Δεν σου κολλάει ύπνος με την καμία. 

Ανοίγεις το ψυγείο, τρως. Ανοίγεις το κινητό, χαζεύεις με τις ώρες. Ρίχνεις γυροβολιές στο σαλόνι, αλλά και πάλι ΥΠΝΟΣ ΓΙΟΚ.

Μην μασάς όμως. Σε νιώθουμε, γι’ αυτό και μαζί θα την παλέψουμε φίλε Προβοκάτορα και φίλη Προβοκατόρισσα.

Εμείς ψάξαμε στα ίντερνετς και βρήκαμε 6 tips για να καταπολεμήσεις τις αϋπνίες.

Για τσέκαρε.

1. Μην σκέφτεσαι: “Δεν μπορώ να κοιμηθώ” ή “Πάλι έχω αϋπνίες”

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι μελέτες στο National Sleep Foundation το λένε, διάολε! Ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου. Γι’ αυτό ξέχασέ το και μην το σκέφτεσαι άλλο.

2. Ζέστανε τα ποδαρίνια σου

Άλλη μια μελέτη τώρα, την οποία διεξήγαγαν γερμανοί ερευνητές δείχνει ότι όταν έχεις πιο ζεστά ποδάρια, ο ύπνος σε παίρνει ευκολότερα. Κάτι παίζει με το κεντρικό νευρικό σύστημα, οπότε σε χαλαρώνει η όλη διαδικασία και έρχεται πιο γρήγορα ο “μορφέας”.

3. Κλείσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα φώτα

Τι πάει να πει “φοβάμαι να κοιμηθώ με κλειστά φώτα”; Πρέπει να το κάνεις, καθώς τα αναμμένα φώτα (ειδικά τα LED) επηρεάζουν αρνητικά το “ρολόι” του σώματός σου. 

4. Κάνε ένα ζεστό ντους πριν κοιμηθείς

Αρχικά σε χαλαρώνει από το στρες και δεύτερον σου αλλάζει για τα καλά την θερμοκρασία στο σώμα σου. Όπως με τα ζεστά ποδαρίνια σου που ‘παμε πιο πάνω. Αν από την άλλη βυθιστείς και στην μπανιέρα, αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο.

Τι λες; Μόνο βραδινό μπανάκι από σήμερα;

5. Άφησε το μυαλό σου να ταξιδέψει

Σκέψου ταξίδια, σκέψου ωραίες στιγμές με “το άλλο σου μισό” (πάλι γίναμε ζούζουνοι) ή την ομάδα σου να βάζει το νικητήριο γκολ στο ’90. Γενικά ρε παιδί μου, οι θετικές σκέψεις βοηθούν στο να πέσεις “ξερός” για ύπνο.

6. Πάρε βαθιές αναπνοές

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Medical Association, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα “ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙPS ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΥΠΝΙΕΣ.” Θα πάμε κόντρα στους ειδικούς; Ε;