Της φυλακής τα σίδερα, είναι για τους λεβέντες! 

Αυτό απέδειξε περίτρανα μια “παρέα” έγκλειστων σε σωφρονιστήριο των ΗΠΑ, που παρέδωσε μαθήματα πραγματικού ανθρωπισμού. Οι φυλακισμένοι βρίσκονταν στο κελί τους, όταν κατάλαβαν πως ο Γκάρι Γκριμ, ο δεσμοφύλακας, ο τύπος που κάθεται “έξω” και φροντίζει να μένουν εκείνοι μόνιμα “μέσα”, έπαθε έμφραγμα!

Οι περισσότεροι κρατούμενοι σε μια τέτοια περίπτωση ίσως σκέφτονταν: “Ευκαιρία να το σκάσουμε!”. Ή πάλι, ίσως έλεγαν: “Δεν το κουνάω από δω, καλά να πάθει”. Όμως τα συγκεκριμένα παλικάρια, όχι μόνο βγήκαν απ’ το κελί τους κι έτρεξαν πάνω στον φύλακα (που κουβαλούσε όπλο και κλειδιά!), αλλά φρόντισαν να κάνουν την απαραίτητη φασαρία ώστε να τραβήξουν την προσοχή των άλλων αστυνομικών του κτηρίου.

 

Εν τω μεταξύ, πρόσφεραν στον άτυχο δεσμοφύλακα κάποιες πρώτες βοήθειες, κι όταν με το καλό έφτασαν οι άλλοι φύλακες, επέστρεψαν ήσυχα στα κελιά τους. Πόσο μάγκες;

Το περιστατικό συνέβη το 2016, όμως χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια μέχρι να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις γι’ αυτό ο Γκάρι Γκριμ. “Στην αρχή νόμιζαν πως κάνω πλάκα, αλλά δεν έκανα. Μελάνιασα και λιποθύμησα. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι το ταβάνι της εντατικής” είπε ο σωφρονιστικός υπάλληλος. “Θα μπορούσαν να πάρουν το όπλο μου και να με σκοτώσουν” συμπλήρωσε, “ή να το σκάσουν παίρνοντάς με όμηρο. Τελικά, αν ήθελαν απλώς το κακό μου, αρκούσε και το να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Όμως εκείνοι με αντιμετώπισαν σαν άνθρωπο. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω”.

 

Ίσως ήταν εγκληματίες, ίσως αδικημένοι. Όπως και να ‘χει, εκείνη τη μέρα, τα παλικάρια αυτά απέδειξαν πως η ανθρωπιά δεν καταλαβαίνει από σίδερα. Μπράβο τους!