Όσο ορθολογιστής κι αν θεωρείς ότι είσαι, όσο κι αν πιστεύεις ότι τα πάντα εξηγούνται με κάποιο τρόπο, έχουν υπάρξει στιγμές στη ζωή σου που τίποτα δεν έβγαζε νόημα. Αυτές οι στιγμές που κοίταζες τον τοίχο και σαν άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος μονολογούσες “τι έγινε ρε παιδιά;”, επειδή απλά δεν μπορούσες να εξηγήσεις με καμία λογική αυτό που μόλις είχε συμβεί. 

Δεν είσαι μοναδικός, όλοι το έχουν πάθει και συνεχίζουν καθημερινά να το παθαίνουν. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. 

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες πράξεις που λειτουργούν κόντρα σε κάθε λογική και σε κάνουν να χτυπιέσαι!

Το μαγικό τηλεκοντρόλ

Κάθεσαι καναπέ. Έχεις μπύρα, έχεις ποπ κορν και είσαι έτοιμος να κάνεις ζάπινγκ στην τηλεόραση μέχρι να βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Μόλις το βρεις αυτό, θα κάτσεις να το χαζέψεις μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Αλλά δεν. Εκεί που έχεις απλώσει τα πόδια στο τραπεζάκι και νιώθεις σαν να έχουν φύγει 45 κιλά βάρους, συνειδητοποιείς ότι το τηλεκοντρόλ δεν λειτουργεί. Βέβαια τώρα που το σκέφτεσαι, δεν λειτουργεί εδώ και κάνα τρίμηνο, απλά βαριέσαι να του αλλάξεις μπαταρίες. Προσπαθείς να το κάνεις να δουλέψει αλλά τίποτα. Όλοι ξέρουμε όμως ότι ΜΟΝΟ ένας συνδυασμός δύο πραγμάτων μπορεί να το κάνει να δουλέψει. Μόλις βρίσεις το τηλεκοντρόλ και ταυτόχρονα το κοπανήσεις στο πόδι σου, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα αρχίσει να δουλεύει ξανά. ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! Μπινελίκια ήθελε όχι μπαταρίες. 

Το ξεμάτιασμα του Θεούλη

Είπαμε είσαι ορθολογιστής και δεν πιστεύεις ούτε σε θεούς ούτε σε δαίμονες. Αλλά έχεις πονοκέφαλο και το παυσίπονο δεν ψήνεται να κάνει τη δουλειά για την οποία το κατάπιες. Κάπου εκεί εμφανίζεται η επιστήμη στο σώμα της γιαγιάς ή της μάνας σου και πετάει τη φράση υπερατού “ματιασμένος είσαι” κι εσύ θέλεις να σκίσεις τα πτυχία σου και να τα καταπιείς. Κι αρχίζει το σταύρωμα και τα ξόρκια και τα φτου φτου φτου κι εσύ κοροϊδεύεις και γελάς. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΣΑΙ! Τι βουντού κάνουν ρε; Πώς διάολο συμβαίνει αυτό; Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Άντε πες της τώρα ότι αυτά που κάνει είναι μπουρδές. 

 

Το σούπερ παρκάρισμα

Βρίσκεσαι στο Παγκράτι μία Παρασκευή βράδυ και προσπαθείς να παρκάρεις εδώ και περίπου 4 χρόνια (εντελώς τυχαίο το παράδειγμα, όχι ότι μας έχει φάει τη ζωή η συγκεκριμένη περιοχή). Λίγο πριν πεθάνεις από ασιτία και το αυτοκίνητο μείνει από βενζίνη, βρίσκεις θέση που χωράς με τα ζόρια. Τόση ώρα έχεις ανοιχτό το ραδιόφωνο και σιγοτραγουδάς. Παίρνεις θέση για να μπεις με την όπισθεν. Πρώτη μανούβρα λάθος. Ξανά έξω. Δεύτερη μανούβρα, πάλι λάθος. Ξανά έξω. Στην 27η μανούβρα βρίσκεις ακριβώς τι πηγαίνει στραβά. Η μουσική! Κλείνεις το ράδιο, το βάζεις με την πρώτη και όλη η γειτονιά ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Όταν κλείνεις το ραδιόφωνο παρκάρεις πολύ καλύτερα, όλοι το ξέρουν αυτό. 

Το ψάξιμο της μάνας

Έχεις αργήσει. Έχεις αργήσει πολύ και τρέχεις πανικόβλητος για να ντυθείς. Ψάχνεις μία συγκεκριμένη ζώνη και δεν μπορείς να τη βρεις πουθενά! Ανοίγεις κάθε φύλλο της ντουλάπας απο 14 φορές και δεν υπάρχει πουθενά. Μπαίνει στο δωμάτιο η μάνα σου. Ανοίγει το πρώτο φύλλο της ντουλάπας και της έρχεται η ζώνη στα μούτρα. Πληρώνω από την τσέπη μου αν βρεθεί έστω και ένας που θα πει ότι δεν του έχει τύχει. Πληρώνω περισσότερα αν βρεθεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει. 

Καινούργιο γκομενάκι

Είσαι μπακούρι; Δεν σε πλησιάζει ούτε θυληκιά γάτα σε οίστρο; Πιστεύεις ότι δεν θα ξανακάνεις ποτέ σεξ; Η σεξουαλική σου ζωή είναι πιο ανενεργή και από το ΝΟΚΙΑ 3210 που είχες στο γυμνάσιο; ΣΟΥ ΕΧΩ ΤΗ ΛΥΣΗ! Βρες καινούργιο γκομενάκι. Τότε θα σε θυμηθεί η καψούρα σου από το δημοτικό, η Playmate 2016, η πρώην σου, 4 τσιρλίντερς του Ολυμπιακού και η Σκάρλετ Γιόχανσον. Και θα πεις όχι σε όλες.