Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μπορεί να μη σε παίρνει ο ύπνος, μα λίγοι μόνο τρόποι για να καταφέρεις τελικά να βυθιστείς στην ξεκούραση για κάμποσες ώρες, που ακόμη να καταλάβουμε πώς γίνεται να μην είναι ΠΟΤΕ αρκετές.

Παρακάτω, θα βρεις κάποια μικρά τιπς που καθόλου δεν ξέρουμε αν θα πιάσουν τόπο, αλλά και τι έχουμε να χάσουμε; Ίσως κάποιες ώρες ύπνου ακόμη, αλλά συνηθισμένοι οι ξενύχτηδες στην κούραση…

1. Κράτα τα πόδια σου ζεστά

Γερμανοί φωστήρες κατέληξαν ότι: “Ένα μπουκάλι ζεστό νερό στα πόδια, προκαλεί γρήγορα αγγειοδιαστολή ενεργώντας άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, που αποτελεί τη βάση της ρύθμισης του ύπνου”. Την ίδια δουλειά μπορεί κάνουν και τα καλτσάκια. Τώρα βέβαια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η μάνας μας φωνάζει ότι δεν είναι καλό να κοιμόμαστε με τις κάλτσες.

2. Σβήσε τα φώτα

Απέφυγε ό,τι εκπέμπει φως για τουλάχιστον 60 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι. Καλά αυτό δεν παίζει με τίποτα και το ξέρουμε ήδη. Πώς θα κοιτάξεις πότε ήταν τελευταία φορά online αν δεν φωτίσει το ρημάδι;

3. Πάρε το μπανάκι σου ζεστό

Πέρα από την απόλαυση που δίνει μια τέτοια διαδικασία, προκαλεί και απότομη μείωση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προκαλεί με τη σειρά της στρες. Κοίτα αν δεις τι μαθαίνεις… Γεμίστε την μπανιέρα με νερό που σχεδόν βράζει και αν μείνεις ζωντανός, προσπάθησε να μη σε πάρει ο ύπνος εκεί.

4. Άσε το μυαλό σου να παίζει μπάλα σε γήπεδα που γουστάρει

Γενικά άμα πέσεις για ύπνο και σκέφτεσαι το αφεντικό που σου έσπασε τα παπάρι νεύρα το πρωί στο γραφείο, δεν έχεις πολλές ελπίδες να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους. Ούτε το να σκεφτεσαι αν έχει βγει με άλλον και που στο διάλο είναι η κακούργα και δεν τηλεφωνεί. Γενικά, σκέψου κάτι εκτός από δουλειά και γκομενικά. Σκέψου παραλίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες που ΚΕΡΔΙΣΕ η ομάδα σου. Καλή τύχη….

5. Πάρε ανάσες

Αυτές οι ανάσες είναι παντού χρήσιμες! Πάρτες και εσύ να τελειώνουμε, να πέσουμε για ύπνο μια ώρα αρχύτερα.