Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ο μεγάλος Μαραθώνιος στην Αθήνα, προς τιμή του οπλίτη Φειδιππίδη που έφερε στους Αθηναίους την είδηση της νίκης του στρατού τους, στη Μάχη με τους Πέρσες, στον Μαραθώνα.

Πολλοί λένε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι είναι μύθος. Πως η πραγματικότητα είναι, ότι ο Φειδιππίδης ήταν δρομέας και στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη, για να ζητήσει βοήθεια στη μάχη του Μαραθώνα.

Αυτός διένυσε την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη και πίσω, σε λιγότερο από δυο μέρες και αυτό θεωρήθηκε άθλος.

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ “ΧΩΣΙΜΑΤΑ” ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Αν είναι χώσιμο να σε στέλνει η μάνα σου να φέρεις ψωμί ή να πετάξεις τα σκουπίδια, να πας τη γιαγιά με το αμάξι στον γιατρό ή αν στον στρατό πρέπει να μαζέψεις τις γόπες από το προαύλιο και γκρινιάζεις, να θυμάσαι, ότι ο Φειδιππίδης ΠΗΓΕ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

Και να ήταν μόνο αυτό; Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη με μεγαλειώδη “χωσίματα”, ορίστε μερικά από αυτά.

12 άθλοι του Ηρακλή

Γκράντε χώσιμο. Ο Ηρακλής “έκανε καθαριότητα” που λέμε και καθάρισε τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Γι’ αυτό τον λόγο, το μαντείο των Δελφών τον έστειλε να υπηρετήσει για δώδεκα χρόνια τον Ευρυσθέα, βασιλιά της Τίρυνθας.

Και τι δεν έκανε ο φουκαράς. Λιοντάρια σκότωσε, ιπτάμενες κότες, άλογα έκλεψε, μήλα μάζεψε, σκυλιά, βόδια, μέχρι και τουαλέτες καθάρισε. Φήμες λένε ότι ο Ευρυσθέας ήτανε πολύ ευχαριστημένος από τον Ηρακλή και ήθελε να του βγάλει και πράσινη κάρτα για Μυκήνες. Όταν παραπονιόταν ο Ηρακλής πως δουλεύει σαν το σκυλί και δεν έχει ούτε άδεια και επιδόματα, ο Ευρυσθέας του έλεγε “μη λες πολλά, μη σε στείλω πίσω Θήβα, που σας μαζέψαμε εδώ χάμω και τρώτε το ψωμί του κοσμάκη”.

Επίπεδο χωσίματος : Μετανάστης με αφεντικό Έλληνα.

300 του Λεωνίδα

Επικό χώσιμο από τον βασιλιά Λεώ. Από τα χωσίματα που έμειναν στην ιστορία. Ο Λεωνίδας μετά από το χρησμό των Δελφών “Η πόλη της Σπάρτης ή θα καταστραφεί ή θα θρηνήσει τον βασιλιά της” , αποφάσισε να πάρει 300 άντρες και να πάει να πεθάνει στις Θερμοπύλες. 

300 Σπαρτιάτες έφαγαν ομαδικό “Χοσέ Αρμάδο” από τον βασιλιά τους και μάλιστα χωρίς γυρισμό. Αλλά στη Σπάρτη ήταν όλοι στρατιώτες από τα 5 τους και το είχανε μεγάλο καμάρι να πεθάνουν στη μάχη.  Στο Δημοτικό, τα μισά παιδιά πεθαίνανε σε πετροπόλεμο με τα πρωτάκια.

Ο Λεωνίδας ήταν και “παλιός” και βασιλιάς οπότε έχωνε κόσμο. Σκεφτείτε ότι πήγε να χώσει σε αγγαρεία, μέχρι και τον Πέρση αγγελιαφόρο, όταν αυτός του είπε να παραδώσει τα όπλα του. 

“Μολών Λαβέ” δηλαδή “Έλα να τα πάρεις, που θα τρέχω μέσα στη ζέστη ρε νέοπα”

ΥΠΕΡΟΧΟΣ.

Επίπεδο χωσίματος : Διαβολοβδομάδα στα ΟΥΚ

Όθωνας Α΄ της Ελλάδος

Ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος που τον έβαλαν φυτευτό οι Άγγλοι, γιατί ο Καποδίστριας που ήταν ο πρώτος κυβερνήτης ήταν με τους Ρώσους. Σου λένε “Αυτοί έτσι πως πάνε, θα γίνουν και κομμουνιστές. Άϊντε να πούμε με τους ΕΑΜΟ-Βούλγαρους”.

Ο Όθων λοιπόν ουδεμία σχέση είχε με την Ελλάδα, Βαυαρός ήταν ο άνθρωπος, 17 χρονών και πρίγκιπας.

Δηλαδή για μπες και λίγο στη θέση του. Να είσαι πρίγκιπας στην αυτοκρατορική αυλή και να σου λένε ότι θα γίνεις βασιλιάς, όχι στη Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα.

Σα να σου λένε θα παντρευτείς τη γυναικάρα του νησιού και το νησί να είναι η Σπιναλόγκα

Επίπεδο χωσίματος : Να σε στέλνει η κοπέλα σου το βράδυ για σερβιέτες στον Μπακάκο, στην Ομόνοια, ενώ μένεις Παλλήνη.

Νώε

Βιβλικό χώσιμο. Ο Θεός θέλησε να εξαφανίσει όλη την ανθρωπότητα σε κάποια φάση.

Αιτία του κατακλυσμού ήταν η ηθική κατάπτωση των ανθρώπων και των ζώων. Δηλαδή, κατά κύριο λόγο η ομοφυλοφιλία και το heavy metal που είναι σατανιστικό. Ο Νώε τη γλίτωσε γιατί άκουγε μόνο Αρετή Κατιμέ και τα παλιά του Πάριου 

Πλησίασε λοιπόν τον Νώε και τον “έχωσε” να φτιάξει ένα ξύλινο πλοίο και να το ασφαλτοστρώσει μέσα έξω. Μιλάμε για τρελό πακέτωμα.

Όχι απλό χώσιμο, τύπου φτιάξε κάνα τοστ. Μιλάμε για χώσιμο τύπου “Έλα Νώε κάνεις τίποτα αυτές τις μέρες; Γιατί θέλω να μου φτιάξεις ένα πλοίο και μέσα έξω να στρώσεις πίσσα”

Το όλο κόνσεπτ είναι ακόμα πιο τέλειο αν σκεφτούμε πως, αν κάποιοι βοήθησαν τον Νώε στη κατασκευή, μετά θα έπρεπε να τους αφήσει έξω απο την κιβωτό να πνιγούν.

Επίπεδο χωσίματος : Τόσο μεγάλο, όσο το να σε βάζει η μάνα σου να μιλήσεις στο τηλέφωνο με τη Νονά σου, ενώ εσύ της κάνεις νόημα με το χέρι “όχι-όχι”. 

Τζιοβάνι

Το μεγαλύτερο χώσιμο στην ιστορία των χωσιμάτων. Ο Μπάγεβιτς του ζήταγε, σε κάθε παιχνίδι, να γυρίζει στο κέντρο για να μαρκάρει.

Έλεος ρε Ντούσαν, δεν είναι και ο Νώε το παιδί.