Η Black Friday είναι ένα από τα σημεία των καιρών. Υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ του “θεσμού”, υπάρχουν επιχειρήματα κατά, αλλά εδώ δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Εδώ θα χώσουμε τη Black Friday βαθιά μέσα στην καθημερινότητά μας σε τομείς που πραγματικά θα βελτίωναν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας συνολικά και όχι απλά για να αγοράσουμε φθηνότερα γκάτζετς. 

Για σκέψου να μπορούσε να υπάρχει η Black Friday σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Να υπάρχει μία Παρασκευή κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της οποίας να κυριαρχούν οι εξωρενικές εκπτώσεις ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σε ό,τι υπάρχει γύρω σου. 

Στην Εφορία

Black Friday και στην εφορία Αγίας Παρασκευής επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα καταστήματα απέναντι δεν έχουν τόσο πολύ κόσμο αφού οι πολίτες προτιμούν να γλιτώσουν χρέη. Πάνω στις πόρτες έχουν τοποθετηθεί χαρτιά ανακοινώσεων γραμμένα στο χέρι που καλούν τους πολίτες να πληρώσουν: “μόνο για αυτή την Παρασκευή, φορολογία εισοδήματος -50% και ΕΝΦΙΑ με -70%”. Να δεις μετά πώς πατάσσεις τη φοροδιαφυγή κύριε Τσίπρα μου και πόσο εύκολα το φτιάχνεις το πλεόνασμα. 

Στην Τράπεζα

Αυτή την Παρασκευή ο τραπεζίτης τρελάθηκε και μοιράζει χρήμα! Οι ουρές είναι τεράστιες στην είσοδο αφού τα επιτόκια των δανείων είναι 65% χαμηλότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες, ενώ οι εισπρακτικές σε ένδειξη καλής θέλησης τραμπουκίζουν έως και 22% λιγότερους οφειλέτες! Αυτή η προσφορά δεν χάνεται και όπως είναι λογικό έξω από όλα τα υποκαταστήματα γίνται ένας μικρός χαμός από καταναλωτές που ψάχνουν μια ευκαιρία για να συνεχίσουν να έχουν σπίτι. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενέκρινε το κούρεμα 40% των κόκκινων δανείων.

Στην Ταβέρνα

Δεν θα ήταν υπέροχο μία Παρασκευή τον χρόνο να έχουν τρελές εκπτώσεις όλες οι ταβέρνες της χώρας; Να παίζεις ξύλο για ένα τραπέζι για 4 άτομα και να μην προλαβαίνει να σου διαβάσει το μενού ο σερβιτόρος και να έχεις παραγγείλει ήδη τον μισό κατάλογο αφού όλα είναι στη μισή τιμή; Σκέψου ένα πράγμα σαν την Τσικνοπέμπτη αλλά με εκπτώσεις. Να μυρίζει όλη η χώρα μπριζολίδια και η τσίκνα να χώνεται βαθιά στα πνευμόνια σου όπως τα δακρυγόνα του πρώτου μνημονίου, τότε που έβηχες και οι γύρω σου έτριβαν τα μάτια τους από τις αναθυμιάσεις. 

Στο Βενζινάδικο

Μακράν η πιο χρήσιμη Black Friday στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αν τα βενζινάδικα την εφάρμοζαν με εκπτώσεις της τάξης του 70%, τότε θα τρέχαμε όλοι με μπιτόνια στα χέρια ή θα νοικιάζαμε βυτιοφόρα για να γίνει δουλειά. Μόνο η εικόνα με τις γιαγιάδες και τους παππούδες να προσπαθούν να μετακινήσουν τις δεξαμενές για γεμίσουν πετρέλαιο θέρμανσης, είναι ικανές να πείσουν για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας. Και φυσικά δώρο μια μινιατούρα φόρμουλα 1 ή αλλαγή λαδιών δωρεάν.

Στα Ταξί

Μπήκες στον ταρίφα και παρατηρείς ότι παπαρολογεί ασυνήθιστα λιγότερο από το προβλεπόμενο; Είσαι τυχερός γιατί σήμερα είναι η Black and Yellow Day! Οι ταξιτζήδες όλης της χώρας συμμετέχουν στη Black Friday και προσφέρουν κούρσες σε πολύ χαμηλότερες τιμές και με πολύ λιγότερα ψέματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Εκείνη τη μέρα και μόνο, οι οδηγοί ταξί δεν ξέρουν όλη την αλήθεια για τα πάντα, αλλά μόνο τη μισή. Αν θέλεις να πληρώνεις μισή διαδρομή τότε θα έχεις και μισή αλήθεια φίλε μου. Κανένας δεν δίνει την αλήθεια δωρεάν. 

Στις μεταγραφές

Ό,τι πούμε εδώ ισχύει για όλους εκτός από τον Ολυμπιακό που εδώ και χρόνια δεν ακολουθεί τις χαμηλές τιμές τις εγχώριας αγοράς αλλά χαράζει έναν δικό του δρόμο πετσοκόβοντας τους δύσμοιρους που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιον από τους παίκτες του. Αν υπήρχε μια ποδοσφαιρική Black Friday τότε το Ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα και δεν θα είχαμε γεμίσει με Κουλιμπαλήδες και Τριστανσόνηδες και Λεβέκ και άλλους τέτοιους μέτριους. Με έκπτωση είτε θα παίρνουμε καλύτερους σε μέτρια τιμή είτε θα συνεχίζαμε να παίρνουμε μέτριους, αλλά πιο φθηνά. Ντάξει, μεταξύ μας το δεύτερο θα κάναμε…