλά… δεν εβλέπετο. Θα μου πεις, ποιος νοιάζεται; Να παίξει μπάλα τον θέλουμε, δεν τον θέλουμε και για μοντέλο. Το παράξενο της ιστορίας ωστόσο, είναι πως ο “μαέστρος” μεγαλώνοντας, άρχισε να εμφανίζει στη μούρη του όλο και περισσότερη “τέχνη”, “στιλ”, “μπον βιβέρ φάση”. Και τελικά, μια χαρά τα διαφήμισε και τα κοστούμια του! Σαν το καλό κρασί, Αντρέα…

Ελληνική Συμμετοχή: Αντώνης Νικοπολίδης

Διάφοροι έχουν πέσει να τόνε φάνε για την πλαστική στη μύτη. Ελλάδα, τι τα θες, τα γλωσσοτρώμε τα παιδιά μας. Με νυστέρι πάντως ή χωρίς, η μετατροπή του εθνικού μας κίπερ είναι εντυπωσιακή. Το πώς περάσαμε απ’ το: Αντώνης, ετών 20, “μόλις κατέβηκα απ’ τη στρούγκα μου”, στο: Νικοπολίδης, ετών 40, “κορίτσια ο Κλούνεϊ!”, αποτελεί ακόμη σήμερα μυστήριο. Το μόνο σίγουροα είναι πως ο δρόμος πέρασε μέσ’ από δύο αιώνιους, κι είχε κι ένα Γιούρο κάπου στη μέση. Γάτος!