Μοντέλα υπάρχουν πολλά. Shudu όμως, μία!

Τι κάνει το εν λόγω μοντέλο του ίνσταγκραμ να ξεχωρίζει; Λοιπόν, είναι σίγουρα όμορφη, εντυπωσιακή αλλά κυρίως… δεν υπάρχει! Στην κυριολεξία δεν υπάρχει, αφού η Shudu είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη ψηφιακά απ’ τον αυτοδίδακτο φωτογράφο Κάμερον Τζέιμς – Γουίλσον.

Ο Κάμερον λοιπόν, αφού έμαθε πώς να χειρίζεται τα κατάλληλα προγράμματα από πληροφορίες της Google και βίντεο στο Youtube (!), κατασκεύασε απ’ το μηδέν τη νεαρή έγχρωμη κοπέλα. “Η Shudu” όπως ξεκαθαρίζει ο φωτογράφος “αντιπροσωπεύει όσα εγώ ανέκαθεν θεωρούσα όμορφα αλλά δεν τα βλέπω συχνά. Ίσως είναι και μια ευκαιρία για ν’ αναρωτηθούν οι άνθρωποι τι είναι πραγματικά όμορφο“.

Ωστόσο, η ψηφιακή κοπέλα του Κάμερον έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί τον κατηγορούν ότι προκειμένου να βγάλει κέρδη ο ίδιος, στερεί από έγχρωμες γυναίκες θέσεις εργασίας.

Ένας λευκός φωτογράφος κερδίζει χρήματα από τις έγχρωμες γυναίκες, χωρίς καν να πληρώνει μια απ’ αυτές. Τώρα πείτε μου εσείς πώς το οικονομικό μας σύστημα δεν είναι χτισμένο πάνω στον ρατσισμό και τον μισογυνισμό” αναφέρει ένα απ’ τα μηνύματα ενάντια στον φωτογράφο. Κι ένα άλλο προσθέτει: “Οπότε, κάποιος έφτιαξε ένα έγχρωμο μοντέλο ενώ θα μπορούσε να προσλάβει ένα; Σκουπίδι!“.

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που τον στηρίζουν βρίσκοντας όμορφη τη δουλειά του.”Είναι ηλίθιο να λέει κανείς ότι αυτό είναι ρατσισμός. Αυτό είναι τέχνη! Και μάλλον αντιρατσιστική” αναφέρει χαρακτηριστικά ένα μήνυμα υποστήριξης.  

Το αν η Shudu είναι όντως προϊόν ρατσισμού ή όχι, αυτό ας το κρίνει ο καθένας. Σαν αποτέλεσμα πάντως, είναι εντυπωσιακή. Δες μερικές ακόμη φωτογραφίες της και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.