Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στην ακραία συντηρητική Ρωσία που συχνά πυκνά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και λογοκρίνει τους καλλιτέχνες, οι φίλαθλοι του μουντιάλ θα μπορούν νόμιμα να κουβαλάνε πάνω τους ναρκωτικές ουσίες! Και φυσικά δεν μιλάμε για ηρεμιστικά. Κοκαΐνη, μαριχουάνα και ηρωίνη θα επιτρέπονται στην κατοχή των οπαδών ακόμη και μέσα στο γήπεδο. Όχι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ. 

Βέβαια, υπάρχει παγίδα, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσον αυτή είναι απροσπέλαστη. Όσοι θέλουν να μεταφέρουν πάνω τους τέτοιες ουσίες, θα πρέπει να ‘χουν μαζί τους συνταγή που να αποδεικνύει πως τις χρειάζονται για ιατρική χρήση.

Η ρωσική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει: Οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξακριβώνουν την αυθεντικότητα της κάθε ιατρικής συνταγής. Και οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Ωστόσο, κανείς δεν μας έχει πει ακόμα το πώς θα γίνεται αυτή η εξακρίβωση.

Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορεί η ρωσική αστυνομία,επιτόπου και χωρίς προσαγωγές να πιστοποιεί την αλήθεια των χαρτιών που θα κουβαλάει επάνω του ο κάθε οπαδός. Οι ιατρικές συνταγές είναι χειρόγραφες, δεν αποτελούν κρατικό έγγραφο, κι επειπλέον, δεν είναι καν στα ρώσικα! Μπορούμε δε να υποθέσουμε, πως οι αστυνομικοί στη Ρωσία δεν είναι πια και επιστήμονες γραφολόγοι. 

Όπως και να ‘χει, παρά τον αστερίσκο της ιατρικής συνταγής, οι Ρώσοι φαίνονται προετοιμασμένοι να κάνουνε το μουντιάλ τους Trainspotting. Καλό – κακό, θα φανεί στο τέλος. Σίγουρα πάντως είναι κρίμα που δεν έφτασε στα τελικά και η Σκωτία…