Ας συμφωνήσουμε στα απλά. Καλό για όλους μας θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου οι σεισμοί. Για όλους, ίσως εκτός εκείνων που βγάζουν το ψωμάκι τους από τους σεισμούς, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Επειδή όμως ο “εγκέλαδος”, (ψιλοαστείο το όνομα) όχι μόνο υπάρχει, αλλά ειδικά στη χώρα μας ευδοκιμεί κιόλας, καλό θα είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να μην κάνουμε σαν υστερικοί κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του. Δεν είπαμε ότι είναι και εύκολο. 

Το πιο περίεργο κομμάτι ενός σεισμού όμως, είναι το πού θα σε βρει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να οδηγείς και να σείεται η γη και άλλο να είσαι μέσα σε ένα ασανσέρ και να κόβεται το ρεύμα τη στιγμή που το ασανσέρ σταματά μεταξύ δύο ορόφων. 

Αυτά είναι μερικά από τα χειρότερα μέρη που μπορεί να σε βρει ένας σεισμός.

Στο σούπερ μάρκετ

Περιμένεις υπομονετικά την ουρά στα τυριά, πίσω ακριβώς από τη θείτσα που αποφάσισε ότι σήμερα είναι κατάλληλη μέρα να δοκιμάσει όλα τα τυριά του πάγκου, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και την υπομονή των γύρω της. Όση ώρα συμβαίνει αυτό γυρίζεις πίσω και πιάνεις πράγματα από τα ράφια. Εκείνη τη στιγμή αν κάνει σεισμό θα είσαι σαν τους χαρακτήρες των κόμικ που πιάνουν μια βόμβα στα χέρια τους και προσπαθούν να την ξεφορτωθούν. Όλο και κάτι θα σου έρθει στα χέρια ή στο κεφάλι. Το πραγματικό πρόβλημα βέβαια θα είναι να δουλεύεις στο σούπερ μάρκετ και να πρέπει να μαζεύεις ό,τι πέσει από τα ράφια. 

Κατά τη διάρκεια του σεξ

Σε όλους μας έχει τύχει κάτι πραγματικά αστείο κατά τη διάρκεια του σεξ. Το να κάνει σεισμό κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι αστείο, είναι τρομακτικό! Δεν πιάνουμε το ακραίο σενάριο του να πάθεις καμιά καρδιά από την απότομη εναλλαγή συναισθημάτων. Σκέψου όμως εκεί που δίνεις πόνο να αρχίσει να κινείται το δωμάτιο και να πρέπει να διαχειριστείς τον πανικό τόσο τον δικό σου όσο και του συντρόφου σου. Βέβαια για να τα λέμε όλα, αν σε πετύχει ο σεισμός πάνω στον οργασμό, μπορεί να τον κάνει και πιο έντονο. Σατανικό έτσι;

Συγγνώμη γι’ αυτό. 

(Η Όλγα τρέμει από το σεισμό)

Παίζοντας Τζένγκα

Εντάξει πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι οριακά σαδιστικό. Να έχεις βάλει όλη σου τη μαεστρία για να μην πέσει ο πύργος, να μετακινείς τα τουβλάκια με χειρουργική ακρίβεια και ξαφνικά να σκάει ένα 4,4R και να στα κάνει όλα μπουρδέλο. Ε, όχι ρε φίλε! Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου να μη συμβεί. Βασικά να του συμβεί. Απλά να γίνει όταν θα παίζει μαζί σου. (χαιρέκακο γέλιο)

Στο μαγείρεμα

Να κάθεσαι τώρα να μαγειρεύεις για να έρθει το κορίτσι ή το αγόρι σου και να βρει έτοιμο φαγητό και να κάνει σεισμό την ώρα που ρίχνεις το αλάτι ή τα μπαχαρικά. Να έρθει, να σε κράξει και να μην μπορείς να πεις σαν επιχείρημα την αλήθεια, γιατί πολύ απλά θα ακουστείς σαν ηλίθιος αν επικαλεστείς τον σεισμό για μια μαγειρική σου αστοχία. Μακάρι να το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν δικαιολογία στο Master Chef μόνο και μόνο για να δούμε τη φάτσα αυτού του τύπου που γεννήθηκε με νεύρα. Αυτός που κάθεται δεξιά όπως κοιτάς την οθόνη, ο ξινούλης. 

Στην τουαλέτα

Συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί. Έχει συμβεί. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι αστείο να σκέφτεσαι αν θα πιάσεις το κωλόχαρτο ή το πόμολο της πόρτας. Η τουαλέτα είναι η στιγμή της απόλυτης χαλάρωσης, ο σεισμός είναι η στιγμή της τεράστιας παράνοιας και του μεγάλου πανικού. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται κάνουν τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΞΥΜΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ! Και όταν είσαι στην τουαλέτα, πρέπει να είσαι κίλερ και να ξέρεις τι κάνεις. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος.