Πρόσεχε τι φωτογραφίες ανεβάζεις στο Instagram!

Τώρα μπορείς να ξέρεις ποιος τις αποθηκεύει.

Πρόσεχε τι φωτογραφίες ανεβάζεις στο Instagram!

Τώρα μπορείς να ξέρεις ποιος τις αποθηκεύει.

Instagram Stories. Ή αλλιώς η ιδέα του Instagram να αντιγράψει το Snapchat, μετά την χυλόπιτα που έφαγε το Facebook από την πρόταση εξαγοράς του πριν μερικά χρόνια. Όλοι τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για να δείξουμε τι κάνουμε και πού είμαστε, έτσι ώστε να μην λερώνουμε το feed μας. 

Αυτό που έχει κάνει τα Stories να ξεχωρίσουν και να καταφέρουν να κλέψουν το κοινό του Snapchat (στην Ελλάδα αυτό το κοινό ήταν πολύ μικρό οπότε δεν έγινε και τίποτα), είναι ότι δεν απαιτούν κάποια ειδική εκπαίδευση στον τρόπο λειτουργίας τους. Για να καταφέρεις να βάλεις ένα φίλτρο στο Snapchat έπρεπε να είσαι φαμίλιαρ με την όλη φιλοσοφία της εφαρμογής.

Επίσης, το Instagram φροντίζει και ανανεώνει συχνά τα φίλτρα τα στίκερς και τις λειτουργίες για τα Stories. Φυσικά πάλι κλέβοντας αυτά που κάνει ή έχει κάνει το Snapchat.  

Δεν θα σταθώ άλλο στο πως η μία εταιρία κλέβει τις ιδέες της άλλης, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Θα ήθελα να σταθώ όμως στα λάθη που έχουν γίνει στα Stories και σε αυτά που είναι δημόσια, αλλά κυρίως σε εκείνα που στέλνεις πριβέ σε κάποιον ή σε μία ομάδα. 

Φίλε μου πολλά σπιτάκια έχουν κλείσει, επειδή κάποιος νόμιζε πώς η γυμνή φωτογραφία που έστειλε σε κάποια, θα αυτοκαταστρεφόταν μετά την προβολή της και κανένας δεν θα μπορούσε να τη δει ποτέ ξανά. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

Αυτό γίνεται πολύ εύκολα και λέγεται SCREENSHOT! Aθώο γατάκι. Προφανώς και υπάρχει πολύ κόσμος που έχει χόμπι (θες να το πεις;) να τραβάει screenshots όλα τα επικά fails που μπορεί να του εμφανιστούν στο Instagram, για να τα σχολιάσει μετά με τους φίλους του. Όταν γίνει αυτό, η φωτογραφία “ζει” στο κινητό του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Βέβαια, μπορεί να κάνεις και γκάφες όπως, να πατήσεις την επιλογή του να μπορεί να γίνει replay ένα DM ή ακόμα χειρότερα να τη βγάλεις κατά λάθος δημόσια σε όλους (γι’ αυτό πρέπει ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ τα κουμπάκια που έχεις πατήσει).

Tο Instagram, βλέποντας το θέμα-φαινόμενο-μόδα με τα screenshots στα Stories και στα DMs, (και όχι το θέμα με τη χαζομάρα του κάθε χρήστη) αποφάσισε να ενημερώνει πλέον αυτόν που έχει ανεβάσει story ή έχει στείλει τη φωτογραφία σε DM, ότι κάποιος που την είδε και την έχει αποθηκεύσει.

Ωραία και σε ρωτάω εγώ. Με την ενημέρωση αυτή τι κερδίζει ο χρήστης; ΤΙΠΟΤΑ! Απλά το ξέρει και δεν μπορεί να κάνει κάτι. ΣΙΓΑ. Άντε στην χειρότερη να κάνει κάνα μπλοκ. Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα, ο άλλος να αισθανθεί άσχημα και να μην το ξανακάνει.

Αν θέλει κάποιος να τραβήξει ένα screenshot μπορεί να το κάνει με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και ο άλλος να μην το μάθει ΠΟΤΕ. Πάρε για παράδειγμα τον πιο απλό και παραδοσιακό. Ανοίγω το instagram στον υπολογιστή και τραβάω φωτογραφία την οθόνη. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Αλλά έτσι δεν έχει πλάκα όμως.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για το ποιος έχει “επικίνδυνες” ή χαζές φωτογραφίες σου, η πιο απλή λύση είναι ΝΑ ΜΗΝ τις στέλνεις ή ανεβάζεις. Δεν αποκλείεται το Instagram και το κάθε Instagram βρει ένα τρόπο να μην επιτρέπει σε κανέναν να τραβήξει screenshot, αλλά και πάλι όπως σου είπα τρόποι πάντα θα υπάρχουν…

Αν τώρα είσαι από την άλλη μεριά, με αυτούς δηλαδή που γουστάρουν ρε παιδάκι μου να τραβάνε screenshots, τότε φιλαράκι sorry, αλλά πλέον δεν θα μπορείς να το κάνεις με την ίδια ευκολία. wink

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα