Είναι σαφές ότι προσπαθούν να μας χτυπήσουν στον πολιτισμό. Δεν τους έφτασαν όσα μας πήραν σε χρήμα, θέλουν ξεκάθαρα να αλλοιώσουν κάθε πτυχή διαφορετικότητας που έχουμε σαν έθνος. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε αυτό που συμβαίνει με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις σακούλες στο σούπερ μάρκετ;

Γιατί τι άλλο μας έχει απομείνει αγαπητέ αναγνώστη; Ο Παρθενώνας, το τζατζίκι, ο Σμαραγδής και η πλαστική σακούλα.

Αλλά πού να καταλάβουν οι απολίτιστοι που τους βλέπαμε στις ταινίες να κουβαλάνε τα ψώνια σε χαρτοσακούλες και κοροϊδεύαμε που εμείς δεν τις χρησιμοποιούμε ούτε για να βάλουμε τα ραπανάκια που πήραμε από το μανάβικο.

Πού να καταλάβουν οι αχρείοι ανθέλληνες ότι οι δικές μας σακούλες μυρίζουν Ελλάδα και δεν γίνεται να πληρώνουμε για κάτι τόσο αυτονόητο όσο η καταστροφή του περιβάλλοντος. Εμείς κύριοι ξένοι έχουμε κάνει επιστήμη την καταστροφή του περιβάλλοντος, και τώρα μας ζητάτε να το σταματήσουμε; Ποτέ! Άλλωστε αν πληρώνεις για να καταστρέφεις το οικοσύστημα, τότε δεν το καταστρέφεις στα αλήθεια, όλοι το ξέρουν αυτό. Όπως με τα αυθαίρετα ρε παιδί μου.

Γιατί σου έλεγε η πολεοδομία τόσα χρόνια ότι δεν πειράζει που έχτισες παράνομα το σπίτι σου πάνω στο ρέμα ή στη θάλασσα ή στο δάσος. Αν πληρώσεις να βάνουμε κάνα φράγκο στην κωλότσεπη γίνεσαι νόμιμος και αυτό το ξέρει και το νερό φυσικά, δεν είναι χαζό το ελληνικό νερό. Οπότε εκεί που κατεβαίνει και ετοιμάζεται να πνίξει τα πάντα, έξω από το αυθαίρετο που νομιμοποιήθηκε, αλλάζει δρόμο από σεβασμό στην τσέπη σου και την προνοητικότητα του ελληνικού δημοσίου. Ο γείτονας που δεν έδωσε τα λεφτά του και ζει μέσα στην αλητεία και την παρανομία θα την πάθει τη νίλα, ο νόμιμος όχι. Απλά πράματα.

Έτσι και με τα σακουλάκια. Αν κάνεις τις θάλασσες μπουρδέλο, αν ταΐζεις τα ψαράκια με σακουλίτσες που μετά καταλήγουν στο στομάχι σου, υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως πληρώσεις για να μπορείς να καταστρέψεις το μερίδιο που σου αναλογεί, τότε ναι ρε φίλε, δικαίωμα σου. Πλερώ και καταστρέφεις, πού είναι το πρόβλημα; Δηλαδή μας κόψαν τα πιατάδικα, να μη μπορούμε να κάνουμε καμία ζημιά σε αυτή τη χώρα, να τα διαλύσουμε όλα; Ήμαρτον!

Για να μην πούμε ότι και οι οργανωμένοι οπαδοί είναι κάθετα αντίθετοι στο μέτρο…

Οφείλω να ομολογήσω ότι το θέμα με αγγίζει ιδιαίτερα λόγω πρότερου εργασιακού βίου. Έχω ζήσει υπέροχα σκηνικά με γιαγιάδες να παίζουν αγκωνίδια που θα ζήλευε και σέρβος σέντερ του ΝΒΑ.

Ξέρεις τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ εκεί που αρχίζει η σαφής προσπάθεια για αλλοίωση του ελληνικού DNA; Δεν διανοείσαι τι γίνεται στα ταμεία. Σκάνε στον Βασιλόπουλο οι γιαγιάδες με τσαντικό από Σκλαβενίτη και κοιτάζουν τις ταμίες με το ίδιο βλέμμα που κοίταζε η Μαριμάρ την Αντζέλικα και της έλεγε «με τα δόντια Αντζέλικα» μέσα στη λασπουριά. Και να ήταν μόνο αυτό…

Σου λέει ότι τώρα τα παππούδια το έχουν ρίξει στη γυμναστική για να μην παίρνουν σακούλες. Γιατί παρατηρείται πως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο πιο τσιγκούνης γίνεται και τα λυπάται τα 4 λεπτά για κάτι που μέχρι χθες το έπαιρνε τσάμπα και με το τσουβάλι. Οπότε τα σούπερ μάρκετ είναι έτοιμα να διοργανώσουν θεάματα με γιαγιάδες που κάνουν ακροβατικά μέχρι το σπίτι κουβαλώντας 190€ ψώνια χωρίς σακούλα και παππούδες που στερεώνουν πορτοκάλια πάνω στη μαγκούρα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε συνέλληνες. Πρέπει να αντισταθούμε. Αυτοί σε λίγο θα θελήσουν να μας χρεώσουν και τα πλαστικά ποτηράκια που πίνουμε καφέ. Και τα καλαμάκια.

ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ! Μπορούμε να ρυπαίνουμε και χωρίς να πληρώνουμε!