Βράδυ Πέμπτης στον Ταύρο. Παρκάρω ανάμεσα σε πολυκατοικίες, παράπλευρα της Πειραιώς, σε ένα βιομηχανικό κομμάτι της πόλης που δεν έχω ξαναδεί. Στο βάθος, τα φώτα του τρένου που περνάει και ο ήχος από τους συρμούς στις ράγες.

Η πρόσκληση μιλάει για ένα τσίρκο, αλλά τι αλήθεια μπορεί να συμβαίνει στις αποθήκες ανάμεσα στην Πειραιώς και στις γραμμές του τρένου; Πλησιάζω στην είσοδο. Βαριές, κόκκινες, βελούδινες κουρτίνες δημιουργούν υποβλητική ατμόσφαιρα. Μια μηχανή με ποπ κορν και μια άλλη για μαλλί της γριάς λειτουργούν σαν χρονομηχανές και με ταξιδεύουν στα παιδικά μου χρόνια. Δύο κοπέλες, ντυμένες σαν να έχουν ξεπηδήσει από ταινία του Wes Anderson με υποδέχονται με διάπλατα χαμόγελα. Με καλωσορίζουν στο Hendricks Circus.

Μπαίνω στη μεγάλη σάλα. Ένα dance floor γεμάτο με φίλους bloggers και δημοσιογράφους, ανθρώπους που αγαπάνε το καλό gin και τα ωραία cocktails. Με δύο βήματα, βρίσκομαι μπροστά από το πρώτο μπαρ και παραγγέλνω το πρώτο μου cocktail. Δεν είχα ιδέα πόσα θα ακολουθήσουν…

Μυρωδιά από αγγούρι, η αγαπημένη γεύση του Hendricks στα χείλη και νιώθω πως έχω κερδίσει ένα εισιτήριο για το καλύτερο circus show για ενήλικες. Μια φωνή ακούγεται από το βάθος. Ο παρουσιαστής της βραδιάς αναγγέλει τους stars του τσίρκου. Ο αρσιβαρίστας, οι σιαμαίες, το κορίτσι φίδι και οι ακροβάτες ξεπηδάνε από κάθε γωνιά, ανακατεύονται με τον κόσμο, κρέμονται από το ταβάνι, στήνουν το show τους. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται. 

Τα cocktails διαδέχονται το ένα το άλλο κι εγώ προσπαθώ να καταλήξω ποιο είναι το αγαπημένο μου. Ίσως τελικά το Hendricks με τόνικ και μια φέτα αγγούρι να είναι η καλύτερη αφετηρία για κάθε βραδιά και τα coktails με βάση το αγαπημένο gin να γίνονται η πιο καλή εξέλιξη. Ευτυχώς ξεκινάει η εορταστική περίοδος με πολλές εξορμήσεις στις μπάρες της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να αποκρυσταλώσουμε άποψη.

Καλές Γιορτές!