Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα πολεοδομίας και χωροταξίας.

Η Αθήνα γιορτάζει. 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Όλοι θα σκέφτεστε “πως είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχημη πολεοδομικά, αυτή η πόλη;”

Υπάρχει εξήγηση. Είναι Άραγε μόνο η αντιπαροχή που κατέστρεψε την Αθήνα;

Αφήστε με να σας πω μια ιστορία..

Ο πρώτος βασιλιάς της Αθήνας ήταν ο Κέκροπας. Τότε η Αθήνα δεν λεγότανε Αθήνα, αλλά “Πξφδκοσανσδξωφνδξκανωξκδανλκδμφω”. Αυτό βέβαια ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνει σαν όνομα. Κυρίως λόγω των πολύ μεγάλων ταμπελών. Αλλά και σαν όνομα, δεν ήταν ωραίο και αρκετά δύσχρηστο. Επιπλέον κανείς δεν ήξερε τι είναι αυτό το “Πξφδκοσανσδξωφνδξκανωξκδανλκδμφω” και ποιος το έβγαλε. Ο Κέκροπας έλεγε ότι του θύμιζε αρκετά πως φώναζε η μάνα του, όταν αυτός πατούσε στα σφουγγαρισμένα. Αλλά αυτό δεν το έχουμε επιβεβαιώσει.

Όπως και να έχει, ο Κέκροπας αποφάσισε να μετά-ονομαστεί η πόλη. Πως όμως; Πολλοί προτείνανε το Θωμάς. Κάτι που ακούστηκε για ταβέρνα και όχι για πόλη. Επίσης το Θωμάς θα ήθελε και επίθετο, γιατί τότε οι Έλληνες κάνανε και αποικίες με ίδια ονόματα και δυο πόλεις με το όνομα Θωμάς θα δημιουργούσε πρόβλημα. Αλλά πώς να πεις μια πόλη “Θωμάς Τσαλαπάτης” πχ; Και αν την πεις Θωμά Τσαλαπάτη, θα της πάνε τα κοτλέ παντελόνια;

Ο Κέκροπας λοιπόν αποφάσισε να φερθεί, έξυπνα πολύ. Πήγε πρώτα στον Ποσειδώνα “Αδερφέ τι λέει; Έχω μια πόλη, θες να γίνεις προστάτης;” Φυσικά λέει ο Ποσειδώνας. “Ωραία τα λέμε αύριο στις 6 μοναστηράκι στον Θανάση με τα κεμπάπ. Έγινε;” Έγινε. Μετά όμως πήγε και στην Αθηνά. “Αθηνά μου κουκλάρα είσαι σήμερα και πως σου πάει το δόρυ” και τέτοια. “Έχω μια πόλη θες να γίνεις προστάτις;” Φυσικά λέει και αυτή. “Ωραία λοιπόν, στις 6 μοναστηράκι στον Θανάση με τα κεμπάπ”.

Φυσικά έγινε της κακομοίρας. “Και ποιος σου είπε να φέρεις την τρελή” ο Πόσι και “Άσε με τον κωλόγαυρο τον Ποσειδώνα, τους τρέχαμε στην Αλαμάνα” και τέτοια απαντούσε η Αθηνά. Μόνο στα χέρια δεν πιαστήκανε.

Λέει λοιπόν ο Κέκροπας που ήταν τσακάλι. “Μάγκες, έκανα την βλακεία το ομολογώ. Αλλά για να το λήξουμε θα μου κάνετε ένα δώρο ο καθένας και όποιο είναι καλύτερο αυτός θα γίνει προστάτης. Έφυγε;”

“Θα πάρεις και δώρο ρε απατεώνα; Δεν σου φτάνει που μας κατέβασες από Όλυμπο;” Ουρλιάξανε και οι δύο. Με τα πολλά όμως τα βρήκανε και η μονομαχία ήταν έτοιμη να αρχίσει. Ποιος θα αρχίσει πρώτος; Στρίψιμο δεκάρας κλασικά. Έφερε Αθηνά το κέρμα, αλλά η Αθηνά διάλεξε τέρμα και έδωσε σέντρα στον Πόσι.

Ο Ποσειδώνας λοιπόν χτύπησε την τρίαινά του στο έδαφος και εμφανίστηκε ένα ρυάκι με γάργαρο δροσερό νερό. Ο Κέκροπας ψιλοεντυπωσιάστηκε αλλά δεν το έδειξε. Λέει “καλό μαν μου, θα κάνω μια γύρα και θα ξανάρθω”

Μετά πήρε σειρά η Αθηνά. Χτύπησε το LV δόρυ της στο έδαφος και εμφανίστηκε μια τετραόροφη πολυκατοικία στην Κυψέλη. Φωκίωνος και Επτανήσου, γωνία.


Ο Κέκροπας ενθουσιάστηκε. Λέει στην Αθηνά “Καλή φάση. Πως θα γίνει να πάρω τους δυο πρώτους ορόφους, να μπει η ξαδέρφη μου η Ουρανία με τον Κώστα στον πρώτο και στο δεύτερο η μάνα μου η Κυρία Ελπινίκη;”

“Δύσκολο” λέει η Αθηνά αλλά έχω μια φίλη την Αντιπαροχή που θα μας βοηθήσει. Έτσι και έγινε. Η Αθηνά κάλεσε την αντιπαροχή και είπε πως αφού είχε δώσει ο Κέκροπας το οικόπεδο δικαιούται και δυο ορόφους και ας πάρει η Αθηνά τρίτο και ρετιρέ.

Ο Ποσειδώνας τσαντίστηκε πολύ με την όλη φάση και καταράστηκε την Αθήνα να μην κάνει ποτέ της Κτηματολόγιο. Πολλή τσαντίλα μιλάμε.

Ο Κέκροπας τον λυπήθηκε και του λέει : “Άκου μαν, για να βολευτούμε όλοι. Θες να μπαζώσουμε το ρυάκι, να χτίσουμε κάτι πάνω και να παίρνω εγώ το 30% του τζίρου; Μετά από 3000 χρόνια, θα πάει όλο δικό σου με ιδιοχρησία. Μην είσαι κορόιδο.”

Ο Ποσειδώνας λέει στην αρχή, τι 30% λίγα είναι. Του λέει ο Κέκροπας θα σου δώσω και Λεωφόρο δική σου ρε από Πειραιά μέχρι Βούλα.

Έτσι έγινε η Ποσειδώνος και το Ποσειδώνιο. Να μαθαίνετε και κάτι, μην μπαίνετε έτσι εδώ.

Από τότε μπουρδελάκι η Αθήνα.