Εσύ, έχεις δει το The Room;

Κάποτε, σ’ αυτή την ερώτηση θα πρότεινα ν’ απαντήσεις “ναι” και ν’ αλλάξεις γρήγορα συζήτηση. Κάποτε. Τώρα, είμαι πια αρκετά σοφός για να σου δώσω μια συμβουλή απείρως χρησιμότερη: Δες το The Room! Άντεξε. Βρες τα κότσια, τη δύναμη (το αλκοόλ) ν’ αντέξεις το συναρπαστικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ καλτ αριστούργημα του Τόμι Γουαϊζό. Κι αφού το κάνεις, έρχεται η ανταμοιβή σου. Και το όνομα αυτής: Disaster Artist!


Ποιος παίζει να ‘ναι ο πιο υπέροχα “κατεστραμένος” τύπος αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ; Πολύ σωστά, ο Τζέιμς Φράνκο είναι. Αυτός ο απίστευτος μουρλός λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει μια επική ταινιάρα – ύμνο στη χειρότερη ταινία όλων των εποχών. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζεφ Στερέρο (που έπαιξε στο The Room), με σενάριο απ’ το τρομερό δίδυομ Νευστάντερ – Βέμπερ (500 Μέρες με τη Σάμερ) και σκηνοθεσία βγαλμένη κατευθεία απ’ το τρελάδικο που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του Τζέιμς. Αποτέλεσμα; Τελικά ο Φράνκο πήρε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία, και η ταινία του πάει με φόρα να… “καταστρέψει” και τα Όσκαρ! Όμως για στάσου, όλα ξεκίνησαν από…

Τόσο κακό είναι πια αυτό το The Room; Tόσο κακό που καταντά υπέροχο; Τόσο κακό που απέκτησε οσκαρικό… tribute; Λοιπόν, για να ΄χω το κεφάλι μου ήσυχο, ετοίμασα για σένα το απόλυτο Crash Test με πολύ δυνατά χαρτιά (θα σαπίσουν τα ματάκια σου!). Κι έλα εσύ να μου πεις, είναι ή δεν είναι; Πάμε.

 

The Room

Το μεγαλύτερο ΕΠΟΣ στην ιστορία του κακού ερωτικού σινεμά και η μεγαλύτερη συγκέντρωση αταλαντοσύνης στην ιστορία της τέχνης. Μπροστά του το “Ρετιρέ” είναι σινεφίλ ηθογραφία εποχής. Μπροστά του η “Λάμψη” του Φώσκολου είναι η “Λάμψη” του Κιούμπρικ. Μπροστά του η “Μαρία της Γειτονιάς” είναι ένα συναισθηματικό διαμάντι. (Βασικά λίγα τα λόγια μου για τη “Μαρία της Γειτονιάς”. Ξεδιάντροπη Σοράγια!).  

Τα μαύρα της τα χάλια: Οι χειρότερες… (Όπα, όπα, σόρρυ. Πάμε πάλι). ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ερμηνείες που εμφανίστηκαν ποτέ σε ταινία μεγάλου μήκους. Τόσο κακές, που οι διάλογοι – κάτι σαν τσόντα με Looney Tunes, και το μουστάκι της σεξοβόμβας Τζουλιέτ Ντανιέλ περνάνε στο ντούκου… 

Το κόκκινο χαλί της: Το τρέιλερ. Μα την πίστη μου, αν δεις μόνο το τρέιλερ, φαίνεται σχεδόν κανονική ταινία. Σχεδόν. 

Βλέπεται μόνο: Μεθυσμένος, ξημερώματα, με γυναίκα που σ’ τα φόρεσε! (Έτσι για να μάθει!).

https://www.youtube.com/watch?v=ekudPflKTRY

  

Yor: The Hunter from the Future

Κάτι σαν αποτυχημένος γάμος του He-Man με το Star Wars, με κουμπάρο τον Κόναν τον βάρβατο. Αν αυτό που μόλις διάβασες δεν σε πείθει, δεν ξέρω τι μπορεί να σε πείσει… 

Τα μαύρα της τα χάλια: Είμαι διατεθημένος να παραβλέψω το γεγονός ότι το στόρι έχει πιο πολλά “κλεψίματα” απ’ το Διαμαντίδη. Και είμαι επίσης διατεθημένος να παραβλέψω ότι ο τύπος για να σώσει την παρτάρα του και το γκομενάκι, θυσιάζει ένα ολόκληρο χωριό. Ξέρεις τι δεν μπορώ να παραβλέψω; Τον πτεροδάκτυλο! 

