Όλη η Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι γνωστό, δεν είναι προς συζήτηση. Δεν έχει σημασία αν ψήφισες ή ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, δεν έχει σημασία αν του άλλαξαν όνομα και το είπαν Ελιά, ή Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ γιατί το κόμμα αυτό είναι συνώνυμο του Έλληνα. 

Λόγω αυτού, θεωρήσαμε χρέος μας να παρακολουθήσουμε το debate για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του καινούργιου ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ενιαίου προοδευτικού φορέα όπως θέλησαν να τον ονομάσουν για να πιστέψουμε ότι όντως θα είναι κάτι νέο. 

Αράξαμε στον καναπέ, βάλαμε ένα τζόνι μπλακ, πήραμε αγκαλιά το κάδρο του Αντρέα, βάλαμε κι ένα γλυκό τραγουδάκι και παρακολουθήσαμε ένθερμα και με σκοπό να αναλύσουμε έναν έναν όλους τους υποψήφιους. 

 
 

Φώφη Γεννηματά

Το μεγάλο φαβορί της κούρσας. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτη, έχει brand που μιλάει στην καρδιά του παλιού Πασόκου, έχει μαζέψει το κόμμα και ΚΥΡΙΩΣ έχει έρθει στη θέση του Βενιζέλου που δεν τον συμπαθεί πια ούτε ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλει, κι έτσι όποιος κι αν ερχόταν μετά θα ήταν γλυκούλης. 
Πασοκίλα: 17/20
Δυνατό Σημείο: Τη στηρίζει η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, οπότε έχει σίγουρα 4 ψήφους στο τσεπάκι.
Αδύνατο Σημείο: Τι φάση; Θα τα αλλάξουμε όλα εκτός από την πρόεδρο; 

Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Εξωσχολικός Σταύρος είναι αυτός που θέλει να πάει το κόμμα αλλού. Όλοι μιλάνε για κεντροαριστερά, αυτός μιλάει για ένα φιλελέ ΣΥΡΙΖΑ πριν την ενοποίηση των συνιστωσών. Ο μόνος τρόπος να εκλεγεί είναι να τον ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν θεωρείται και τόσο απίθανο. 
Πασοκίλα: 11/20
Δυνατό Σημείο: Μακράν ο καλύτερος υποψήφιος επικοινωνιακά, αν πείσει του ποταμίσιους να πάρουν τα ποδήλατά τους και να πάνε να τον ψηφίσουν θα είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο. 
Αδύνατο Σημείο: Αυτά τα φιλελέδικα τα ιντερνετικά με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν περνάνε στην πασοκάρα. 

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Ευρωβουλευτής φαίνεται ότι έχει τον δικό του κόσμο μέσα στο κόμμα που τον γουστάρει. Νέος, ωραίο πασοκικό αγόρι και έχει δώσει και τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη. Θεωρείται δεύτερο φαβορί ενώ έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα μιλώντας σε κάθε χωριό που μπορεί να υπάρχει ακόμα καφενείο με πράσινη πόρτα.
Πασοκίλα: 18/20
Δυνατό Σημείο: Ο Ανδρουλάκης είναι από την Κρήτη και στην Κρήτη είναι ικανοί να τον ψηφίσουν και οι κουκουέδες για να υπάρχει ένας κρητικός πρόεδρος. 
Αδύνατο Σημείο: Στράφηκε εναντίον του ΓΑΠ. Και όσο κακός κι αν είναι αυτός, nobody fucks with Papandreou σε αυτό το κόμμα. 

Γιώργος Καμίνης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μάλλον θα παλέψει με Θεοδωράκη και Ανδρουλάκη για τον δεύτερο γύρο, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος τον ψηφίζει. Όλοι τον αντιπαθούν, την Αθήνα την έχει κάνει σκατά, ενώ δήλωσε ότι αν εκλεγεί δεν θα παραιτηθεί από δήμαρχος. Όλα λάθος. 
Πασοκίλα: 13/20
Δυνατό Σημείο: Lifo, Athens Voice. 
Αδύνατο Σημείο: Έχει τόσο εκνευριστική φωνή που νομίζεις ότι μιλάει ιερέας από άμβωνος. 

