Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που οι “Fundracar” εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, σε μια περίοδο που η κοινωνία άρχιζε να στενεύει τα “θέλω” της για να χωρέσει στα καλούπια που την φαντάστηκαν. Ίσως το στένεμα αυτό πείσμωσε τα μέλη του γκρουπ, που απαλλαγμένοι από ταμπέλες και κόμπλεξ αγκάλιασαν όποιον μουσικό ήχο χαϊδεύει τα αυτιά τους, ενώνοντας τους σε μια μουσική ελευθερίας.

Οι στίχοι τους αναμετρούνται με τις σουρεάλ καταστάσεις που ζούμε και που καίνε κάθε νευρώνα του εγκεφάλου μας κάθε μέρα, δίνοντας ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμη μυαλά που παλεύουν με το παράλογο και το χορεύουν σε ήχους psych reggae, αρραβωνιασμένοι με την dub και παντρεμένοι με την funky αισθητική.

Τι γίνεται λοιπόν τώρα με αυτούς του τύπους; Λίγο πριν σβήσουν κεράκια στο Gagarin, που θα ανέβουν στη σκηνή με τους The Sexy Christians & Central Pozitronicsκαι που ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα πάμε και θα στείλουμε και εσάς με σούπερ διαγωνισμό σε λίγες μέρες (μιας και μόνοι μας δεν γουστάρουμε να χορεύουμε), σκάνε καινούργια τραγουδάρα με τον φίλο τους Εισβολέα και τους φοβερούς και τρομερούς Χατζηφραγκέτα.

Λίγο πριν την ακούσεις και κολλήσεις και δεν μπορείς να την κλείσεις και όλα τα σχετικά, οι παραπάνω συνοδοιπόροι του τραγουδιού που κάνει “Στροφή στο Λαϊκό” vol2, δίνουν ευχές από αυτές που δεν σε παίρνουν τα ζουμιά, παρά σε πορώνουν περισσότερο για το live στις 23 Φλεβάρη

Χατζηφραγκέτα:

Πρώτη φορά που γνώρισα τους Fundracar ήταν στην ουρά για το εξομολογητήριο. Τσιγγάνες καρδιές με ψυχεδελικό ήχο. Στον στίχο τους, θεματολογικά, θα τολμούσα να πω ρεμπέτες: Ερωτικός με “ουσία”. Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους τα παιδιά. Δεν τους γνωρίζω καθόλου, με απείλησαν να έρθω στο Live τους με video από Σουηδικό ριάλιτι στο Μπαγκλαντές, που εμφανίζομαι σε rave party, να τραγουδάω Μπετζετάκου, ντυμένος σκαντζόχοιρος… Τα βρήκαμε όμως στην πορεία και από τότε έχουμε πολύ καλές σχέσεις!
Τσάλεντζς: Θέλω να ακούσω τον Μάριο, να ερμηνεύει ένα λαϊκό άσμα επί σκηνής ακαπέλα! Αυτά, την αγάπη μου!

Εισβολέας:

Φάντραγκαρ, δεν είναι ρέγγε, ούτε ροκ σταρ,
δεν είναι λαϊκό τραγούδι ούτε ταινία νουάρ,
Είναι ό,τι λέει η ψυχή είναι real by far,
Δεν είναι μόδα ούτε φάση,
της Αθήνας απάτσι ενώνει από καρδιάς, περιστέρι, Γαλάτσι…
Είναι ελ νίνιο,
Κούρσα πάει όλο το Πανελλήνιο,
Ελευθερώνει το μυαλό σου ακόμα και από κρατητήριο,
Φωνή των αστών,
Εργατών και αλανιών,
Φωνή των αδερφών και των περιθωριακών,
Φωνή της Αγάπης που ψάχνεις,
και δέκα χρόνια μετά
Θα σου δίνει για να ‘χεις,
Δεν νοικιάζει καρδιές,
τις χαρίζει για να μάθεις,
Πως οι πιο όμορφες στιγμές είναι η ουσία για να υπάρχεις!

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205-live/10-xronia-fundracar/

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Προπώληση: 8€
• Ταμείο: 10€