Σήμερα ίσως γίνουμε λίγο ‘κακούληδες’. Ίσως μετά το τέλος του άρθρου μας κράξεις και μας τα χώσεις: “Λοιπόν Προβοκάτορες, ό,τι γκάτζετ γουστάρουμε θα έχουμε, εντάξει; Σιγά μην πάρουμε και την άδειά σας κιόλας!“. Ωστόσο, επειδή είναι και κάποιοι που θα μας στηρίξουν (ελπίζουμε να ‘ναι η πλειοψηφία), ήταν χρέος μας να μιλήσουμε γι’ αυτά τα 6 αντιαισθητικά γκάτζετς που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, αλλά ποτέ δεν καθίσαμε να μιλήσουμε ανοικτά για την πάρτη τους.

Μέχρι εδώ. Τέλος. Μπορεί κάποια να ‘ναι χρήσιμα και κάποια όχι, αλλά δεν μας νοιάζει. Μόνο το αισθητικό κομμάτι θα σχολιάσουμε. Βασικά το αντιαισθητικό!

Ξεκινάμε;

1. Θήκη κινητού με αυτάκια και φουντίτσα

Έχεις δώσει έναν σκασμό λεφτά (ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ και βάλε…) για να αγοράσεις το ομορφότερο-γρηγορότερο κινητό που παίζει στην Ελλάδα και όλο αυτό γιατί;;; Γιατί;;; Για να του βάλεις αυτάκια, φουντίτσα και να το μεταμορφώσεις μέσα σε μερικά λεπτά σε ένα κιτς ροζ λαγουδάκι;;; Που το βάζεις στην τσέπη σου και πετάγονται δύο τεράστια αυτιά λες και γύρισες από κυνήγι στο χωριό;;; Εντάξει, δεν λέω, σε όλα τα κινητά χρειάζεται μια καλή θήκη, αλλά η δική σου ‘θήκη λαγουδάκι’ εκτός του ότι έχει βάρος σαν να κρατάς άλλα τρία κινητά στα χέρια σου, μάντεψε… είναι πιο κιτς και από την δεύτερη θήκη που είχες παλιότερα. Ναι, εκείνη με τον ανανά!



2. Κομμένα ακουστικά
 
Κάποτε αν κάποιος κυκλοφορούσε με κομμένα ακουστικά, πολύ απλά ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΙΠΟΤΑ και επιπλέον του “φορούσες” και την ταμπέλα του τρελού! Σήμερα όχι μόνο κυκλοφορεί κοσμάκης άνετος και χαλαρός με αυτά, ακούει κανονικά και πληρώνει όσο κι όσο για να πάρει αυτά τα δύο υπερπολύτιμα κομμένα ακουστικά. Και εντάξει, εγώ πες ότι είμαι από χωριό και την πρώτη φορά που τα ‘χα δει (αλήθεια σου λέω) είπα: “Παίκτη για τσέκαρε μία ρε, γιατί νομίζω ότι σου κόπηκαν τα ακουστικά!“, αλλά εσύ που ‘σαι πιο προχώ από μένα και είσαι από τη φύση σου γκατζετάκιας, δεν σου φαίνεται λιγάκι αντιαισθητικούλι; Να, τόσο δα! Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όσο άσχημα κι αν είναι ‘ΘΗΚΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ’ δεν θα γίνουν ποτέ.



3. Κάτι σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο 

Μπορεί να το προτιμάς από το κλασικό ηλεκτρονικό. Δεκτό! Μπορεί να ‘ναι πιο φιλτραρισμένο από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν και ουσιαστικά να καπνίζεις ένα “καθαρό” τσιγάρο. Κι αυτό δεκτό! Όμως εμείς όπως είπαμε στεκόμαστε στο αντιαισθητικό κομμάτι και μόνο. Εντάξει; Γιατί να χρειάζεσαι για να φουμάρεις ένα απλό τσιγαράκι: φορτιστή, καλώδιο για τον φορτιστή, πακέτο με μικρά τσιγαράκια και δεν ξέρω και ‘γω τι άλλο ακόμα; Σε λίγο για να το καπνίσεις θα πρέπει να ‘χεις ανοίξει θερμοσίφωνα, να του ‘χεις κάνει μασάζ στις θήκες του USB και να το ‘χεις φορέσει και καμιά θήκη ξέρω ‘γω. Ξέρεις, καμιά ειδική θήκη με λαγουδάκι.



4. “Ρετρό τηλέφωνο” Handsfree

Ω, ναι. Μιλάμε ξεκάθαρα για τα πιο άβολα Handsfree του σύμπαντος. Βλέπεις, είναι κάτι σαν κινητό που γίνεται σταθερό και πφφφφ δεν ξέρω πώς ακριβώς να στο περιγράψω. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. *Απομακρύνετε απ’ την οθόνη σας μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους. Σόρι.



5. Φιτ Τράκερς (τα πολύ λεπτά)

Αναφέρομαι στο πολύ μικρό λουράκι που ‘ναι σαν να στο φόρεσε πράκτορας του FBI για να γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκεσαι. Ωστόσο, το δέχομαι και αυτό, δηλαδή ότι το Fit Tracker σου κάνει καλό, αφού σου μετράει βήματα, γίνεται τηλέφωνο και μόνο καφέ στο μπρίκι δεν σου ψήνει. Έλα που όμως αντί να αγοράσεις το μεγάλο Fit Tracker που ‘ναι κάπως πιο sic (βλέπω ακόμα επανάληψεις “My style rocks”), πήρες το άλλο με το λουρί και το έσφιξες τόσο που το αίμα έχει σταματήσει την κυκλοφορία του εδώ και κάτι μήνες…



5+1. Σέλφιστικ

Καταβάθος ζηλεύω όσους μπορούν και νιώθουν ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ κουλ με το σέλφιστικ. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ φίλε αναγνώστη και φίλη αναγνώστρια. Όμως δεν μπορώ. Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσες σέλφις και να δω, πάντα θα μου φαίνεται στα μάτια μου αντιαισθητικό, το να πετάξεις έξω το ‘κοντάρι’ σου ενώ πίνεις καφέ, απλά για να βγάλεις μια φωτό.

Εκτός κι αν είσαι αυτός.