Ο αμερικανικός στρατός κατηγορείται για λογοκρισία! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, είναι η πρώτη σκέψη όλων μας. Κάποιο λάθος θα έχει γίνει, μέχρι και οι πέτρες ξέρουν τα δημοκρατικά φρονήματα του συγκεκριμένου, αλλά και του κάθε στρατού. Και αν νομίζει ότι το ζόρι τους είναι κάτι οικόπεδα με πετρέλαιο και το άγχος τους για θρησκευτική (αν)ελευθερία, έχει μείνει πίσω…

Στο Γκουαντάναμο οι κρατούμενοι, προκειμένου να ξεφύγουν από την τρέλα της φυλακής, άρχισαν να ζωγραφίζουν τις σκέψεις τους. Σκέψεις που προφανώς είχαν άμεση σχέση με τα βασανιστήρια που δέχονταν στο πλαίσιο του λεγόμενου “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”.

Τι έγινε με τα έργα αυτά; Πίνακες, σχέδια ακόμη και γλυπτά που γεννήθηκαν μέσα στη φυλακή, άλλαξαν μαγικά ιδιοκτήτη. Το Πεντάγωνο αποφάσισε να διεκδικήσει την ιδιοκτησία των καλλιτεχνικών έργων που οι κρατούμενοι δημιούργησαν, με σκοπό όχι προφανώς να τα εκθέσει κάπου, αλλά να τα κάψει.
Ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπεί οκτώ από τους κρατουμένους που εξακολουθούν να κρατούνται στο Γκουαντάναμο, δήλωσε ότι οι αρχές προέβαιναν πάντα σε λογοκρισία απέναντι σε έργα που θεωρούσαν ότι αγγίζουν “ευαίσθητα” πολιτικά θέματα.

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

Πάρε μια ιδέα για το τι ακριβώς τους ενόχλησε…