Είναι Δεκέμβρης. Κάνει κρύο. Βρέχει. Αυτοί είναι τρεις πολύ σημαντικοί λόγοι για να μην συμβαίνει τίποτα περίεργο τέτοιες μέρες κάθε χρόνο. Όοοοοχι όμως, γιατί πάντα όταν βρέχει, οι ελληνικοί δρόμοι γίνονται ένα απέραντο λούνα παρκ. Τι στο διάολο σου συμβαίνει αγαπητέ έλληνα οδηγέ και πέφτει το IQ σου κάθε φορά που αποφασίζει να ανοίξει ο ουρανός; 

Εγώ μαζί σου, φυσικά και δεν οδηγείς πάντα με τον ίδιο τρόπο, φυσικά και πρέπει να προσέχεις αν βρέχει ή αν έχει χιόνια, φυσικά και πρέπει να υπολογίζεις τα πάντα τη στιγμή που κρατάς το τιμόνι και τη ζωή σου στα χέρια. Αλλά ρε φίλε, άλλο αυτό και άλλο να συμπεριφέρεσαι σαν να σε έβαλαν να πιλοτάρεις διαστημόπλοιο με το ένα μάτι κλειστό. 

Για την διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας όλων μας, θα ρίξουμε στο τραπέζι μερικές ιδέες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις ότι οδηγείς στη βροχή, για να μην δημιουργείς πρόβλημα ούτε στον εαυτό σου ούτε στους γύρω σου. 

Έχουμε και λέμε…

Δεν μπορείς:

Να οδηγείς σαν να ακολουθείς τον επιτάφιο. Ναι ρε φίλε το καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι πιο ανεκτικοί στα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά διάολε, μπορείς να πηγαίνεις και με λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, δεν θα πνιγείς. Εκτός αν έχεις smart γιατί με αυτό μπορεί όντως να πνιγείς με μία απλή ψιχάλα. 

Να κάνεις μούσκεμα εκείνους τους δόλιους ανθρώπους που η μοίρα θέλησε αυτή τη μέρα που βρέχει να είναι έξω με μόνο όχημα τα πόδια τους. Δεν θα σου πει κανένας κουβέντα αν κόψεις ταχύτητα περνώντας από τη λιμνούλα που σχηματίζεται δίπλα ακριβώς από τη στάση του λεοφωρείου. Αν πάλι την κάνεις τη μαλακία, μην προσπαθήσεις να βγεις και από πάνω. Βούλωσέ το γιατί απλά έχεις άδικο. 

Να παρκάρεις όπου σου καυλ γουστάρεις απλά και μόνο επειδή αποφάσισες ότι δεν θέλεις να βρέξεις το καινούργιο σου μπουφάν. Όχι δικέ μου. Δεν θα κλείσεις τη Μεσογείων επειδή νομίζεις ότι είσαι φτιαγμένος από ζάχαρη και θα λιώσεις από τη βροχή. Εσύ είσαι ο λόγος που δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Πάρκαρε σαν άνθρωπος να είμαστε όλοι χαρούμενοι και αν δεν γουστάρεις να βραχείς, μείνε χωρίς τσιγάρα σήμερα. Δεν θα πάθεις τίποτα στο υπογράφω. 

Μπορείς:

Να παρκάρεις λίγο στην άκρη, να κάνεις ένα τσιγαράκι να ηρεμήσει η μπόρα για να μη φοβάσαι να οδηγήσεις. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να μείνεις κάπου ή από το να οδηγήσεις σκεπτόμενος ότι σε λίγη ώρα μπορεί να πεθάνεις. 

Να κάτσεις στο σπίτι σου και να μην οδηγήσεις. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο τώρα που το σκέφτομαι. 

Να χρησιμοποιήσεις τα Μ.Μ.Μ. Δεν είναι πολύ απλό να αφήσεις το αυτοκινητάκι σου στο γκαράζ και να πας στη δουλειά σου με το μετρό, να διαβάσεις κι ένα βιβλιαράκι στη διαδρομή να ανοίξει το μυαλό σου; 

Στα εξηγούμε ωραία;