Είναι αλήθεια. Συγγνώμη που το μαθαίνεις από εμάς και αυτόν τον άχαρο και μη παιδαγωγικό τρόπο, αλλά είναι αλήθεια. Κάποιοι από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, είναι ναρκομανείς. 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση στην κοσμική σκηνή των κινουμένων σχεδίων, όταν πολλοί θεατές και αναγνώστες κατήγγειλαν συνεχή χρήση ναρκωτικών ουσιών από διάσημους χαρακατήρες animation. Η αστυνομία τους συνέλαβε αλλά δεν βγάζει στη φόρα τα ονόματά τους. Γι’ αυτό εμείς αποκαλύπτουμε ποιοι πραγματικά είναι, με βάση όσα έχουμε δει από αυτούς και μας οδήγησαν στο να τους καταλάβουμε. 

Beep Beep – Μεθαμφεταμίνη (σπίντες)

Αυτό το ζώο που είναι διασταύρωση στρουθοκάμηλου με οδηγό φόρμουλα 1 είχε δώσει δικαιώματα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στις οθόνες μας. Η αλήθεια είναι ότι το συμπαθούσαμε όλοι μας αφού ο κόσμος συνηθίζει να παίρνει το μέρος εκείνου που διώκεται, παρά εκείνου που διώκει, ωστόσο τα τελευταία νέα είναι θλιβερά. Η σύλληψη του Beep Beep έγινε ακριβώς την ώρα της συναλλαγής με τον ντιλερά. Το νεαρό ζώο στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σούπερ δύναμη ωστόσο χάρη στις σπίντες που κοπανάει καθημερινά καταφέρνει να είναι όλη μέρα στην τσίτα, να τρέχει σαν βενζινοκίνητος Μπολτ και να διαλύει το νευρικό μας σύστημα με το ασταμάτητο “μπιπ μπιπ” που είναι μία από τις παρενέργειες της σκάρτης παρτίδας. 

Shaggy από Scooby Doo – Ινδική Κάνναβη (μπαφάκια)

Σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσουμε το χορταράκι στα ναρκωτικά, από τη στιγμή που το κάνει η αστυνομία όμως, δεν έχουμε άλλες επιλογές. Αν παρατηρήσεις τη ζωή του Shaggy θα καταλάβεις ότι ο τυπάς έχει λιώσει στους μπάφους και είναι όλη μέρα κλασμένος. Σιγά την ανακάλυψη θα μου πεις. Αν προσέξεις καλά τον Shaggy, θα καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα είναι ο Τσίου. Ο τυπάς όλη μέρα έχει υπογλυκαιμίες, τρώει ό,τι βρει μπροστά του, γελάει με ηλίθια αστεία, και πιάνει κουβέντα με έναν σκύλο. Όλοι είχαμε έναν τέτοιο συμφοιτητή που είχε ένα δεντράκι στο σπίτι του για προσωπική χρήση. 

Aladdin – LSD

Ο Αλαντίναρος είναι άραβας και αυτό είναι αρκετό για να του εξασφαλίσει μερικά χρονάκια φυλακής σε κάποια Δυτική χώρα. Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, ο ήρωάς μας πιστεύει ότι ανεβαίνει σε ιπτάμενο χαλί και κάνει ταξίδια με αυτό. Έχεις δει ποτέ άνθρωπο να παίρνει LSD; Είναι σαν να βλέπεις τον Αλαντίν real life. Το επάγγελμα του νεαρού Αλαντίν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ενώ και η μαϊμού του είναι στο κόλπο, οπότε είναι λογικό αυτός να είναι πάντα πρώτος στις λίστες της αστυνομίας. Συνελήφθη στο σπίτι του έχοντας καταναλώσει σημαντική ποσότητα LSD ενώ φάνηκε ότι δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον αφού στεκόταν όρθιος σε μια μπουχάρα πιστεύοντας ότι πετάει. 

Κουασιμόδος – Ηρωίνη

Ο ταλαίπωρος και φτωχός Κουασιμόδος το έριξε στα σκληρά όταν τον έχωσε βαθιά στο λυκόφως του friendzone το ωραιότερο γκομενάκι όλων των κινουμένων σχεδίων, η Εσμεράλδα. Ο φτωχός καμπανοκρούστης προδωμένος από την ψυχική του κατάσταση ζήτησε από τον ντιλερά κάποιο ναρκωτικό που θα τον λυτρώσει κι εκείνος τον έριξε στον βρώμικο κόσμο της Ηρωίνης. Από τότε η ζωή του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, με τον Κουασιμόδο να λιώνει τις φλέβες του με αυτόν τον διάολο και εμένα να γράφω σαν τον ταξίαρχο Θεοχάρη. Ο κλαψομούνης και καταραμένος από τη μοίρα Κουασιμόδος, συνελήφθη σε άθλια κατάσταση και μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. 

Τζίνι – Ο διακινητής

Η πανηγυρική του σύλληψη έγινε χωρίς στοιχεία αρχικά, αλλά ποιος χρειάζεται στοιχεία όταν τα πράγματα ειναι τόσο ξεκάθαρα; Το τζίνι έκανε πράξη κάθε επιθυμία των πελατών του, μόνο που τους ανάγκαζε να κάνουν 3 παραγγελίες κάθε φορά. Εμφανιζόταν μόνο όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ναρκωτικά ενώ είχε βρει ένα μαγικό τρόπο να κρύβεται σε ένα λυχνάρι κάθε φορά που η αστυνομία έκανε έφοδο. Συνελήφθη επ’αυτοφόρω σε συναλλαγή με τον Λαγό από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων ο οποίος νωρίτερα είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη δίωξη κερδίζοντας την ελευθερία του ως αντάλλαγμα για την προσφορά.