Όσο και να γκρινιάζουμε για τα αδέσποτα που κακοπερνούν (και κακοπερνούν, δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας) οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ λίγα τα σπίτια στη χώρα μας που δεν φιλοξενούν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο. Και αυτό είναι πολύ καλό για διάφορους λόγους. 

Επειδή λοιπόν μάλλον κι εσύ φιλοξενείς ένα ζωάκι, εμείς είμαστε εδώ να σε κρίνουμε με βάση το κατοικίδιό σου. Τσέκαρε και πες μας στα σχόλια αν πέσαμε μέσα.

Σκύλος

Πιο μέινστριμ κι από το να πας για κοτομπουκιές στη Μιχαλακοπούλου 4 το πρωί από Σάββατο προς Κυριακή, μετά από ξύδια στο Γκάζι. Είσαι ο τύπος που μεγάλωσε σε σπίτι που πάντα υπήρχε σκύλος και σου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να περιτριγυρίζεσαι αποκλειστικά από ανθρώπους. Πριν πας να μείνεις μόνος σου πέρασες μια βόλτα από τη φιλοζωική της γειτονιάς για να βρεις τον κατάλληλο κολλητό. Από τότε, η σεξουαλική σου ζωή εξαρτάται άμεσα από τον σκύλο σου αφού αν εκείνος δεν εγκρίνει, τότε μάλλον δεν θα επισυμβεί το σεξ.

Γάτα

Είσαι λίγο λιγότερο μέινστριμ από τον προηγούμενο και πολύ πιο εσωστρεφής. Σέβεσαι τις γάτες περισσότερο επειδή κάνουν πάντα ό,τι γουστάρουν και σε έχουν χεσμένο και ταυτόχρονα δεν πολυσυμπαθείς τα σκυλάκια γιατί παραείναι φλώροι και υποταγμένοι στις ορέξεις του αφεντικού. Έχεις γρατζουνιές σε όλο σου το κορμί, ενώ είσαι πάντα έτοιμος να τσακωθείς υπερασπιζόμενος την προτίμησή σου στις γάτες έναντι των σκύλων.

Καναρίνι

Μάλλον είσαι 96 χρόνων και σου αρέσει να κάθεσαι όρθιος και να πιάνεις κουβέντα με το καναρίνι στο οποίο έχεις δώσει ανθρώπινο όνομα (Βαγγέλης, Σωτήρης και άλλα τέτοια). Περηφανεύεσαι που το πουλί σου κελαηδάει δυνατά όταν ακούει συγκεκριμένο είδος μουσικής , λες και έχει επιλογές αφού μόνο αυτό ακούς όλη μέρα ενώ πιστεύεις ότι το δικό σου πουλί είναι ιδιοφυία επειδή απλά σφυρά πίσω, όταν του σφυρίζεις.

Χάμστερ

Έλα πες την αλήθεια, κόλλησες μόνο και μόνο λόγω ποντικομικρούλη. Βλέπεις ποντίκι και τα κάνεις πάνω σου ενώ την ίδια στιγμή το χαμστεράκι μοιάζει να είναι η απόλυτη γλυκουλιά; Κάτι πάει προφανέστατα λάθος με εσένα. Το βλέπεις να τρέχει πάνω στη ρόδα του και φαντασιώνεσαι πως είναι ο Μπρέιν και σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο. Αλλά δεν έχει Πίνκυ. Μήπως να του πάρεις ένα φίλο;

Ιγκουάνα

Και εμάς μας άρεσε το «Είσαι το ταίρι μου» αλλά δεν το πήγαμε τόσο μακριά δικέ μου. Πρέπει να είσαι γύρω στα 30, δηλαδή σε τέτοια ηλικία που όταν παιζόταν η σειρά δεν μπορούσες να μένεις μόνος σου και σου είχε μείνει απωθημένο ο Μήτσος. Κοιτάζεις το ιγκουάνα σου με αμηχανία και μιλάς με ψιλή φωνή μιμούμενος τη φωνή που φαντάζεσαι πως έχει το ζωάκι. Ελπίζουμε να μην έχεις και αυτή την αστεία μοϊκάνα γιατί έχουμε 2018.

Κατσαρίδα

Δεν είναι κατοικίδιο. Είσαι απλά βρωμιάρης. Φύγε από εδώ.

Παπαγάλος

Μεγάλωσες με ταινίες που έδειχναν παπαγάλους να μιλούν με λεξιλόγιο παρόμοιο με του Μπαμπινιώτη και πίστεψες ότι όλοι παπαγάλοι έχουν διδακτορικά στη γλωσσολογία. Έδωσες έναν σκασμό λεφτά στο pet shop και όταν ο φτερωτός φίλος σου έφτασε στο σπίτι, κατάλαβες ότι οι μόνες λέξεις που μπορεί να πει είναι «κρα κρα» και «όχι». Κουράγιο.

Κουνέλι

Είσαι ψυχούλα, είσαι ένα μωρό παιδί που έχει φυλακιστεί στο σώμα σου. Το σπίτι σου είναι γεμάτο με λούτρινα κουκλάκια αλλά δεν ήταν αρκετά, οπότε αποφάσισες να πάρεις ένα ζωάκι που μοιάζει με αυτά. Δεν φανταζόσουν ότι θέλει τροφή και φωλιά. Τώρα όμως έχει παιδιά που τρελαίνονται όταν το βλέπουν και πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα το έχεις για πάντα.

Φίδι

Ώπα ρε Ιντιάνα Τζόουνς, ώπα λίγο. Τι φίδι; Τι είσαι, ο κροκοδειλάκιας είσαι;

Χρυσόψαρο

Αυτοί που έχουν χρυσόψαρα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είτε είναι φοιτητές στην επαρχία και το χρυσόψαρο είναι το πιο οικονομικό κατοικίδιο που μπορούν να συντηρήσουν, είτε είναι ψαγμένοι τύποι που νομίζουν ότι παίζουν στη θέση του Ρένου Χαραλαμπίδη στα Φτηνά Τσιγάρα και αλλάζουν το νερό στο ενυδρείο, σφυρίζοντας τραγούδια της Σοφίας Βέμπο.

Χελώνα

Ξέρουμε όλοι ότι στην πραγματικότητα δεν έχεις χελώνα. Έχεις απλά αυλή με κήπο στον οποίο έτυχε να βρεθεί ένα μικρό χελωνάκι κι επειδή σου φάνηκε χαριτωμένο αποφάσισες να το κρατήσεις. Δεν είναι κακή ιδέα, απλά πρέπει να τρέξεις να ασπαστείς μία τελευταία φορά τα λουλούδια σου. RIP λουλούδια.