Η τελευταία προσθήκη της θρυλικής σειράς, Monster Hunter είναι διαθέσιμη για όλους και φυσικά δεν θα γινόταν να μην έχω χάσει ήδη μερικά Σαββατοκύριακα για να κυνηγήσω δράκους και τέρατα που σκεφτήκαν τα παιδιά της Capcom.

Monster Hunter World, είναι η νέα ονομασία του και κρατάμε το “World” γιατί πραγματικά ο κόσμος του παιχνιδιού είναι τεράστιος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσοι έχουν ακούσει ή έστω δει, μία φορά το παιχνίδι, μπορούν να νιώσουν πραγματικά πόσο επική ακούγεται η προσθήκη της λέξης “World” στον τίτλο του παιχνιδιού. Οι υπόλοιποι θα το καταλάβουν, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ.

Αν πάλι δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω, θα σου πω συνοπτικά, τι ακριβώς παίζει με το Monster Hunter World.

Ο σκοπός του παιχνιδιού σε όλους τους τίτλους της σειράς, είναι να εντοπίσεις τα τέρατα που βρίσκονται κρυμμένα στο χάρτη και να τα σκοτώσεις ή να τα πιάσεις ανάλογα με το task που έχεις κάθε φορά, προκειμένου να τα πας στη βάση σου για ανάλυση. Βέβαια, στο Monster Hunter World υπάρχει και ένα υποτυπώδες σενάριο σε σχέση με τα προηγούμενα έτσι απλά για να μπορέσει να δικαιολογήσει την παρουσία του παίχτη και φυσικά να δώσει κι ένα νόημα στο παιχνίδι.

Οπότε έχουμε και λέμε. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας επίδοξος κυνηγός του πέμπτου στόλου κι έχει βρεθεί στην πιο πρόσφατη αποικία ενός γηραιού δράκου τον οποίο πρέπει να εντοπίσει και να πιάσει. Ο απώτερος σκοπός είναι να βρεθεί ο λόγος που ο δράκος αποφάσισε να πάει να εγκατασταθεί εκεί.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, χρειάστηκε αρχικά να κατεβάσω το πρώτο update που ήταν διαθέσιμο, προκειμένου να μπορέσω να κυνηγήσω online, παρέα με άλλους παίχτες. Μετά από λίγη ώρα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ξεκίνησα το παιχνίδι φτιάχνοντας τον χαρακτήρα μου και τον ακόλουθό του που είναι μία γάτα. Στη συνέχεια  τους έντυσα και πήγαμε στον Νέο Κόσμο (όχι Αττικής) cheeky.

Η Astera είναι η βάση όπου γίνονται όλα. Εκεί μπόρεσα να φτιάξω όπλα και πανοπλίες για τον χαρακτήρα και τον βοηθό του, να δω τις διαθέσιμες αποστολές και side quests και να δω αν θέλω να έχω παρέα στο κυνήγι μου.

Για κάποιον νέο στον κόσμο και την φιλοσοφία του Monster Hunter, χρειάστηκε να περάσω λίγη ώρα διαβάζοντας για τα όπλα και τον εξοπλισμό που είναι διαθέσιμα, να βρω πού είναι τι και φυσικά να συνηθίσώ τον χειρισμό του. Κάθε όπλο έχει το δικό του, ειδικό στύλ παιχνιδιού και ανάλογα με την επιλογή που έκανα, άλλαζαν τα διάφορα combos και οι δυνατότητες που είχα. Οι πανοπλίες πάλι είναι πιο απλή υπόθεση μιας και προσφέρουν ασφάλεια και μερικά εξτραδάκια ανάλογα με το είδος τους.

Το παιχνίδι απαιτεί πολλές ώρες ενασχόλησης αφού έχει πάρα πολλά πράγματα να ψάξεις και να βρεις στην πορεία. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα πράγματα αυτά τα συλλέγεις και με αυτά δημιουργείς νέα όπλα και πανοπλίες. Με απλά λόγια η διαδικασία έχει ως εξής: κυνήγι – συλλογή – δημιουργία εξοπλισμού και πάλι από την αρχή.

Αυτό σε κάποιον που δεν έχει παίξει φαντάζει απίστευτα μονότονο και βαρετό. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ στην αρχή βαρέθηκα όταν έπρεπε να πάω να σκοτώσω το πρώτο και το δεύτερο τέρας κι έπρεπε να κάνω την ίδια διαδικασία από την αρχή. Μετά όμως μπαίνει το κομμάτι των μηχανισμών που διαθέτει το παιχνίδι και σίγουρα αυτό είναι που μαγεύει όποιον ασχοληθεί λίγο παραπάνω. 

Το Multiplayer είναι φυσικά το δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν έχεις σύνδεση στο Internet ότι δεν μπορείς να παίξεις. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ. Απλά η εμπειρία του online είναι μοναδική. Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις μία αποστολή παρέα με άλλους (που αυτό παίρνει λίγο χρόνο μιας και πρέπει να έχεις το σωστό timing) ή να ξεκινήσεις μόνος σου και αν τα βρεις δύσκολα να φωνάξεις παρέα.

Από πλευράς γραφικών, είναι παιχνίδι ένα αριστούργημα! Όλα είναι πάρα πολύ προσεγμένα ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτός είναι και ο λόγος που στο PS4 μπορεί κάποιοι να συναντήσουν κάποια fame drops. Στο PS4 Pro όμως, μπορούσα να επιλέξω αν θέλω να έχω καλύτερη ανάλυση ή το καλύτερο δυνατό frame rate. Ακόμα πάντως και όταν επέλεξα το δεύτερο τα γραφικά και πάλι δεν με χάλασαν καθόλου. Ο ήχος από την άλλη ήθελε λίγη προσπάθεια στους διαλόγους και στο acting. Μέσα σε όλη τη μαγεία του υπόλοιπου παιχνιδιού, πέρασε απαρατήρητος.

Το Monster Hunter World είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς και τα έχει όλα. Όποιος έχει παίξει κάποιο από τα προηγούμενα θα γουστάρει τρελά και θα κάψει πολλές ώρες παίζοντας μόνος ή με την κατάλληλη παρέα. Όποιος πάλι βαριέται την διαδικασία συλλογής πραγμάτων, εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού σίγουρα θα βαρεθεί τη ζωή του. Εγώ το λάτρεψα και περιμένω πώς και πώς για το update που έρχεται και φέρνει εκπλήξεις!