Γιάννης Ραγκούσης

Ίσως ο μοναδικός που δεν θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία με τη ΝΔ, ο Παπανδρεϊκός Ραγκούσης είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά κι ένας από εκείνους που θυμίζουν παλιό καλό ΠΑΣΟΚ. Γκριζομάλλης που αρέσει στις γυναίκες, μορφωμένος, έχει αφήσει νόμο με το όνομά του και γλυκοκοιτάζει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. 
Πασοκίλα: 17/20
Δυνατό Σημείο: Τα έβαλε με το παπαδαριό από την πρώτη στιγμή. Μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. 
Αδύνατο Σημείο: Άρχισε το κράξιμο και στους συνυποψήφιούς του. Κι αυτό μόνο σε κακό μπορεί να του βγει. 

Γιάννης Μανιάτης

Μακράν ο πιο ΠΑΣΟΚ από όλους. Μουστάκι σερνικό βαρύ και παιχνιδιάρικο όμως, όχι νταηλίδικο σαν του Μεϊμαράκη, και ΠΑΣΟΚ στο αίμα. Ετοίμασε στεγνό γυπαετίσιο πέσιμο στη δημοσιογράφο που του έκανε μία από τις ερωτήσεις και μίλησε στην καρδούλα του παλαιοπασόκου του σωστού του ορθόδοξου. 
Πασοκίλα: 20/20 και πράσινο αίμα στις φλέβες. 
Δυνατό Σημείο: Κορμοστασ(ι)ά που θυμίζει πασόκο θείο από το χωριό που σε ρωτάει κάθε Πάσχα αν “γαμάς καθόλου ικεί ζν’Αθήνα;”. 
Αδύνατο Σημείο: ΚΑΝΕΝΑ ΡΕ. ΚΑΝΕΝΑ. ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ. 

Δημήτρης Τζιώτης

Κάποιοι κατά τη διάρκεια του πρώτου debate πίστεψαν πως είναι ρομπότ. Οι πιο προσεκτικοί είδαν στο πρόσφατο debate ότι ο Τζιώτης δεν ανοιγόκλεισε ούτε μια φορά τα μάτια του. Μπορεί στην προηγούμενη να ήταν ακίνητος, ωστόσο σε αυτή την τηλεμαχεία το update έγινε και ο Τζιώτης 2.0 κέρδισε τις εντυπώσεις. 
Πασοκίλα: 18/20 
Δυνατό Σημείο: Εξελιγμένο λογισμικό και μικρός χρόνος απόκρισης μετά από ερώτηση δημοσιογράφου. 
Αδύνατο Σημείο: Μεγάλη κατανάλωση ρεύματος κατά τη φόρτιση. 

Απόστολος Πόντας

Ο Έλληνας Φρανκ Άντεργουντ είναι ο πιο καλτ υποψήφιος του νέου φορέα. Δεν ήθελε να χαλάσει χρόνο για νέες ιδέες οπότε έκανε ένα σποτάκι ίδιο με του House of Cards ενώ μπήκε στη μάχη με νεροπίστολα απέναντι στα κανόνια των υπολοίπων. Κανείς ακόμη δεν κατάλαβε τι θέλει να πει. 
Πασοκίλα: 15/20
Δυνατό Σημείο: ERROR 404
Αδύνατο Σημείο: Πρόεδρος της ΕΔΕΜ. Ό,τι κατάλαβες.

Κωνσταντίνος Γάτσιος

Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι μάλλον φιλική συμμετοχή στη φάση. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ, δεν μοιάζει ΠΑΣΟΚ, είναι νταής και όπως φαίνεται δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη. Προσπάθησε να φίνει ο Φορτσάκης της κεντροαριστεράς αλλά δεν μπορεί το παλικάρι. 
Πασοκίλα: 2/20
Δυνατό Σημείο: Το νταηλίκι.
Αδύνατο Σημείο: Λέει συνέχεια “Παύλα και τελεία”. ΒΑΛΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!