Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2016 τους περισσότερους να κυκλοφορούν στους δρόμους, σε σοκάκια, πλατείες και απομακρυσμένες περιοχές ψάχνοντας για Pokemon, μέσα από την οθόνη του κινητού τους. Έλα παραδέξου το κι εσύ το δοκίμασες έστω και για λίγο και ακόμα δεν το έχεις πει σε κανέναν και ντρέπεσαι γι’ αυτό… 

Η μανία αυτή, εκτός από το να μας σηκώσει από τους καναπέδες, να μας δείξει τη χαρά του να έχεις μεγάλη μπαταρία στο κινητό σου, και να μας παρουσιάσει έναν νέο τρόπο που μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια στο κινητό μας, (Α! και να μας σπάσει τα νεύρα, ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ) μας έφερε σε μία πρώτη επαφή με την επαυξημένη πραγματικότητα, τον εμπλουτισμό δηλαδή του φυσικού περιβάλλοντος με ψηφιακά στοιχεία (όπου φυσικό περιβάλλον βάλε δρόμο και όπου ψηφιακά στοιχεία βάλε Pokemon.)

Φαντάσου δηλαδή έναν νέο κόσμο που μπορείς να τον δεις μόνο εσύ και μέσα από την οθόνη του κινητού σου. Αυτό και μόνο ήταν μαγεία, που σε συνδυασμό με τα Pokemon (που έχουν τεράστιο fan base) απογείωσε το παιχνίδι και την εταιρία και όπως ήταν φυσικό επακόλουθο ΕΚΑΨΕ και πολύ κόσμο.

Η Niantic, η κατασκευάστρια εταιρία του Pokemon GO, εκείνο το καλοκαίρι και για μερικούς μήνες μετά έπαιζε παντού, όλοι έγραφαν και έλεγαν για το success story αυτό και όπως γίνεται συνήθως το ένα έφερε το άλλο και κατάφερε να βγάλει αρκετά χρήματα. Φυσικά έκανε πολύ κόσμο που δεν ήξερε τι είναι η εικονική πραγματικότητα, πόσο μάλλον η επαυξημένη, να μιλάει γι’ αυτήν σαν ειδικός, για τις προοπτικές της τεχνολογίας αυτής και πολλά πολλά ακόμα. Από την άλλη το Pokemon GO μπορεί να δημιούργησε μία αγορά όμως μετά από λίγο εξαφανίστηκε και ξεχάστηκε από τους χρήστες όπως συμβαίνει συνήθως.

Αυτό συνέβη γιατί αρχικά η εταιρία πίστεψε ότι το προϊόν της δεν θα το βαρεθούν οι παίχτες πράγμα που τελικά δεν βγήκε πραγματικότητα μιας και το να ζητάς από κάποιον να κάνει τα ίδια και ίδια σε ένα παιχνίδι όσο γαμάτος και cool, και αν είσαι, αν δεν του προσφέρεις νέα Features δεν πρόκειται να τον κρατήσεις. Ακόμα ένα στοιχείο που συνέβαλε στην εξαφάνιση του Pokemon Go και της Niantic ήταν και τα updates τα οποία όταν πλέον έκαναν την εμφάνισή τους, το παιχνίδι είχε πλέον χάσει το hype που είχε δημιουργήσει.

Δύο περίπου χρόνια αργότερα και ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μετά, η Niantic ξανασκάει μύτη αυτήν τη φορά με ένα νέο τίτλο ο οποίος φυσικά θα πατάει πάνω στην ίδια τεχνολογία του Pokemon GO, όμως αυτήν τη φορά θα μας μεταφέρει στον κόσμο του Harry Potter.

Ετοιμάστε τις ιπτάμενες σκούπες, τα ξόρκια και τα μαγικά ραβδιά σας και πάμε να βγούμε στους δρόμους με τα κινητά για ακόμα μία φορά να μας δείχνουν μέσα από την επαυξημένη πραγματικότητα το Hogwarts και τον μαγικό κόσμο του Harry Potter: Wizards Unite.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοίνωσε στο blog της η Niantic, το παιχνίδι θέλει να μας κάνει να δημιουργήσουμε ομάδες, να μας βγάλει από το σπίτι, να εξερευνήσουμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο γύρω μας και τα πιο απίθανα μέρη που υπό φυσιολογικές συνθήκες ούτε που θα επισκεπτόμασταν, να προστατεύσουμε τα μέρη που έχουμε κατακτήσει και να πολεμήσουμε εχθρούς όπως είναι οι Death Eaters και φυσικά ο Βολντεμορτ που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο κονσεπτ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στους επόμενους μήνες να δούμε κόσμο να κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους ψάχνοντας για “αυτό το κάτι” μέσα από την οθόνη του κινητού τους μάθουμε περισσότερα για το νέο Harry Potter: Wizards Unite και να σκεφτούμε αν τελικά αυτό το story θα πιάσει όπως έπιασε το Pokemon Go ή θα καταλήξει όπως πολλά παρόμοια παιχνίδια που είχε κυκλοφορήσει η Niantic.

Για τω θεώ ας ελπίσουμε πως όλο αυτό είναι ένα κακό όνειρο και οτι δεν θα το ξαναδούμε να γίνεται.