Όλα ξεκίνησαν πριν 40 χρόνια. Αρκετό καιρό πριν γεννηθούμε εμείς οι millenials, κυκλοφόρησε στις αίθουσες η ταινία που θα άλλαζε πολλά. Το Star Wars, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και το franchise του από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας δεν έχει σταματήσει να έχει φανατικούς οπαδούς. Φυσικά, όπου παίζουν πολλά φράγκα, υπάρχει από πίσω μια ομάδα που προσπαθεί να τα κάνει ακόμα περισσότερα.

Μετά από 6 ταινίες, η Disney αναλαμβάνει το τιμόνι με σκοπό νέες κυκλοφορίες. Παράλληλα, προσπαθεί να βρει κέρδη από όπου μπορεί και φυσικά από τα video games, δίνοντας στην Εlectronic Αrts να αναπτύξει ένα παιχνίδι για τους φανς.

Αυτό ήταν το πρώτο Battlefront που δυστυχώς δεν πήρε και πολύ καλές κριτικές αφού του έλειπαν πολλά, τόσο στο gameplay όσο και στο σενάριο. Φαντάσου, μέχρι και ο πρωταγωνιστής της νέας τριλογίας, John Boyega (Finn), έκανε παράπονα.


Η ΕΑ άκουσε όλα τα προβλήματα και τα σχόλια από τους παίχτες και αποφάσισε να κάνει σημαντικές διορθώσεις στο Battlefront 2.

Ας ξεκινήσουμε από το story. 

Αναλαμβάνεις το ρόλο της Iden Versio και της επίλεκτης ομάδας της, Inferno Squad, και προσπαθείς να ολοκληρώσεις, όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη επιτυχία, τις αποστολές που έρχονται από τον αυτοκράτορα.

Φυσικά, πολλά θα αλλάξουν στην πορεία όμως δεν κάνουμε spoilers. Ο χαρακτήρας είναι πολύ καλά στημένος και το story του αρκετά καλό. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός από την Iden θα αναλάβεις το ρόλο του Luke Skyywalker, της Leia, του Han Solo και πολλών ακόμα ηρώων των ταινιών. Μη φανταστείς ότι θα τους πάρεις και θα παίζεις με τις ώρες, έτσι απλά για να πάρεις μία γεύση και να χαρείς λιγάκι.

 

 

Το παιχνίδι με την ιστορία του νέου Single Player Mode, θέλει να καλύψει το ιστορικό κενό ανάμεσα στην παλιά και την νέα τριλογία όμως δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά αφού το σενάριο έχει κολλήσει στα γεγονότα μετά την καταστροφή του δεύτερου Death Star. H ΕΑ βέβαια μας έχει υποσχεθεί DLC που θα συνδέει το Battlefront 2 με τη νέα ταινία Episode VIII: The Last Jedi σύντομα…

Ωραία η βελτίωση του Single Player δεν λέω, αλλά ΜΙΚΡΗ! Θα μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω, γιατί πραγματικά το παιχνίδι είχε μερικές πολύ καλές στιγμές. Η αίσθηση που μου έδωσε μετά από ούτε 10 ώρες, ήταν ότι απλά κάνω ένα χαλαρό ζέσταμα για το κυρίως παιχνίδι που είναι στο Multiplayer.

Ας παίξουμε όλοι μαζί Star Wars

Ποιος χαρακτήρας του Star Wars σου αρέσει; Ε, στο Multiplayer μπορείς να τον πάρεις και να παίξεις. Μπορείς να είσαι ο Darth Vader, ο Yoda ακόμα και ο Emperor και να μπεις στη μάχη. Φυσικά με κάποιο κόστος. Μη φανταστεί ότι ξεκινάς και παίζεις από την αρχή με τους γνωστούς ήρωες του Star Wars. Το ξεκίνημα γίνεται πάντα με έναν στρατιώτη από τις 3 κατηγορίες (Assult, Heavy, Specialist) και στη συνέχεια αν τα πας καλά τότε θα γίνεις o Jedi που κρύβεις μέσα σου.

 

 

Αν σου αρέσουν οι αερομαχίες, μπορείς να γίνεις πιλότος. Μπορείς να πολεμήσεις με σκάφη από τις τρεις εποχές του Star Wars σε γνώριμες αλλά και νέες τοποθεσίες και εδώ πάλι μπορείς να έχεις διάφορες αναβαθμίσεις στο σκάφος ανάλογα με το πόσο καλά τα πας (και φυσικά πόσο έχεις καεί παίζοντας).

Λεφτά παντού

Όσο κερδίζεις, επιβραβεύεσαι με credits. Τα credits αυτά τα ξοδεύεις για να ξεκλειδώσεις χαρακτήρες που θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι. Εκτός όμως από τους χαρακτήρες η ΕΑ έχει ποντάρει στα Loot Boxes. Φαντάσου τα σα τη “μαγική σακούλα” που παίρνεις από το περίπτερο και είναι γεμάτη πράγματα-έκπληξη. Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα κουτιά αυτά. Αγοράζεις ένα, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει ή αν αυτό που έχει, το έχεις ήδη. Όπως και να ‘χει αυτά τα κουτιά, είναι το “χρήμα της υπόθεσης” και αυτό η εταιρία, δεν το κρύβει όσο παίζεις.

Αν βαριέσαι να παίξεις το παιχνίδι. ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. Μην πας να ξοδέψεις τα ευρώ σου αγοράζοντας “εικονικά κουτάκια”, για να βελτιώσεις τα όπλα και τις ικανότητες του χαρακτήρα σου. Αν τελικά αυτό θες, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ και μάλιστα πολύ εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις τα όποια προβλήματα μπορεί να έχεις στο παιχνίδι και βοηθήσεις στη λύση του οικονομικού προβλήματος που μπορεί να έχει η ΕΑ. Α, θυμήσου επίσης ότι δεν υπάρχει εγγύηση για το αν θα πάρεις κάτι χρήσιμο ακόμα κι αν ξοδέψεις πολλά Ευρώπουλα.

Να το αγοράσω τελικά;

Αν σου αρέσει το Star Wars σίγουρα θα χαρείς μερικές ώρες παιχνιδιού που αν δεν ήταν το franchise αυτό μάλλον θα περνούσε αδιάφορο. Αν σου άρεσε το πρώτο Battlefront, τότε αυτό θα το λατρέψεις. Αν δεν έχεις επαφή με τον τίτλο ούτε με το franchise, δώσε τα 70€ και ΚΑΤΣΕ ΔΕΣ πρώτα τις ταινίες. “May the force be with you”.