Το κόκκινο χαλί της: Η κοπέλα. Μόνο. 

Βλέπεται μόνο: Παρέα με ενοχλητικό γνωστό σου, τεράστιο λάτρη του Star Wars. Μετά απ’ αυτό δεν θα σου ξαναμιλήσει ποτέ!

(Παρεμπιπτόντως, υπέροχα κακό soundtrack!)

   

Plan 9 from Outer Space

Mπορείς να κάνεις λίστα με τις χειρότερες ταινίες του σύμπαντος, χωρίς να βάλεις μέσα τον πιο διάσημο κακό σκηνοθέτη στην ιστορία του σινεμά; Κυρίες και κύριοι, ο Εντ Γουντ με τη μεγαλύτερη (απ’ τις πολλές) σκηνοθετική του αποτυχία!

Τα μαύρα της τα χάλια: Έχει ιπτάμενους δίσκους… ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Δεν μεταδίδω άλλο…

Το κόκκινο χαλί της: Ατάλαντος μεν, αλλά ο Εντ είχε πάθος, αγάπη, όρεξη να φτιάξει όμορφα πράγματα. Κι αυτό φαίνεται ακόμα και μέσα απ’ το κακό τελικό αποτέλεσμα.

Βλέπεται μόνο:  Αν την προηγούμενη μέρα σ’ έχει αναγκάσει η κοπέλα σου να δεις Twilight. Βαμπίρ δεν ήθελε;

 

https://www.youtube.com/watch?v=KaE7lm1ObGM


Super Mario Bros.

Το πιο διάσημο βίντεο γκέιμ έρχεται στη μεγάλη οθόνη να ντροπιάσει για πάντα την ιστορία των βίντεο γκέιμς. Μα την Παναγία, καλύτερα τον Σάκη τον υδραυλικό του love sorry…

Tα μαύρα της τα χάλαι: Ούτε χιούμορ, ούτε δράση, ανθρωποδεινόσαυρος Κούπα (με σακάκι!) αλλά κυρίως… τι μπουρναζοκάγκουρας Λουίτζι είναι αυτός ρε; Μα χωρίς μουστάκι; Ασέβαστοι!

Το κόκκινο χαλί της: Ο Μπομπ Χόσκινς κάνει ο,τι μπορεί. (Αλλά δεν μπορεί…).

Βλέπεται μόνο: Αν είσαι γονιός της δεκαετία του ’90 και θες να πείσεις το παιδί σου να ξεκολλήσει απ’ το Nintendo.

 

 

Sinister Squad

Φτηνή, πρόχειρη αντιγραφή του φτηνού, πρόχειρου Suicide Squad. ΠΟΣΟ πιο χαμηλά πχια;;;

Τα μαύρα της τα χάλια: Κακό χιούμορ, κακή δράση αλλά (πολύ) πάνω απ’ όλα… Ούτε λίγη, έστω λίγη αισθητική. Σάπιο! Και στην αρχή σε ξεγελάει. Μην ξεγελαστείς!

Το κόκκινο χαλί της: Το στόρι μετράει. Άσχημα! Πόσο κρίμα να μην το γυρίσει κάποιος στα σοβαρά…

Βλέπεται μόνο: Αν μισείς τη γιαγιά σου που σου ‘λεγε παραμύθια όταν ήσουνα μικρός. Γιαγιάκα, έλα να σου δείξω μια ιστορία!

 

 

Για μένα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Σκληρός ο ανταγωνισμός αλλά το “The Room” είναι το μόνο τόσο πολύ, αγνά, απόλυτα κακό. Σε όλα! Πολλοί οι πρίγκιπες τριγύρω, μα βασιλιάς (καρνάβαλος) είναι μόνο ένας!

Εσύ τι λες;

 

Αν αγάπησες το The Room, δες το Disaster Artist στους κινηματογράφους απ’ τις 25 Ιανουαρίου.