Όπου να ‘ναι ο παλιός ο χρόνος ετοιμάζεται να πάρει πούλους φύγει και μαζί του να πάρει καταστάσεις από τα LIDL και περίπου τετρακόσια μνημόνια που μας άφησαν οι Γερμανοί και η Φράου Μέρκελ. Πωωω πόσο αστείο; Κλάμα. Κλααααααααμα λέμε.

Πέρσι, που λες, είχαμε φτιάξει μια (μίνι) λίστα με 7 αστεία που πρέπει να σταματήσεις να λες το 2017. Κάποιοι μας στηρίξατε έμπρακτα και τα κόψατε μαχαίρι (και μπράβο σας!), ενώ κάποιοι άλλοι μας γράψατε συνεχίσατε να τα λέτε κανονικά. Κανονικότατα και με γέλιο. Αλλά δεν πειράζει… Κακίες δεν κρατάμε, γιατί σας αγαπάμε. Καρδούλες (έχουμε γράψει κι εμείς κρυάδες, κουλ…). Υποκειμενικό είναι το χιούμορ ούτως ή άλλως.

Φέτος, ωστόσο, η λίστα μεγάλωσε, καθώς και νέα χωρατά δημιουργήθηκαν, αλλά και τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε ξεχάσει να προσθέσουμε αρκετά. Πάμε να τα δούμε και ταυτόχρονα να τα διαγράψουμε μια για πάντα από το μνημονικό μας;

1. Αστεία από τα LIDL

Ρε συ μέχρι και το ίδιο το σούπερ μάρκετ μας γλέντησε με το ποστάρισμά του. Μας έδειξε με χιουμοριστικό τρόπο του ότι το αστείο κάπως κούρασε!

Όμως, για να ‘μαστε ακριβοδίκαιοι (btw Μπαμπινιώτη τι μπαλίτσα σε παίζω με το ακριβοδίκαιοι; Το περίμενες;) στις αρχές όλοι μας γελάσαμε. Αλλά όταν ένα αστείο το ‘χει ποστάρει στο fb μέχρι και ο θείος σου (ναι, αυτός που αράζει με τη νεολαία), ε παύει να ‘χει πλάκα.


2. Με ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ

Χαχαχαχα. Βάζεις μια γαμάτη κατάσταση από το παρελθόν (πχ λεφτά, μπουζούκια, λεφτά στα μπουζούκια) και δίπλα κοτσάρεις μία μίζερη από το παρόν (πχ Τσίπρα, άδειες ομιλίες του ΠΑΣΟΚ, Κανάκη με μαλλιά) και γέλιοοοο να δεις.

Το ‘πιασες; Ότι και καλά με το ΠΑΣΟΚ ήταν όλα κομπλέ και ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Το ‘πιασες; Έτσι; Θεϊκό. Λολ. XD.

3. Γερμανοί (Σόιμπλε, Μέρκελ) και τετρακόσια μνημόνια

Χιούμορ Λαζόπουλου (και κάτω!). Τι δεν καταλαβαίνεις; Το να βγάζεις υποκοριστικά για Γερμανούς και να βάζεις χιτλερικό μουστάκι στην Μέρκελ είχε πλάκα όταν μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο. 9 χρόνια πριν. Και να πεις ότι τα λένε πενηντάρηδες το καταλαβαίνουμε. Αλλά νέοι άνθρωποι; Νέοι άνθρωποι; Κρίμα…


4. Μετρό Θεσσαλονίκης

Απ’ ότι έχουμε καταλάβει το Μετρό της συμπρωτεύουσας ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει ποτέ. Ωραία μέχρι εδώ; Και δεν βγαίνει στην κυκλοφορία, γιατί εκτός του κλασικού λόγου, που ‘ναι η καθυστέρηση των έργων, υπάρχει κι ένας δεύτερος λόγος που είναι ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ: “Ωραίο το μετρό της Αθήνας, αλλά της Θεσ/κης ΔΕΝ υπάρχει“.

5. Κλανιές

Ας μιλήσουμε σταράτα. Συνήθως τα dad jokes είναι κακά (εκτός απ’ του πατέρα μου που ‘ναι κάτι επαγγελματικά λογοπαίγνια!). Η γενιά μας δείχνει να τα απορρίπτει (και ξανά μπράβο της…) και να εξελίσσεται σιγά σιγά πάνω στο χιούμορ, όμως γιατί τα αστεία με κλανιές δεν πεθαίνουν και συνεχίζουν από γενιές σε γενιές;;;

6. Μητσοτάκης

Ούτε και πριν γελούσε κανείς (εκτός του ηλικιακού κοινού 75+), με τα “γκαντέμης” και “βρυκόλακας”, αλλά ειδικά τώρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν είναι βρυκόλακας… πρέπει να σταματήσουν!

Παρένθεση: Όπως και αυτά με την ηλικία της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Οκέι;

7. ΠΣΟΦΟΣ – ΒΥΖΓΙΑ – ΠΑΤΜΑΝ

Τα ‘χαμε πει και πέρσι. ΝΕΤΙ, ΜΑΝMU, POPA κλπ εμείς τα δημιουργήσαμε, κι εμείς πρέπει να τα κόψουμε. Πάλιωσαν. Και έτσι και έγινε, μετά από λίγους μήνες που έπαιξαν στα ίντερνετς… “πάπαλα”! Θα μου πεις “μα τα βυζιά είναι βυζγιά κανονικά και ο ψόφος είναι πσόφος“. Ναι εντάξει, έτσι είναι το σωστό, αλλά τώρα το σταματάς λίγο; 


8. Γυναίκες – Σκυλιά

Η Πάολα είναι πίτμπουλ. Η Αμαρυλλίς είναι κανίς με πεκινούα και τα σχετικά. Όχι άλλα. Πλιζ. Και δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε ή όχι μισογύνηδες, αλλά με το ότι βαρεθήκαμε να ακούμε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Γαβ.